Οι επικές ατάκες του Κόκκαλη που έμειναν στην ιστορία (video)

Ακριβώς 23 χρόνια πριν, ο -53χρονος τότε- ιδιοκτήτης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, παίρνει στα χέρια τις τύχες της ομάδας του Πειραιά και κάπως έτσι ξεκινάει μία πορεία που συνολικά κατέγραψε 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα σε 17 σεζόν.  

Ο ίδιος είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα ότι «Αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Νταϊφά να αναλάβω την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θεωρώ κατ' αρχήν να επισημάνω το δύσκολο έργο που επιτελέστηκε από τον κ. Νταϊφά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., που από κοινού αντιμετωπίζουμε τα τεράστια προβλήματα της ΠΑΕ. Η μεγάλη εμπειρία του κ. Νταϊφά και η αγάπη τους προς τον Ολυμπιακό, θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αναλάβαμε. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να μας συμπαρασταθούν ενεργά και όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται».

Ο προκάτοχός του Σταύρος Νταϊφάς είχε επισημάνει τότε ότι: «Παρακάλεσα τον κ. Κόκκαλη να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της θητείας της διοίκησης. Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά επαγγελματικοί. Δηλώνω ότι θα παραμείνω στο Δ.Σ. και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια με τον κ. Κόκκαλη και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν εδώ και πολύ καιρό τον Ολυμπιακό. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που ο κ. Κόκκαλης αποδέχτηκε το αίτημα αυτό και για μία ακόμα φορά απέδειξε το μεγάλο του ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό».

Επί ημερών Κόκκαλη μπήκε τέλος στα «πέτρινα χρόνια» του συλλόγου, ο οποίος είχε μείνει από το 1987 χωρίς πρωτάθλημα, έχοντας σοβαρά διοικητικά προβλήματα που ακολούθησαν το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πέρα από τους τίτλους που έφερε στον Ολυμπιακό, έμεινε στην ιστορία και για τις πολύ σημαντικές επενδύσεις του, καθώς έφερε στον Ολυμπιακό παίκτες κορυφαίου επιπέδου όπως ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Ζιοβάνι, ο Ζάχοβιτς κ.ά. 

Μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες που άφησε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι σίγουρα το «σπίτι» της ομάδας, αφού επί ημερών του και μέσω των «χειρισμών» του η ομάδα μπήκε στο νέο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πριν από αρκετά χρόνια η έγκυρη ιστοσελίδα goal.com είχε ένα αφιέρωμα στον Σωκράτη Κόκκαλη, συμπεριλαμβάνοντας την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Ολυμπιακού το 1993, στις 10 κορυφαίες αγορές μετοχών ομάδας στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Σε αυτά τα 17 χρόνια της παρουσίας του στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο, υπήρξαν και αρκετές «σκιές» σχετικά με την «πολιτική» που ακολούθησε στο παρασκήνιο, με κορυφαία όλων την πολύκροτη υπόθεση της «παράγκας».

Μία από τις κινήσεις που τον είχε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους της ομάδας ήταν η οικονομική στήριξη στο τμήμα μπάσκετ το 1991, καθώς χάρη σε αυτήν ο σύλλογος μπήκε στον δρόμο μεγάλων επιτυχιών.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχώρησε από τον σύλλογο του Πειραιά το καλοκαίρι του 2010, δίνοντας την σκυτάλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και αφού είχε μόλις ολοκληρωθεί μία αποτυχημένη σεζόν με την ομάδα να μην κατακτά κανέναν τίτλο και να τερματίζει στην 5η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος...

Στην ιστορία ο άλλοτε ηγέτης των ερυθρολεύκων έμεινε και για δηλώσεις του, όπως:

 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη