Με τη Σαχτάρ έφυγαν για την κίνηση. Απόψε ας δώσουν το χειροκρότημα που αξίζει!

6 Δεκεμβρίου 2011. Σχεδόν πέντε χρόνια πριν στο ΓΣΠ σφράγιζε, παρά την ήττα με 2-0 από την Σαχτάρ, την πρώτη θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα περνούσε στα νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την γνωστή (επική) συνέχεια.

Η ήττα με 2-0 από την Σαχτάρ ήταν από τις πιο γλυκές στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων». Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Πόρτο και Ζενίτ έμειναν στο ισόπαλο 0-0 και ο ΑΠΟΕΛ περνούσε ως πρώτος και καλύτερος στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κατόρθωμα πρωτόγνωρο και απίστευτο για τα κυπριακά δεδομένα. Όμως η εικόνα στις εξέδρες του ΓΣΠ περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης δεν μαρτυρούσε το επίτευγμα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τα άδεια καθίσματα ολοένα και γινόντουσαν περισσότερα όσο πλησίαζε το τελικό σφύριγμα, καθώς οι πλείστοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ προτίμησαν να φύγουν νωρίτερα για να γλυτώσουν, προφανώς, την μαρτυρική κίνηση στον δρόμο της επιστροφής.

Πώς ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές στο τέλος της αναμέτρησης όταν ενώ ήξεραν ότι έγραψαν ιστορία δεν πήραν το χειροκρότημα που τους άρμοζε; Η απάντηση δόθηκε πέντε χρόνια μετά από τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου.

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ έβγαλε προς τα έξω την πικρία που ένιωσαν οι ποδοσφαιριστές εκείνο το βράδυ. (διαβάστε εδώ τι ανέφερε ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ).

8 Δεκεμβρίου 2016. Ο ΑΠΟΕΛ έχει εξασφαλίσει ήδη για δεύτερη φορά στην ιστορία του συμμετοχή στα νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτή τη φορά στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Τα ευχάριστα νέα της πρόκρισης τα έμαθαν στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Αστάνα. Δεν πανηγύρισαν τη (νέα) ευρωπαϊκή τους επιτυχία. Δεν χειροκροτήθηκαν για το (νέο) τους επίτευγμα.

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ (8/12 20:00) ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται να μη χάσει για να καταλάβει την 1η θέση του ομίλου. Σωστά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, δήλωσε ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα συμβιβαστεί με τη γιορτή της πρόκρισης. Όμως, στο τέλος του αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν θέλουν και χρειάζονται να πάρουν τα εύσημα.

Ένα ζεστό χειροκρότημα και ένα ευχαριστώ για τη (νέα) χρυσή σελίδα που έγραψαν στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)