Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το colpo grosso του Εμάνουελ

Αλέξης Πάμπος  25/05/2016 12:28
Το colpo grosso του Εμάνουελ

Το colpo grosso του Εμάνουελ

Αλέξης Πάμπος  25/05/2016 12:28
Σε πείσμα των πάντων έγινε ο πρώτος αλλοδαπός προπονητής μετά τον Γερμανό Μπερντ Στάνγκε που έβγαλε μια ολόκληρη περίοδο στον πάγκο του Απόλλωνα. Ανταποκρινόμενος επιτυχώς σε όλες τις αναποδιές και τις δοκιμασίες οδήγησε την ομάδα του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στην κατάκτηση του κυπέλλου, με αποτέλεσμα η δουλειά του να χαίρει πλέον καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης.
Η αληθινή δικαίωση του 41χρονου Αγκολέζου, ωστόσο, ακούει στο όνομα Αγγελής Αγγελή. Στην τρέχουσα περίοδο ο Κύπριος στόπερ πρωτοεμφανίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο νεοφερμένος Σιμόες δεν είχε πείσει και ο Εμάνουελ δεν είχε ενδοιασμό να «θυσιάσει» τη μεταγραφική επιλογή του, ενώ ο Μερκής είχε μεν ανακάμψει από τον τραυματισμό του, αλλά ήταν τιμωρημένος για τη συμπεριφορά του στο μηδέποτε διεξαχθέν παιχνίδι με την Ανόρθωση στον α’ γύρο.
Με τον Αγγελή στην ενδεκάδα οι «γαλάζιοι» μέτρησαν στο πρωτάθλημα 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα ως τις αρχές Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή Μερκή στον ΑΠΟΕΛ. Ο Εμάνουελ συναίνεσε στην αποδέσμευση του εμβληματικού αρχηγού του συλλόγου, επειδή έβλεπε πως Αγγελή και Φρέιρε είχαν δέσει. Ήταν το μεγαλύτερο στοίχημά του. Ενδεχόμενη απώλειά του θα συνοδευόταν πιθανότητα και με απώλεια της δουλειάς του.
Ο Αγκολέζος τεχνικός δεν φοβήθηκε, ανέλαβε την ευθύνη. Και μολονότι στα πρώτα τρία παιχνίδια μετά την αποχώρηση Μερκή ο απολογισμός ήταν μια ισοπαλία και δύο ήττες, ο 41χρονος επέμεινε στην επιλογή του. Και δικαιώθηκε, καθώς η πρόοδος τόσο του Αγγελή όσο και του Απόλλωνα ώθησαν τη διοίκηση των «γαλάζιων» σε ανανέωση της συνεργασίας με τον Εμάνουελ πριν τον τελικό του κυπέλλου.
Ότι αυτός κρίθηκε από το τέρμα του 27χρονου στόπερ (αλλά και την αναχαίτισή του στην πιο επικίνδυνη επίθεση της Ομόνοιας για το 2-2) ήταν απλώς απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης για έναν προπονητή που ξεπέρασε όσο ουδείς άλλος στη σεζόν τις προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν το περασμένο καλοκαίρι.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας