Ο Νεάγκοε κατέρριψε το μύθο

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος είναι ο προπονητής του Άρη Εουγκέν Νεάγκοε, ο οποίος κατέρριψε τον μύθο του «ασανσέρ», που συνοδεύει την ομάδα της «ελαφράς ταξιαρχίας» λόγω του ανεβοκατεβάσματος από την α’ κατηγορία στη β’ την τελευταία οκταετία, και αφήνει παρακαταθήκη στην ομάδα της Λεμεσού τους πολλούς νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί ανελλιπώς.

Στο Νεάγκοε πιστώνεται το γεγονός πως ο Άρης είναι η ομάδα με τους περισσότερους Κύπριους στην αρχική εντεκάδα σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Οκτώ γηγενείς ποδοσφαιριστές, οι Μηνάς Αντωνίου, Ιωάννης Ευσταθίου, Χρίστος Θεοφίλου, Θεοδόσης Κύπρου, Κυριάκος Παναγή και Κύπρος Χριστοφόρου έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος. Μάλιστα, με εξαίρεση τον αρχηγό Θεοφίλου, οι υπόλοιποι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι κάτω των 23 ετών. 

Η πιο πετυχημένη χρονιά του Άρη των τελευταίων πολλών χρόνων, άρχισε με έντονες αντιδράσεις των φίλων της ομάδας όταν η διοίκηση δήλωσε ως έδρα το «Αντώνης Παπαδόπουλος» αλλά και την παραίτηση του Γιαν Νικολόφσκι πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα.
 

Ο Νεάγκοε  πρωτοκάθισε στον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας» στις 15 Σεπτεμβρίου και ενώ η ομάδα είχε κάνει κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με απολογισμό τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Χωρίς εμπειρία, (στο βιογραφικό του έχει καταγεγραμμένη μια πενταετή θητεία ως βοηθός σε Στεάουα, Κραϊόβα και Εθνική Ρουμανίας) κατάφερε να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο που ξέφυγε από περιπέτειες και κυνηγά με αξιώσεις θέση στην πρώτη εξάδα.

Αξιοποιώντας στο έπακρο όλο το έμψυχο δυναμικό που είχε στη διάθεση του ο 48χρονος προπονητής κρίνεται μακράν ως η πιο πετυχημένη αλλαγή της περιόδου. Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται πολλάκις από προπονητές που ανέλαβαν μια ομάδα μεσούσης της περιόδου ότι δεν αποτελεί δικό τους δημιούργημα ζητώντας πίστωση χρόνου και χρήμα για μεταγραφές καταρρίφθηκε από τον τεχνικό του Άρη, Εουγκέν Νεάγκοε.

Η μεταμόρφωση του Άρη οφείλεται κυρίως στον Εουγκέν Νεάγκοε, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε απέναντι στον Απόλλωνα με τη φανέλα της Κραϊόβα  την περίοδο 1991-92 στην παρθενική παρουσία των «γαλάζιων» στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.
 
  

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...