Ένα βράδυ που «μεγάλωσε» την ΑΕΛ

Μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές η ΑΕΛ έζησε ξανά. Η πρόκριση επί της Παρτιζάν και η ιστορική νίκη επί της Ζενίτ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν τέτοιες.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αδικήθηκαν κατάφορα από τον Καζάκο διαιτητή,  Αρτιόμ Κούσιν, η απόφαση του οποίου να υποδείξει πέναλτι και κόκκινη στον Αϊρόσα στο 27’ του αγώνα με την Αούστρια σε παράβαση που έγινε ξεκάθαρα εκτός περιοχής, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον Αλνταΐρ, πάλεψε για να πετύχει μια επική ανατροπή που θα της χάριζε την πρόκριση αλλά αποκλείστηκε από μια ομάδα που ήταν χειρότερη της στο σύνολο των 180΄στις δύο αναμετρήσεις.

Το αίσθημα της αδικίας «πνίγει», και όχι άδικα, άπαντες στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο και κάθε Κύπριο φίλαθλο που παρακολούθησε τον αγώνα. Δεν μπορεί, βρε αδελφέ, να έρχεται ο καθένας (διαιτητής) και να σου στερεί την επιτυχία, να παίζει με τους κόπους και τα όνειρα σου.

Σ’ ένα από τα πιο έντονα συναισθηματικά παιχνίδια στην ιστορία της η ΑΕΛ έχασε 2-1, όμως, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, οι παίκτες του και οι φίλοι της ΑΕΛ δεν έφυγαν με κατεβασμένα κεφάλια.

Δεν τα παράτησαν όταν η Αούστρια πήρε προβάδισμα με το «κάλπικο» πέναλτι. Πάλεψαν με νύχια και δόντια σαν πραγματικοί λέοντες μέχρι το τέλος και ήταν η ομάδα που δικαιούταν να κερδίσει την πρόκριση.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ το αναγνώρισαν και στο τέλος χάρισαν σε προπονητή και παίκτες το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Οι πιο συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθησαν στο τέλος της αναμέτρησης, όταν οι γονείς του Γιώργου Μικελλίδη, ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της ΑΕΛ που έχασε πρόσφατα τη μάχη με την επάρατη νόσο, μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας τη φανέλα της ΑΕΛ με το όνομα του Γιώργου στην πλάτη.

Η αγκαλιά του Μάριου Νικολάου και του Μπρούνο Μπαλτζαζάρ στον πατέρα του Γιώργου, τα δάκρια συγκίνησης και το χειροκρότημα των φίλων της ΑΕΛ ξεπερνούν κάθε ποδοσφαιρική συζήτηση και αποδεικνύουν πως για την ΑΕΛ η χθεσινή βραδιά πρόσφερε πολλά περισσότερα από μια πρόκριση.

Ο Γιώργος εκεί στη γειτονιά των αγγέλων θα είναι σίγουρα περήφανος για την ομάδα της καρδιάς του και μετά τον χθεσινό αγώνα η ΑΕΛ μπήκε ακόμα περισσότερο στην καρδιά του κάθε ΑΕΛίστα.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)