Έβριζαν τον Ιβάν, τον Κετσπάγια θα σκεφτούν

Το να αποδεχθούν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ τον Τιμούρ Κετσπάγια ήταν εξαρχής ένα ζήτημα την απάντηση του οποίου θα έδινε ο χρόνος. Ο Γεωργιανός στην πολύχρονη θητεία του ως ποδοσφαιριστής και μετέπειτα ως προπονητής της Ανόρθωσης αποτέλεσε πολλές φορές κόκκινο πανί για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.
 
Η εφτάμηνη πορεία του στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ανέλαβε μια ομάδα δημιούργημα άλλων, με αδυναμίες και λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών το περασμένο καλοκαίρι.
Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δεν είναι κρυφό ότι τέθηκε θέμα αποδέσμευσης του μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες στο τέλος του 2015 που άφησαν τον ΑΠΟΕΛ στο -7 από την κορυφή της βαθμολογίας.
 
Ο Κετσπάγια από τον Ιανουάριο και μετά, αποφάσισε ότι θα πορευτεί με 13-14 ποδοσφαιριστές και φρόντισε να καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας του τον Ιανουάριο, κάτι που πέτυχε στο έπακρο με τις προσθήκες των Μερκή, Μιλάνοφ και Γιαννιώτα.

Έδωσε αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα του, βελτιώνοντας πρωτίστως την ανασταλτική της λειτουργία η οποία ήταν για κλάματα στο πρώτο μισό της σεζόν και βασιζόμενος κυρίως στην ατομική ποιότητα παικτών του (Εφραίμ, Γιαννιώτα, Ντε Βινσέντι) πέτυχε το σερί των 12 συνεχόμενων νικών που επανέφεραν τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας και τον μετέτρεψαν σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Όλα αυτά τα έκανε μετατρέποντας τον κομπάρσο Αρτυματά σ’ έναν από τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος και καθιερώνοντας τον Πιέρο Σωτηρίου βασικό του επιθετικό, ενώ στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν τρίτη επιλογή πίσω από Πιατκόφσκι, Λεάλ και ακολούθως Καβενάγκι. Αμφιβάλλω αν κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να το πετύχουν πολλοί προπονητές που δούλεψαν έως τώρα στην Κύπρο.

Ο Γεωργιανός προπονητής κατακρίνεται για τις επιλογές του στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Κάποιοι μάλιστα άρχισαν να βρίζουν όταν έδωσε εντολή στον Μάριο Αντωνιάδη να ετοιμαστεί να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, ενώ μερικοί τον χαρακτηρίζουν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως «λίγο» γιατί δεν έριξε νωρίτερα στο ματς τον Σεμίρ Στίλιτς.

Πριν δύο βδομάδες άπαντες τον αποθέωναν για το μαεστρικό κοουτσάρισμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σήμερα είναι απλά ένας προπονητής τον οποίο κάνουν «μάγκα» μερικοί από τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ ο ΑΠΟΕΛ.

Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του, όμως η μηδενιστική κριτική είναι ένα σαράκι που τρώει τον ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια. Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και ο Κετσπάγια είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου για τον οποίο προσλήφθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Γιώργος Δώνης έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ κακήν κακώς ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα, είχε βάλει τους γαλαζοκίτρινους στους ομίλους του Champions League και ήταν πρώτος στη βαθμολογία. Αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ κάποιοι έβριζαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όταν δεν είχε κάνει μεταγραφή επιθετικού τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ ο ΑΠΟΕΛ ήταν στους 16 του Champions League. Ο Κετσπάγια θα γλίτωνε; 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)