«Οι παίκτες βάζουν υλικά στις τσάντες τους και τα περνάνε στο γήπεδο»

Για τις ζημιές στο Τσίρειο στάδιο αλλά και την απόφαση να μη γίνει το παιχνίδι μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΟ. 

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Κυριάκος Τσολάκης ανέφερε «να μου επιτρέψετε πρώτα να αναφέρω ότι είχαμε πληροφορίες ότι θα καταστρέψουν το Τσίρειο. Στείλαμε επιστολές στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ και στην αστυνομία την 1η Δεκεμβρίου η οποία έλεγε πως ακούγονται φωνές και πως θα καταστρέψουν το Τσίρειο και σας καλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή αυτών των επεισοδίων. Πήραμε απάντηση μόνο από την αστυνομία αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τους επιτηρητές. Εμείς βρήκαμε 107 επιτηρητές. Η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ δεν μας απάντησαν. Όσον αφορά την εικόνα που αντικρίσαμε είναι πολύ λυπηρό. Αν πηγαίνατε στο γήπεδο και να βλέπατε τι έχει γίνει, θα αντικρίζατε να καταστρέφουν την τσιμεντένια κερκίδα και να πετούν τα κομμάτια στο γήπεδο, τα έριχναν στους παίκτες που πήγαιναν στην καταπακτή. Έριχναν φωτοβολίδες, έβγαζαν καρέκλες, δεν ξέρω τι ήθελαν να πετύχουν».

Για τις ενέργειες της Αστυνομίας είπε πως «εγώ δεν συμφωνώ με την διαδικασία της αστυνομίας. Όταν έβαλαν φωτιά ζητήσαμε από την πυροσβεστική να έρθει και μας είπαν θα πρέπει να πάρουν άδεια από την αστυνομία. Δηλαδή θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να παρέμβουν. Είναι λυπηρό αυτό που έγινε».

Για τους ελέγχους που γίνονται αλλά και τα αντικείμενα που περνούν στο γήπεδο: Δεν τα βάζουν την ώρα του αγώνα… βρίσκουν άλλους τρόπους να περνούν τα αντικείμενα στο γήπεδο. Την ώρα του ελέγχου είναι καθαροί. Ακόμα και οι παίκτες βάζουν υλικά στις τσάντες τους και τα περνάνε στο γήπεδο. Είχα τέτοια πληροφορία παλαιότερα. Στο Τσίρειο καθημερινά γίνονται προπονήσεις και μπορεί ο καθένας να έρχεται και να περνάει ότι θέλει στο γήπεδο καθώς είναι ανοιχτό. Ο έλεγχος γίνεται όπως πρέπει αλλά βρίσκουν άλλους τρόπους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΓΣΟ ανέφερε πως «το κόστος από τις ζημιές είναι πολλές χιλιάδες. Δεν ξέρω ακριβώς αριθμούς αλλά στους αγώνες ΑΕΛ – Ανόρθωση και Απόλλων – ΑΠΟΕΛ ήταν πάνω από 10 χιλιάδες. Αυτό το ποσό τα επωμίζονται οι ομάδες. Για το ταρτάν του γηπέδου πληρώσαμε πολλές χιλιάδες και πάνε και το καταστρέφουν.

Για το αν θα είναι έτοιμο το γήπεδο στο ΑΕΛ - Άρης: Το γήπεδο θα είναι έτοιμο την Κυριακή για το ΑΕΛ – Άρης αλλά όχι στο 100%. Υπάρχουν κάποιες ζημιές που θέλουν περισσότερο χρόνο να φτιαχτούν.

Για την απόφαση να μην γίνει ο αγώνας είπε πως «η Αστυνομία είπε να μην γίνει ο αγώνας. Η σύσκεψη ήταν μεταξύ της αστυνομίας και του υπεύθυνου ασφαλείας. Αν πει η αστυνομία ότι δεν μπορεί να παρέχει βοήθεια και ασφάλεια τότε όλοι να ακολουθήσουν αυτό που λέει η αστυνομία.

Για το γεγονός ότι το Απόλλων-ΑΠΟΕΛ δεν διακόπηκε ο κ. Τσολάκης ανέφερε πως «σε εκείνο τον αγώνα Μπήκαν φίλαθλοι μέσα, τσακώθηκαν, έριξαν φωτοβολίδες αλλά μέχρι εκεί. Στο ΑΕΛ – Απόλλων ξέφυγε το πράγμα. Ήμουνα εκεί, έβλεπα το Τσίρειο να φλέγεται αλλά έφυγα, δεν μπορούσαν κάνω κάτι. Εδώ και 3 αγωνιστικές γίνονται επεισόδια και επαναλαμβάνω ότι υπήρχαν πληροφορίες πως ήθελαν να κάψουν το Τσίρειο. Ένα γήπεδο που για 50 χρόνια φιλοξενούσε τις 3 ομάδες της Λεμεσού ακόμα και τη Εθνική ομάδα όταν δεν υπήρχαν γήπεδα και ο κόσμος το γέμιζε με 22000 όρθιους για να δουν την Εθνική».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΓΣΟ ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της αρχής αδειοδότησης μας έδωσε άδεια μέχρι τον Ιούνιο και μιλώντας μαζί του για τον αν πρέπει να υπάρχει πληρότητα στο 100% μας είπε ότι πρέπει να στείλουμε επιστολή στον ΚΟΑ. Εμείς φέραμε ανθρώπους από την Ελλάδα για να φτιάξουν το στέγαστρο, πληρώσαμε 10 χιλιάδες και οι δικοί μας άνθρωποι μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Πέρυσι μας έλεγαν ότι υπάρχει θέμα για τα κάτω διαζώματα και φέτος θυμήθηκαν τα πάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)