Κ. Ρονάλντο ο επιθετικός που τα βάζει και με τον… χρόνο γιατί θέλει να είναι πάντα στην κορυφή

Οι μόνοι που μπορούν και αντιστέκονται στον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι …εποχές !Ο φημισμένος Πορτογάλος επιθετικός συνεχίζει να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δουλειά του: Να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και να γεμίζει χαρά και δύναμη τους οπαδούς της Γιουβέντους. Ο «κύριος Νο 7» της Γιουβέντους όπως είχε ολοκληρώσει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο,  έτσι άνοιξε  και τον Φεβρουάριο,  σκοράροντας. Τώρα γνωρίζει πολύ καλά,  πως απέναντί του θα βρει την γαλλική, Λυόν στον πρώτο αγώνα της φάσης  των 16  του Champions League , του τροπαίου που ζει και αναπνέει για να αγωνίζεται. Ο διεθνής Πορτογάλος αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο  εναντίον των «Βιόλα» έφτασε τα 50 γκολ σε μόλις 70 παιχνίδια,  με την «ασπρόμαυρη φανέλλα» . Δηλαδή ένας μέσος όρος  0,71 γκολ ανά παιχνίδι. Εκπληκτικό ρεκόρ. 

Τα 50 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι κάτι το απλό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων ο γάλλος Τρεζεγκέ τα είχε σημειώσει σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια . Κι ήρθε τώρα ο 35χρονος πλέον Ρονάλντο να τα φτάσει σε λιγότερο χρονικό διάστημα και να δικαιώσει όλους εκείνους που ζητούσαν επίμονα την απόκτησή του, όταν είχαν διαπιστώσει πως τα πράγματα με την Ρεάλ Μαδρίτης,  έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Και  είναι καλύτερα για όλους,  να πάει να συνεχίσει κάπου πιο ήρεμα την σταδιοδρομία του.  Ο Κριστιάνο είναι αλήθεια τον Δεκέμβριο έπαθε ένα  σοκ βλέποντας τον Λίο Μέσι να κατακτά την 6ου  «Χρυσή Μπάλα», κι αυτός να μένει εκτός…

Πήρε …ανάποδες. Ο Κριστιάνο που την Τετάρτη 5/2 έκλεισε τα 35 του χρόνια ξέρει πολύ καλά,  πως αν σκοράρει το Σάββατο εναντίον της Βερόνα, μετά   κατά της Μπρέσια και στη συνέχεια εναντίον της Σπαλ θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 11 συνεχών αγωνιστικών που κατέχει από την εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα βεβαίως έχει 19 γκολ (εννοείται δεν έχει σκοράρει σε όλα τα ματς)  σε 19 αγωνιστικές και συνολικά 22 γκολ σε 27 αγώνες. Τον πρώτο του χρόνο στην Γιουβέντους είχε 28 τέρματα ,ενώ τώρα τρέχει με τον ρυθμό του τελευταίου του έτους που είχε με τις «μερένγκες» (2017-2018) όπου σε 26 ματς είχε 20 τέρματα.

Μέσος όρος πρακτικά πανομοιότυπος με τον τρέχοντα: 0.80 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 0.81 με τη Γιουβέντους.  Τώρα οι πρωταθλητές με τον  Ρονάλντο στην σύνθεσή τους δείχνουν πως , όλα όσα πετυχαίνουν  φαίνονται φυσιολογικά. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι τίποτε  απολύτως: Οι αντίπαλοι είναι σα να αντιμετωπίζουν έναν «εξωγήινο». Έναν υπερήρωα ο οποίος ζει για το ποδόσφαιρο και για  να είναι «νούμερο ένα».

Το γεγονός ότι ο Τσίρο Ιμόμπιλε δεν επιβραδύνει (είναι 6 γκολ πάνω από τον Κριστιάνο στην γενική κατάταξη των ευρωπαίων σκόρερς ) για τον  CR7 είναι μόνο ένα επιπλέον κίνητρο. Αλλά το πραγματικό κίνητρο, δεδομένου ότι οι κύριοι στόχοι του είναι το πρωτάθλημα, Το Champions League ,  και φυσικά το Ballon d'Or 2020 (Χρυσή Μπάλα) , όπως τα δείχνει το ημερολόγιο. Η Λυών δεν απέχει πολύ μακρυά και είναι ότι πρέπει γι αυτό τον μήνα ώστε να πάρει για τα καλά μπρος η «μηχανή τερμάτων» που ακούει στο όνομα Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια. ‘Έχει ήδη πετύχει  τόσα πολλά στο παρελθόν και θέλει να επαναλάβει τον εαυτό του.
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)