Μέσι ο «εξωγήινος ηγέτης» της Μπαρσελόνα που τον τρέμουν άπαντες

Ήταν να μην πάρει μπροστά ο Λιονέλ Μέσι. Ο αργεντινός διεθνής έδωσε νέο ρεσιτάλ στο Καμπ Νόου απέναντι στην Θέλτα (4-1). Οι φίλαθλοι έζησαν μία άλλη  μαγική βραδιά του καλύτερου ποδοσφαιριστή της τελευταίας 20ετίας κι ενός εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές  που έχουν μείνει στην ιστορία  επειδή ήταν  καλύτεροι σκόρερ.

Άλλοι για γιατί ήταν τέλειοι σπρίντερ. Άλλοι για την εκπληκτική τους ισορροπία. Άλλοι για την πρόσφυση και τη φυσική τους δύναμη. Άλλοι απλά γιατί ήταν  υπέροχοι . Ο Μέσι όπως και να το κάνουμε είναι τα πάντα:  Σκόρερ, νικητής, έχει ταχύτητα, ανισορροπία στο παιχνίδι του, παράδοση και μια εκπληκτική εκτελεστική ικανότητα όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Δύσκολα μπορεί τη στιγμή εκείνη να τον αναχαιτίσει κάποιος, όσο καλός κι αν είναι…

52 γκολ με απευθείας κτυπήματα φάουλ

Οι επινοήσεις του αργεντινού μεσοεπιθετικού είχαν κονιορτοποιήσει την άμοιρη άμυνα της Θέλτα. Μ ένα πέναλτι, και με δύο απίστευτα κτυπήματα φάουλ που απλά ο Ρούμπεν Μπλάνκο καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Ήταν μία προσωπική και ασταμάτητη παρουσίαση των εκπληκτικών δεξιοτήτων του μοναδικού, Μέσι.  Πριν μερικά χρόνια συζητούσαμε για τον Ροναλντίνιο, μετά για τον Ζιντάν, τώρα δεν υπάρχει άλλο όνομα σχεδόν στο στόμα του κάθε φιλάθλου ανεξαρτήτως ομάδας. Μέσι, Μέσι, Μέσι. Είναι ο βασιληάς του ποδοσφαίρου. Είναι ο ποδοσφαιριστής που οι τερματοφύλακες και οι προπονητές όσο κι αν μελετούν προκειμένου να βρουν τον τρόπο να τον ανακόψουν, στο τέλος άπαντες υποκλίνονται στο μεγαλείο του. Γι αυτό κι όλοι εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Αυτό που μας δίνει τόσο μεγάλες χαρές. 

Ο Μέσι με τα τέρματά του αυτά έφτασε τα 52 σε απευθείας κτυπήματα φάουλ και γράφει την δική του ξεχωριστή ιστορία.

 Κοιτάξτε τι γίνεται στα 5 κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Τα απευθείας κτυπήματα φάουλ του Μέσι έχουν προκαλέσει αυπνίες στους  αντιπάλους. Ο αργεντινός σούπερ σταρ έχει κλέψει και συνεχίζει να κλέβει την παράσταση.  Από την σαιζόν  2011/12 έως  σήμερα κανένας σύλλογος δεν μπόρεσε να σημειώσει  περισσότερα από 29 γκολ με απευθείας  φάουλ. Η Γιουβέντους έχει 27, η Ρεάλ Μαδρίτης  23, η Ρόμα  και η Ολυμπίκ  Λυών  21 και η Παρί Σεν Ζερμέν  20 είναι οι πιο πλησιέστερες ομάδες.

34 χατ-τρυκ στην Ιστορία της Λα Λίγκα

Αλλά ο Μέσι δεν σταματά εδώ. Με το χατ- τρυκ που πέτυχε κατά της Θέλτα έφτασε τα  34 και έπιασε στην πρώτη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο (βεβαίως συνολικά σε όλες του τις ομάδες ο Πορτογάλος έχει 54 χατ-τρυκ)  . Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χατ- τρυκ  στην ιστορία της Λα Λίγκα , μαζί με τον Πορτογάλο επιθετικό. Επιπλέον, αυτό ήταν το πρώτο του χατ τρυκ στην φετινή σαιζόν στην Λα Λίγκα.

9 γκολ σε 7  παιχνίδια

Ήταν δύσκολο πάντως για τον Μέσι το ξεκίνημα αυτή της σαιζόν.  Πάνω απ 'όλα, λόγω του τραυματισμού του στην αρχή της προετοιμασίας.  Αλλά μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου ο Αργεντινός έχει αρχίσει και εξολοθρεύει κάθε αντίπαλο. Από τότε το «χρυσό  10άρι» 'έχει αγωνισθεί και στα 7 παιχνίδια και έχει πετύχει 9 τέρματα.  Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου έχει γίνει πιο δυνατός από ποτέ, αφού άλλωστε είναι ένας «εξωγήινος» ηγέτης.

 
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo