Το πλάνο που βραχυκύκλωσε τον ΑΠΟΕΛ και ο... mastermind Τιμούρ

«Δεν αφήσαμε τον ΑΠΟΕΛ να κάνει ευκαιρία και αυτό λέει πολλά». Με αυτή τη σύντομη, μα συνάμα περιεκτική φράση του Τιμούρ Κετσπάγια στη χθεσινή (12/1) διάσκεψη Τύπου μπορεί κάποιος να συνοψίσει αυτό που κατάφερε η Ανόρθωση στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, αφήνοντας στο πλάι την υπερπολύτιμη νίκη και τους τρεις βαθμούς.  

Σε άλλο ένα ματς, η αρμάδα του Τιμούρ Κετσπάγια διάβασε σωστά τον αντίπαλό της και κατάφερε τον περιορίσει στον μέγιστο βαθμό, αναγκάζοντάς τον ουσιαστικά να τελειώσει τον αγώνα με μηδέν (!) τελικές προσπάθειες στον στόχο. 

Η παρουσία των γαλαζοκιτρίνων ήταν μέτρια προς κακή, αλλά το πλάνο που εφάρμοσε ο Γεωργιανός κόουτς και οι παίκτες του ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας γι' αυτό, αφού βραχυκύκλωσε τις επιθέσεις της ομάδας του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν. 

Η διαφορά του μπάτζετ ανάμεσα στους δύο συλλόγους ήταν κάτι που δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η «Κυρία» δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά σε τέτοια παιχνίδια το μόνο που μετράει στο τέλος της μέρας είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι που κρατάνε στην Ανόρθωση είναι μονάχα οι τρεις βαθμοί και ξέροντας τον Τιμούρ Κετσπάγια, δεν πρόκειται ν' αφήσει σε καμία περίπτωση τους... στρατιώτες του να παρασυρθούν από τη μεγάλη νίκη.

Με τον ηγέτη της Ρούμπεν Ράγιος ν' αποχωρεί τραυματίας λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Ανόρθωση δεν είχε την κυκλοφορία που συνήθιζε στους περισσότερους αγώνες, είχε όμως την ουσία. 

Το αμυντικό πλάνο δούλεψε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι με τα διπλά μαρκαρίσματα, με τον Μουρτάζ Νταουσβίλι να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να περιορίζει στον μεγάλο βαθμό το επιθετικό ατού του ΑΠΟΕΛ, Μούσα Αλ Τάμαρι. 

Πρόκειται για έναν παίκτη που ελάχιστοι γνώριζαν πριν την κάθοδό του στην Κύπρο, όμως ο 51χρονος τεχνικός τον εμπιστεύεται και αυτός με τη σειρά του τον δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή του. 

Από την αρχή της σεζόν τονίστηκε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει έναν τίτλο, αφού υπάρχει πίστη στις δυνατότητες των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας. 

Το νέκταρ της επιτυχίας δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού η ομάδα της Αμμοχώστου έχει μπροστά της ένα γεμάτο πρόγραμμα με υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μπροστά της υψώνεται ένα δύσκολο εμπόδιο (σ.σ. Ομόνοια), με τους... πληγωμένους πράσινους να θέλουν όσο ποτέ ν' αποδείξουν ότι οι δύο αποτυχίες δεν τους έχουν θέσει εκτός διεκδίκησης των στόχων και γι' αυτό η «Κυρία» καλείται να είναι διπλά προσεχτική αυτή τη φορά. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)