Ήμουνα πιτσιρίκι και δεν ήξερα τι μου έδωσες ρε Χαραλαμπίδη, ευχαριστώ

Ποτέ δεν μου άρεσαν οι αποχαιρετισμοί και τα συγκινητικά λόγια στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε είναι οι φάσεις, οι φωνές και το ερέθισμα των εντυπωσιακών γκολ, που σε κερδίζουν στα γήπεδα. Αυτή τη φορά όμως, έκρινα πως είναι απαραίτητο. Το ξέρω, ένας τιτανομέγιστος ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται τους επαίνους ούτε τους πηχυαίους τίτλους, για να αναγνωρίσει την αξία του. Η πραγματική αξία ενός πρωτοκλασάτου και επαγγελματία ποδοσφαιριστή μετριέται εντός των τεσσάρων γραμμών. Για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη όμως, πιστεύω ακράδαντα ήταν πολύ στενές αυτές οι γραμμές, για να χωρέσουν την ΑΝΘΡΩΠΙΑ του, που σήμερα (11/11) έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ανάμεσα στα 28 χρόνια που κλωτσάει την μπάλα ο Κύπριος εξτρέμ απέδειξε πολλά, γι’ αυτό και ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου από το πρωί, υποκλίνεται και ευχαριστεί τον Χαραλαμπίδη. Οι 94 συμμετοχές με την Εθνική, που τον συγκαταλέγουν δεύτερο σε συμμετοχές όλων των εποχών πίσω από τον Γιάννο Οκκά, τα δεκαπέντε και πλέον χρόνια με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το πέρασμα από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ Λάρνακας, κέρδισαν όλων τον σεβασμό.

Ουδείς δεν είχε ποτέ να κατηγορήσει τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, είτε για θεατρινισμούς ή προκλήσεις στα γήπεδα. Άλλωστε, η μοναδική κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί (και αυτή ήταν δεύτερη κίτρινη σε παιχνίδι με τον Απόλλωνα το 2010) στην καριέρα του έρχεται να επιβεβαιώσει το ήθος και τη μοναδικότητα του που κοσμούσε τα κυπριακά γήπεδα. Χωρίς να προκαλέσει τον αντίπαλο, μακριά από τσακωμούς, κατεύναζε πάντοτε τα πνεύματα με τον πιο υποδειγματικό τρόπο.

Προσωπικά, δεν θα το κρύψω. Μόλις ανάγνωσα τα αληθινά λόγια από το συγκινητικό αντίο του Κύπριου ποδοσφαιριστή, γύρισα το βλέμμα μου και είδα τη φανέλα της Εθνικής που μου χάρισε πριν από αρκετά χρόνια όταν ήμουν πιτσιρίκι και χαμογέλασα.

Τότε δεν ήξερα όμως. Δεν πίστευα στην αξία του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη. Αρκετά χρόνια μετά, η αξία αυτής της φανέλας πιστώνεται με κάθε τρόπο. Στα επόμενα χρόνια που ακολουθούν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα αποτελεί φάρο για τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου και θα ψάχνουν όλοι στα ντουλάπια τους να βρουν αληθινές φανέλες και προσωπικότητες σαν αυτή του Χαραλαμπίδη.

Σ’ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες.

 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...