Ήδη ροκανισμένη η καρέκλα του Λέβι

Ο Τεντ φαν Λέουβεν άντεξε μια σεζόν, ο Σταν Φαλκς μισή, ο Αλμπέρτο Μπενίτο δυο μήνες. Αυτά σε επίπεδο αθλητικών διευθυντών από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα. Πάμε σε επίπεδο προπονητών: Ο Αντρέ Πάους έμεινε 18 μήνες, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς έναν, ο Νεόφυτος Λάρκου δύο και ο Αντόνιο Πούτσε άλλους τόσους. Κοινός παρονομαστής και για τους επτά; Ουδείς εξάντλησε το χρονικό ορίζοντα του συμβολαίου του με την Ανόρθωση.
Το μέγα στοίχημα του Ρόνι Λέβι, συνεπώς, είναι να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα και να «επιβιώσει» ως το καλοκαίρι του 2018, όταν εκπνέει η δική του συνεργασία με το σύλλογο της Αμμοχώστου. Οι πιθανότητες, αυτονόητα, είναι εναντίον του. Όχι (μόνον) επειδή παραλαμβάνει μια ομάδα που δεν έχει προετοιμάσει και δεν έχει στελεχώσει, μια ομάδα άνευ αυτοπεποίθησης και αξιοπιστίας, αλλά (κυρίως) επειδή προσελήφθη και συνεργάζεται με την ίδια διοίκηση που προχώρησε στις πρόωρες απολύσεις των προαναφερθέντων αθλητικών διευθυντών και προπονητών.
Θα περίμενε κάποιος έπειτα από τόσα μοντέλα πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων οι ιθύνοντες της «Κυρίας» να έχουν αποκτήσει παραγοντική σοφία στη διαχείριση κρίσεων και στη λήψη αποφάσεων. Ατυχώς κάτι τέτοιο δεν συνάγεται. Η δυνατότητα (καταβολής αποζημίωσης και) αποδέσμευσης του Ισραηλινού τεχνικού το ερχόμενο καλοκαίρι περισσότερο από προνοητικότητα μαρτυρά αμφιβολία για το ορθόν της επιλογής.
Ακόμη κι αν αυτή (η αμφιβολία) εξέλιπε, ο νέος προπονητής θα είχε ν’ ανέβει ένα Γολγοθά, προκειμένου να διατρανώσει το κύρος και την αυθεντία του απέναντι σε ποδοσφαιριστές που ήδη γνωρίζουν (ή ρωτούν και μαθαίνουν) πόσο αναλώσιμοι είναι οι τεχνικοί στον εν λόγω σύλλογο. Η διαρροή για το παράθυρο διαζυγίου στο τέλος της σεζόν κάνει απλώς ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του Λέβι.
Ο Ισραηλινός χρειάζεται άμεσα αποτελέσματα, διότι χρονικά περιθώρια υπάρχουν ακόμη αρκετά (η σεζόν είναι μακρά), όμως τα βαθμολογικά είναι σαφώς πιο στενά και η υπομονή του κόσμου (σχεδόν) εξαντλημένη. Το κακό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η κάθε νίκη αγοράζει χρόνο ως το επόμενο, άντε ως το μεθεπόμενο παιχνίδι. Και κάθε στραβοπάτημα προκαλεί επικίνδυνους τριγμούς στην καρέκλα. Μια καρέκλα εξ αρχής ροκανισμένη από την (καταγεγραμμένη στη ρήτρα πρόωρου τερματισμού του συμβολαίου) απουσία αληθινής στήριξης εκ μέρους της διοίκησης.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)