«Δεν κάναμε σπάρινγκ -Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τον Γεωργιανό»

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.  

Ειδικότερα, μίλησαν στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι!» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Αλέξανδρος Παπαϊωανίδης και ο προπονητής του 16χρονου πυγμάχου Νίκος Γιδάκος.

Υπάρχει ταύτιση στις καταθέσεις προπονητή και πατέρα, ανέφερε ο κ. Παπαϊωανίδης

«Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου είναι και προπονητής και μάλιστα Α' κατηγορίας, με πρωταθλητές και αθλητές, δηλαδή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θα μπορούσε να έχει. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, λόγω της ανηλικότητας του αθλητή, βρισκόταν παρόν και ο πατέρας του Βασίλη Τόπαλου για να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Αυτό που ερευνάται αυτή τη στιγμή, είναι τα αίτια του λιποθυμικού επεισοδίου. Είμαστε σε αναμονή σε ότι αφορά την ιατροδικαστική έκθεση, για να δούμε ακριβώς τα ευρήματα. Ακόμη δύο στοιχεία είναι οι ιατρικές εξετάσεις την ημέρα του τραυματισμού του άτυχου πυγμάχου στις 16 Δεκεμβρίου και φυσικά οι τοξικολογικές εξετάσεις εκείνης της ημέρας. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα συνδυαστικά στοιχεία έχουν να κάνουν και με τους 15 αθλητές που ήταν παρόν στο γυμναστήριο», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου.

Ο κ. Παπαϊωανίδης τόνισε, ότι «οι καταθέσεις ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχει μία ταύτιση στις καταθέσεις του προπονητή που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γυμναστήριο και στον πατέρα του 16χρονου αθλητή. Μην ξεχνάμε ότι και ο πατέρας είχε μαζί του και το άλλο ανήλικο τέκνο για προπόνηση. Μόλις βρέθηκε ο ανήλικος αθλητής αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, αλλά και το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες και νομίζω ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία ακόμη τα οποία δεν έχουν αναδειχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτό που πρέπει να δούμε στην υπόθεση, είναι το ποια είναι τα πραγματικά αίτια του λιποθυμικού επεισοδίου. Είναι τα λιποθυμικά αίτια; Έχουμε να κάνουμε με προγενέστερο τραύμα; Έχουμε να κάνουμε με αδιαθεσία εκείνης της ημέρας; Είναι πολλά αυτά που έχουν ακουστεί. Μέχρι την Τετάρτη και με την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα έχει τελειώσει το ζήτημα και σε επίπεδο δίωξης για να ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται, δηλαδή αν ευθύνεται κάποιος φυσικά και ποιες θα είναι οι κατηγορίες επί της ουσίας».

Δεν κάναμε σπάρινγκ τόνισε ο προπονητής του Βασίλη Τόπαλου

Για τα όσα έγιναν στην τελευταία προπόνηση του Βασίλη Τόπαλου μίλησε στο MEGA ο προπονητής και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν έγινε η τακτική του σπάρινγκ (εικονική μάχη).

«Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε σπάρινγκ. Κάναμε στόχους, κάναμε κάποιες ταχύτητες και στο τέλος κάναμε κάποια τακτική» είπε ο Νίκος Γιδάκος, μιλώντας στο MEGA. «Κάποια στιγμή σφύριξα για το time, την ξεκούραση των αθλητών και κάποια στιγμή ο Βασίλης κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Αυτό ακριβώς είδανε εμένα τα μάτια μου» συνέχισε.

Ο Νίκος Γιδάκος ξεκαθάρισε επίσης πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον 16χρονο Βασίλη Τόπαλο να είχε πάει μία μέρα πριν στο γυμναστήριο και να είχε κάνει σκληρή προπόνηση. Αναφορικά με τον Γεωργιανό αθλητή, ο προπονητής δήλωσε πως δεν έχει τέτοιον αθλητή στο γυμναστήριό του, κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει και η αθλητική ομοσπονδία. «Αυτός ο Γεωργιανός που λένε και ακούγεται όλη την ώρα, είναι ένα παιδί το οποίο είναι 56 κιλά και έχει 11 αγώνες. Και πέρυσι η Ομοσπονδία δεν τον άφησε να παίξει, επειδή ακριβώς είχε πολύ λίγους αγώνες» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω τέτοιο αθλητή, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο», επισήμανε.

Στην ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσαν εγκαίρως την Ομοσπονδία Πυγμαχίας για τον τραυματισμό του αθλητή απάντησε: «Την Ομοσπονδία όχι, για ποιον λόγο να την ενημερώσουμε; Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε κάποια επαφή και γενικά εγώ δεν έχω και τις καλύτερες επαφές με την Ομοσπονδία. H ίδια με τιμωρεί εδώ και 2 χρόνια για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω».

Σχετικά με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που αποκάλυψε η ιατροδικαστική έκθεση ο Νίκος Γιδάκος είπε πως δεν πιστεύει να προκλήθηκαν όλα αυτά από την πυγμαχία. «Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί κατά τη διάρκεια της προπόνησης ήταν όλα φυσιολογικά» κατέληξε.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)