Γερμανία-Ιαπωνία: Να μην γίνει της… Νότιας Κορέας και στο Κατάρ!

Γερμανία και Ιαπωνία τίθενται αντιμέτωπες στο Κατάρ, με την αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 15:00, στην Ντόχα και στο Διεθνές Στάδιο Khalifa, για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Μουντιάλ! 

Τα «πάντσερ» (Νο 11 στην κατάταξη της FIFA) συμμετέχουν σε… ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλοντας να αφήσουν πίσω τους τον εξευτελιστικό αποκλεισμό στα γήπεδα της Ρωσίας 4,5 χρόνια πίσω και έχοντας ως στόχο τους να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Με το αποψινό αποτέλεσμα να θέτει τον τόνο για τη συνέχεια του τουρνουά! Η ομάδα του Χάνζι Φλικ έφτασε στα τελικά του φετινού Μουντιάλ εντυπωσιάζοντας στα προκριματικά, όπου κατάκτησε την πρώτη θέση του 10ου ομίλου από την προκριματική ζώνη της UEFA, μετρώντας εννέα νίκες και μόνο μία ήττα, με τέρματα 36-4.

Από την άλλη, η ομάδα της Ιαπωνίας (Νο 24 στο FIFA Ranking), συμμετέχει σε έβδομο διαδοχικό Μουντιάλ στην ιστορία της, θέλοντας να κάνει την έκπληξη στο γκρουπ και να προκριθεί για τέταρτη φορά από τη φάση των ομίλων, με πιο πρόσφατη την τελευταία το 2018. Γνωρίζοντας παράλληλα ότι, με ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να τα καταφέρει! Δυσκολεύτηκε κάπως πάντως για να πάρει την πρόκριση -σε… δύο δόσεις- στη φετινή διοργάνωση, αλλά τα κατάφερε.

Αρχικά πήρε την πρώτη θέση σε όμιλο με με Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Μογγολία και Μιανμάρ, κάνοντας το απόλυτο. Ενώ στον επόμενο γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει Σαουδική Αραβία και Αυστραλία, παίρνοντας την δεύτερη θέση και την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Εκτός δράσης για την Γερμανία έχει τεθεί ο τραυματίας Σανέ, ενώ η Ιαπωνία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. 

Πού θα κριθεί

Η Γερμανία έχει τον πρώτο και… τελευταίο λόγο για τη νίκη, έχοντας πάντως απέναντι της μια Ιαπωνία που «την ξέρει», αφού διαθέτει ουκ ολίγους παίκτες με παρουσία, πρώην ή… νυν, στα γήπεδα της Bundesliga. Κλισέ, αλλά η ομάδα που θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα είναι κι εκείνη που θα έχει τον πρώτο λόγο, ειδικότερα αν αυτή είναι η «νατσιονάλμανσαφτ»... Καθώς και θα μπορέσει να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, αλλά και θα έχει βγάλει το άγχος του φαβορί από πάνω της.

Παίκτης-βαρόμετρο

Η παρουσία του Τζαμάλ Μουσιάλα στην επίθεση είναι εκείνη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να βοηθήσει τους Γερμανούς να πάρουν ένα ξεκούραστο «τρίποντο»! Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου διαθέτει ασύλληπτη τεχνική κατάρτιση, πολλά τρεξίματα και μεγάλη διάθεση για να… αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, ξεκινώντας στην βασική 11άδα. Μπορεί να προσφέρει τόσο στα αριστερό άκρο, όπου θα τον δούμε εν προκειμένω, όσο και πιο κεντρικά στον άξονα, προκαλώντας «θέματα» στους Ιάπωνες με την διαρκή κίνησή του.

Η μονομαχία

Το γεγονός ότι η Γερμανία δεν αγωνίζεται με κλασικό σέντερ φορ, αλλά τον Χάφερτς, που δεν είναι καν «ψευτοεννιάρι», θα είναι… ευχή και κατάρα για την Ιαπωνία. Καθώς ναι μεν δεν θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιον βαρύ επιθετικό, που θα δυσκόλευε τους όχι ιδιαίτερα ψηλούς κεντρικούς αμυντικούς της. Από την άλλη όμως, θα δει τη Γερμανία να επιτίθεται κατά κύματα, με πολλούς και διάφορους παίκτες και με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Σαν ζευγάρι, δε, το Γκνάμπρι-Ίτο, ίσως παίξει τον δικό του ρόλο.

Παράδοση

Οι δύο χώρες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Εκτίμηση

Η Γερμανία είναι προφανώς το μεγάλο φαβορί στο εν λόγω ζευγάρι. Παράλληλα, διαθέτει το «ειδικό βάρος» για να φτάσει ακόμα μέχρι και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Έτσι λοιπόν, ακόμα κι αν η Ιαπωνία της… βάλει δύσκολα, η λογική λέει πως θα καταφέρει να βρει τρόπο για να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Χάνζι Φλικ / 4-2-3-1): Νόιερ - Κέρερ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ - Κίμιχ, Γκορέτσκα - Γκνάμπρι, Γκιντοιγκάν, Μουσιάλα - Χάφερτς

Ιαπωνία (Χάτζιμε Μοριγιάσου / 4-2-3-1): Γκόντα - Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Τομιγιάσου, Χ. Ίτο - Εντο, Σιμπασάκι – Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο - Μαέντα

ΔιαιτητήςΙβάν Μπάρτον Σισνέρος (Σαλβαδόρ)

ΓήπεδοΔιεθνές Στάδιο Καλίφα, Αλ Ραγιάν - 45.857 θεατών

Πρόγραμμα 5ου Ομίλου:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

1η αγωνιστική:

Γερμανία-Ιαπωνία (15:00)

Ισπανία-Κόστα Ρίκα (18:00,)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου

2η αγωνιστική:

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα (12:00)

Ισπανία-Γερμανία (21:00)

1 Δεκεμβρίου

3η αγωνιστική:

Κόστα Ρίκα-Γερμανία (21:00)

Ιαπωνία-Ισπανία (21:00)

Πηγή: sportfm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)