Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Ριμπερί μάς κάνει να επιστρέψουμε στον χρόνο

Μάνος Σταραμόπουλος, Μάνος Σταραμόπουλος   03/10/2019 14:56
Ο Ριμπερί μάς κάνει να επιστρέψουμε στον χρόνο

Ο Ριμπερί μάς κάνει να επιστρέψουμε στον χρόνο

Μάνος Σταραμόπουλος, Μάνος Σταραμόπουλος   03/10/2019 14:56

Ο Φράνκ Ριμπερί δείχνει σα το παλιό κρασί. Όσο μεγαλώνει και ωριμάζει,  τόσο αποδίδει και καλύτερα, τηρουμένων των αναλογιών  βέβαια.

Έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θέωρησαν ότι θα κρεμάσει τα παπούτσιά του, καθότι διανύει και το 36ο έτος της ηλικίας του. Κι όμως ο «σημαδεμένος» (στην κυριολεξία όπως καλώς γνωρίζουμε) αυτός γάλλος ακραίος επιθετικός αποφάσισε να συνεχίσει την σταδιοδρομία του και μάλιστα να μην πάει σε κάποιο δεύτερο ή τρίτης τάξεως πρωτάθλημα, όπως Σαουδική Αραβία, Κατάρ ή Ουζμπεκιστάν όπως είχε πράξει ένας άλλος ακόμη σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής ο βραζιλιάνος, Ριβάλντο.  Ο Ριμπερί λοιπόν ξεπέρασε με θαυμασμό τα φώτα  των μέσων μαζικής ενημέρωσης και έτσι, παρά το γεγονός ότι όλων τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω του αυτός σα να μην συμβαίνει τίποτε έκανε την έκπληξη. Όπως ο Ζίκο ή ο Μαραντόνα,  αλλά φυσικά εκείνοι σε μία άλλη εποχή δίχως τηλεόραση με την σημερινή καθημερινή της παρουσία αλλά και δίχως ιστοτόπους που καλύπτουν τα πάντα σε χρόνο μηδέν!

Ο Φράνκ Ριμπερί λοιπόν μα κάνει να επιστρέψουμε στο χρόνο, όταν το ποδόσφαιρο φωτιζόταν από επαναλαμβανόμενη στοργή. Όταν, έφτασαν μαζί μας οι εκκολαπτόμενοι ή καθιερωμένοι πρωταθλητές, αλλά κάθε φορά φαινόταν να βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποκάλυψη.
Επιτυγχάνοντας αυτό το μεγάλο βαθμό επάρκειας, ίσως λόγω των 36 χρόνων του  ή εκείνου του σκεπτικισμού έναντι εκείνων που  είναι λένε  ούτε Μέσι ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ριμπερί είναι αυτή η έκπληξη, που μπορεί να μας φέρει πίσω σε ένα αρχαίο και όμορφο ποδόσφαιρο. Ίσως σε λίγο, όπως λένε οι κυνικοί, «καταρρεύσει », ίσως θα κάνει έναν υποτονικό δεύτερο γύρο. Η ουσία είναι πως ότι και να συμβεί από δω και πέρα ο Γάλλος το θαύμά του το έχει ήδη κάνει…

Έχει πετύχει να τεκμηριώσει μία  επικοινωνία ικανή , να προβλέπει, να αποκαλύπτει και τελικά να αδειάζει την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, το γήπεδο είναι  μαζί του, κι έχει πάρει την εκδίκησή του για όλους αυτούς που πίστευαν ότι πάει στην Φιορεντίνα για να «κολλήσει» τα τελευταία του ένσημα..

Αυτός ο "παλιός" πρωταθλητής λοιπόν έχει φτάσει στους διάχυτους δεσμούς πληροφοριών που τον είχαν ήδη στείλει  στη συνταξιοδότηση να καταφέρει  να επιστρέψει σε… νεαρή ηλικία. Οι ερευνητές ταλέντων ανακάλυψαν έτσι ένα ταλέντο ηλικίας 36 ετών, χωρίς μάλιστα  κόστος. Έφτασε σ ένα πολύ καλό επίπεδο όπου  σύμφωνα με πολλούς, θα άντεχε μόλις  για το τελευταίο τέταρτο μιας ώρας, όταν οι άμυνες  θα έχουν χάσει αρκετή από την ισχύ τους λόγω κούρασης και η  συγκέντρωση τους θα έχει αρχίσει ι να εξασθενεί.

Και, ο Φράνκ , έγινε ο καλύτερος επιθετικός έως τώρα του Ιταλικού πρωταθλήματος.  Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο ύφασμα δεν καταναλώνεται εύκολα και ότι με την πάροδο του χρόνου αποκτά μια ανεξίτηλη γοητεία. Αλλά είναι ακόμα πιο όμορφο όταν το ύφασμα αυτό σας φαίνεται να το βλέπετε για πρώτη φορά. Παλιοί , αλλά και νέοι.
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας