Πώς θα κρατηθούν οι 17.687

Είναι πραγματικά εκπληκτική η αριθμητική παρουσία του κόσμου στους τελευταίους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής Κύπρου. Εκπληκτική από την σκοπιά ότι δεν συνηθίσαμε να βλέπουμε τόσο κόσμο στα ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
 
Τα διπλά στη διετία του Πάμπου Χριστοδούλου, αλλά κυρίως η εικόνα που βγάζει στους αγώνες της ομάδας, μαζί με την προώθηση της σημασίας να υποστηρίζουμε την Εθνική, έφεραν τον κόσμο στις κερκίδες.
 
Πέρσι τον Οκτώβριο στο ματς με τον Ισραήλ κόπηκαν 19.000 εισιτήρια, ενώ στο περασμένο παιχνίδι με την Βοσνία ο αριθμός των οπαδών στις κερκίδες του ΓΣΠ έφτασε στις 17.687. Στα υπόλοιπα ματς στην χειρότερη ο κόσμος ήταν στις 8.500.
 
Με βάση το τελικό αποτέλεσμα στο τέλος της προκριματικής φάσης δεν πετύχαμε κάτι το εξωπραγματικό, απλά παλέψαμε γι’ αυτό. Το στοιχείο αυτό κρατάμε και προχωράμε. Το σημαντικό είναι ότι πλέον υπάρχει η πίστη και η θετικότητα ότι μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα σαν Εθνική. Αν αυτό είναι συμμετοχή σε τελική φάση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
 
Η άποψη που υπήρχε ότι μετά την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών (π.χ. Οκκά και Κωνσταντίνου) η Εθνική θα πάει κατά βαρβάρων, έχει πάψει να υποστηρίζεται. Η Εθνική έχει καλούς παίκτες σε νεαρή ηλικία και ένα ικανό προπονητή με θέληση να δουλέψει σκληρά και να πετύχει τα επόμενα χρόνια.
 
Είναι σημαντικό αυτή η συνταγή να κρατηθεί και για τη συνέχεια, αφού μόνο έτσι θα συνεχίσει η Εθνική Κύπρου να είναι στο σωστό δρόμο. Οι επόμενες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής είναι τον Σεπτέμβριο του 2016, οπότε και θα αγωνιστεί για την πρώτη αγωνιστικών των προκριματικών του Μουντιάλ με το Βέλγιο, μία ομάδα που αντιμερώπισε και στην πορεία που ολοκληρώθηκε. Ένα ισχυρό κριτήριο για να αποδειχθεί ότι η ομάδα συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με το τελευταίο διάστημα. 
 
stelios.steliou@imhbusiness.com
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...