Ανόρθωση: Το στοίχημα των… γύρω-γύρω!

Το μέγα σφάλμα του περασμένου καλοκαιριού (πρόσληψη Αντόνιο Πούτσε και Άλμπερτο Μπενίτο) έγινε νωρίς αντιληπτό και διορθώθηκε σχετικά γρήγορα (έλευση Ρόνι Λέβι). Δεν συνέβη το ίδιο και με τις συνέπειες του λάθους. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της διοίκησης του (ανακάμψαντος) Ανδρέα Παντελή να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, οι διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου απλώς υπογράμμισαν ακόμη πιο έντονα την αναγκαιότητα ριζικής αναδόμησης του ρόστερ το καλοκαίρι.

Δίχως το χρήμα από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ή κάποιον οικονομικά επιφανή χορηγό, το στοίχημα ήταν εξ αρχής απλό -και συνάμα δύσκολο: με το ίδιο μπάτζετ να βρεθούν καλύτεροι παίκτες από τους προηγούμενους, ώστε μαζί με την ποιότητα να αυξηθεί και το βάθος στον πάγκο λύνοντας τα χέρια του προπονητή.
 
Οι αντικαταστάσεις
Με το πέρας του θερινού παζαριού τα δεδομένα (χοντρικά) έχουν ως ακολούθως: Αρούς αντί Κόπριβετς, Μπανταλόβσκι αντί Γκάμπριελ, Ντουγκλάο αντί Ερέρο, Σίλντενφελντ αντί Καλδερόν, Πράνιτς αντί Σάντος, Αρτυματάς αντί Αγιλάρ, Πηλέας αντί Γιαννούλη, Παλάνκα αντί Ολιβέιρα, Αμπντουλαγέφ αντί Αριστοτέλους, Γκάτζεφ αντί Μίτροβιτς, Ματθαίου αντί Κυριάκου, Καμαρά αντί Καμπρέρα και Σισέ αντί Κολούνγκα, συν τους Μακάροφ και Κβέσιτς που αποκτήθηκαν, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα μείνουν ή ότι υπολογίζονται από τον Λέβι.

Το γήπεδο παραμένει (διαχρονικά) ο καθρέφτης, αλλά τουλάχιστον στην άμυνα (απ’ όπου ξεκινά το χτίσιμο κάθε ομάδας) το βιογραφικό των νεοφερμένων εμπνέει περισσότερη αξιοπιστία και αισιοδοξία απ’ ό,τι των προκατόχων τους. Η λειψανδρία σε εξτρέμ εξαλείφθηκε και, τουλάχιστον στα χαρτιά, το ρόστερ μοιάζει αρκετά ισορροπημένο, ώστε ο προπονητής να μην καταφεύγει σε αλχημείες, όταν απουσιάζουν βασικές επιλογές.
 
Η τριάδα-πυρήνας
Τόσο από τα φιλικά όσο και από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια διαφαίνεται πως ο Λέβι διατήρησε ως θεμέλιο λίθο της νέας Ανόρθωσης την τριάδα στον κεντρικό άξονα: Βίκτορ, Σιβού ως κόφτες και Ράγιος ως δεκάρι. Πίσω τους (τερματοφύλακας και αμυντικοί), πλάι τους (εξτρέμ), μπροστά τους (επιθετικοί) όλα έχουν αλλάξει.

Τούτου δοθέντος η εξίσωση είναι απλή: όσο καλύτεροι αποδειχθούν οι νεοφερμένοι βασικοί γύρω από αυτήν την τριάδα και όσο καλύτερα αποδώσουν οι τρεις παλιοί σε αυτό το αναβαθμισμένο πλαίσιο, τόσο καλύτερη θα είναι και η πορεία της Ανόρθωσης στην αγωνιστική περίοδο 2017/18.

Ακούγεται (υπερβολικά) απλό, αλλά -όπως και στη ζωή- στο ποδόσφαιρο η απλότητα απαιτεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια και συνοδεύεται από το μεγαλύτερο ζόρι. Στη δεύτερη σεζόν (της δεύτερης θητείας) του ο Λέβι έχει πολύ περισσότερα εφόδια και πολύ λιγότερα ελαφρυντικά. Και δεν αποκλείεται, στο τέλος της ημέρας, η δική του διαχείριση και οι δικές του επιλογές να δώσουν στην «Κυρία» την έξτρα ώθηση για την υλοποίηση των στόχων της.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)