Όταν χάνεις από τον ʼγιαξ και σου κακοφαίνεται, τότε μεγάλωσες...

Πίστεψε, πάλεψε και δεν φοβήθηκε να δει στα μάτια ένα μεγαθήριο της Ευρώπης. Ο ΑΠΟΕΛ, για ακόμη μια φορά φάνηκε πιστός στο ραντεβού του και απέναντι στον θρυλικό Άγιαξ, έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν βρισκόταν στα πλέι οφ των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με ψυχή, καρδιά και σθένος, οι γαλαζοκίτρινοι φώναξαν ξανά παρών στο ραντεβού που είχαν με την ιστορία, όμως υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους και γνώρισαν την ήττα στο τέλος με 2-0. 

Αν και στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης οι πρωταθλητές έδειξαν να πατούν καλά στην επιβλητική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και να διατηρούν το 0-0, ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου το γκολ των Ολλανδών για να γκρεμίσει τις όσες ελπίδες είχαν οι γαλαζοκίτρινοι.

Στην επανάληψη του αγώνα, πήγε να χαμογελάσει η τύχη στον ΑΠΟΕΛ με την ακύρωση του τέρματος που πέτυχαν οι γηπεδούχοι με τη χρήση του VAR, αλλά η ασφυκτική πίεση που συνέχισε να εξασκεί ο Άγιαξ δεν άφηνε περαιτέρω περιθώρια. Ο Αίαντας, μετουσίωσε την κατοχή του σε γκολ στο 79' με τον δαιμόνιο Τάντιτς και κλείδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πλέον η ομάδα του Τόμας Ντολ, συνεχίζει στα μονοπάτια του Γιουρόπα Λιγκ και η προσοχή της βρίσκεται στραμμένη στην κλήρωση της Παρασκευής (30/8), όπου και θα μάθει τις ομάδες που θα βρει στον δρόμο της στους ομίλους.

Αναμφισβήτητα, τα 30 εκατομμύρια που θα φούσκωναν το ταμείο των γαλαζοκιτρίνων στ' αστέρια, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τα εννέα εκατομμύρια των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, δεν παύουν να είναι σημαντικά οικονομικά οφέλη, που δίνουν ανάσες στον ΑΠΟΕΛ για τη συνέχεια της χρονιάς. 

Ως εκ τούτου, είναι γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ, πλέον, έχει μεγαλώσει. Τα σκυθρωπά πρόσωπα με το πέρας της αναμέτρησης με τον Άγιαξ, και η απογοήτευση που ήταν ζωγραφισμένη στους ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων μετά την ήττα από μια ομάδα με δεκαεπταπλάσιο προϋπολογισμό, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ομάδα της Λευκωσίας έχει αποκτήσει το μέταλλο που επιβάλλεται να έχει η κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Κάτι που δεν το απέδειξε μόνο φέτος ο ΑΠΟΕΛ, αλλά το κάνει ήδη τα τελευταία χρόνια, που δεν φοβάται να δει στα μάτια κάθε μεγαθήριο της Ευρώπης...

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)