Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η μεγαλύτερη μαγκιά του Μπεργκ που κάνει τους Ομονοιάτες να ονειρεύονται

Γιώργος Περικλέους  17/12/2019 11:27
Η μεγαλύτερη μαγκιά του Μπεργκ που κάνει τους Ομονοιάτες να ονειρεύονται

Η μεγαλύτερη μαγκιά του Μπεργκ που κάνει τους Ομονοιάτες να ονειρεύονται

Γιώργος Περικλέους  17/12/2019 11:27

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμφάνιση που συνδυάστηκε με επιβλητική νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας νιώθουν άπαντες στην Ομόνοια. Το τριφύλλι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, γεγονός που σκορπά ικανοποίηση στο στρατόπεδο της ομάδας, λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Θα τολμήσω να πω ότι η βαθμολογική θέση των πρασίνων αλλά και οι πειστικές εμφανίσεις δεν είναι το πρώτο στοιχείο για το οποίο θα πρέπει να αισθάνονται ενθουσιασμένοι οι οπαδοί του λευκωσιάτικου συλλόγου.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της φετινής Ομόνοιας έχει όνομα και επίθετο. Ο Χένινγκ Μπεργκ πραγματοποιεί αθόρυβη, αλλά συνάμα εξαιρετική δουλειά στον πάγκο των πρασίνων.

Ίσως είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ένας προπονητής του τριφυλλιού έχει εγκλιματιστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Νορβηγός κόουτς δείχνει ότι πραγματικά έχει καταλάβει πού έχει έρθει, εν αντιθέσει με πολλούς προπονητές... τουρίστες που είχαν πληρωθεί χιλιάδες ευρώ, για να εξαφανιστούν τελικά μέσα σε λίγους μήνες.

Η Ομόνοια βγάζει υγεία και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στον σωστό προγραμματισμό στον οποίο συμμετείχε ενεργά ο Νορβηγός, αλλά και σ’ αυτούς που τον πίστεψαν από την αρχή, δίνοντάς του την ευκαιρία να χτίσει μια ανανεωμένη ομάδα.

Ο 50χρονος προπονητής διαχειρίζεται την κάθε λεπτομέρεια με ξεχωριστό τρόπο, όπως άλλωστε θα πρέπει να κάνει ο κάθε επαγγελματίας που θέλει να είναι σωστός στη δουλειά του.

Για του λόγου το αληθές, αξίζει να μελετηθούν εν συντομία ορισμένα παραδείγματα στα οποία ο Νορβηγός έδειξε τη σκανδιναβική του νοοτροπία, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την κυπριακή. 

Κόντρα στη Δόξα, όταν οι Ομονοιάτες διαμαρτύρονταν για τις αλλαγές και φώναζαν από την κερκίδα, αυτός έκανε μια κίνηση με απόλυτη ψυχραιμία για να ηρεμήσουν και να στηρίξουν την ομάδα και τους… τρέλανε.

Στο χθεσινό (15/12) παιχνίδι (όπως ακριβώς και στο ματς με την Ανόρθωση), πραγματοποίησε και τις τρεις αλλαγές του, δείχνοντας ότι ακολουθεί μια συγκεκριμένη δική του τακτική που μέχρι στιγμής αποδίδει τα μέγιστα.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, ο συνάδελφός του (σ.σ. Σάββας Πουρσαϊτίδης) δέχεται κριτική και αυτός αμέσως σπεύδει να τον υπερασπιστεί με τον πιο αγνό και ορθό τρόπο, λέγοντας ότι ο Ελλαδίτης τεχνικός έστησε σωστά την ομάδα του στο γήπεδο.

Η φιλοσοφία του άρχισε ήδη να περνά στους παίκτες του, οι οποίοι παρουσιάζονται βελτιωμένοι και πιο πεινασμένοι για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ενώ ο ίδιος δείχνει να κρατά μικρό καλάθι μετά από κάθε επιτυχία. 

Κανείς δεν ξέρει σε ποια θέση θα βρει το τέλος του μαραθωνίου το τριφύλλι. Η μεγαλύτερη μαγκιά του Μπεργκ, είναι ότι έχει καταφέρει να κάνει τους φίλους των πρασίνων να πιστέψουν ξανά ότι αυτή η ομάδα που παίζει όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της, φτάνοντας σταδιακά στην κατάκτηση ενός τίτλου.

Αν και στο ποδόσφαιρο δεν είναι λίγες οι στιγμές που βιαζόμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα, νομίζω ότι ο Σταύρος Παπασταύρου και οι συνεργάτες του δεν θ’ αργήσουν πολύ να επιβραβεύσουν τον Νορβηγό, ανανεώνοντας πρόωρα το συμβόλαιό του με το τριφύλλι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας