Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά ΠΑΣΠ σε Αστυνομία για τα επεισόδια, αντεπιτίθεται η Ισότητα

  06/12/2022 12:58
Πυρά ΠΑΣΠ σε Αστυνομία για τα επεισόδια, αντεπιτίθεται η Ισότητα

Πυρά ΠΑΣΠ σε Αστυνομία για τα επεισόδια, αντεπιτίθεται η Ισότητα

  06/12/2022 12:58

Πυρά εναντίον της ηγεσίας της Αστυνομίας, σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Τσίρειο στάδιο, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ να μην αρχίσει ποτέ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Σπύρος Νεοφυτίδης έκανε λόγο για ανεπάρκεια εκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας και αδυναμία εφαρμογής της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Όπως είπε «οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει μέσα στα γήπεδα, ό,τι θέλει», προσθέτοντας ότι ο νόμος απαγορεύει τη χρήση κουκούλας στις κερκίδες και διερωτήθηκε γιατί δεν παρενέβη η αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι στο στάδιο υπήρχε μεγάλος αριθμός κουκουλοφόρων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ ανέφερε επίσης ότι τεράστια ευθύνη για την όλη κατάσταση έχουν και τα σωματεία τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά τους ταραξίες.

«Είμαστε εκπαιδευμένοι και για ανακρίσεις για στημένα»

Με αφορμή τα όσα λέχθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΠ, η  Συντεχνία Ισότητα βγαίνει στην αντεπίθεση κάνοντας αναφορά σε ανακρίσεις για στημένα παιχνίδια, στα οποία όπως αναφέρει ίσως περιλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές.

Αναφερόμενη στον Σπύρο Νεοφυτίδη η Ισότητα αναφέρει «θα του αποστείλουμε το Νόμο περί Βίας στα Γήπεδα για να ενημερωθεί για τις πρόνοιες του, για να γνωρίζει όταν τοποθετείται  δημόσια όλες τις πτυχές του Νόμου, αλλά και όσον αφορά την τοποθέτηση του για ανεπάρκεια στην εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας, μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι όχι μόνον είμαστε εκπαιδευμένοι για οχλαγωγίες αλλά και για ανακρίσεις για στημένα παιγνίδια που σε αυτές ίσως περιλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές».

Στη συνέχεια η Ισότητα σημειώνει ότι «θα ήταν φρονιμότερο να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και να γνωρίζουν όλοι τις νομικές πτυχές των θεμάτων σε αυτά που αναφέρονται δημόσια. Οι επαγγελματίες κάθε κλάδου οφείλουν να ξέρουν τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις τους».

Αντέστρεψε τα πυρά η Αστυνομία

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η σιωπή της Αστυνομίας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται διαφορετικά από κάποιους.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η έρευνα των φιλάθλων είναι ευθύνη των αρχών του σταδίου και των επιτηρητών.

Σημείωσε επίσης ότι υπήρχε ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας, εντός αλλά και εκτός γηπέδου.

Σχολιάζοντας τις αιχμές του κυρίου Νεοφυτίδη περί μη σύλληψης των κουκουλοφόρων, ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι σύλληψη μπορεί να γίνει, μόνο στην περίπτωση διάπραξης αυτόφωρου αδικήματος ενώπιον μέλους της αστυνομίας, ή με εξασφάλιση εντάλματος σύλληψης.

Παράλληλα αντέστρεψε τα πυρά, τονίζοντας ότι η Αστυνομία δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από τα σωματεία ή τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών, στην προσπάθεια που καταβάλλει για εντοπισμό των ταραξιών.

Ο κύριος Ανδρέου έθεσε εκ νέου στο τραπέζι την πρόταση της Αστυνομίας για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας