Ο 10χρονος Κολομβιανός που βρήκε το σημείο της συντριβής και έσωσε έξι ζωές!

Πέρα από την πίστη στον Θεό, αν υπάρχει κάποιο άτομο που θα πρέπει να ευγνωμονούν ο Άλαν Ρούσελ (ο οποίος βρέθηκε πρώτος από τις ομάδες διάσωσης) και οι υπόλοιποι πέντε επιζώντες από τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης, στην οποία ξεκληρίστηκε όλη σχεδόν η Τσαπεκοένσε, αυτό είναι ένα παιδί ηλικίας μόλις 10 ετών!!!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μαρτυρίες ντόπιων σε ιστοσελίδες της Κολομβίας, ένας 10χρονος έφτασε πρώτος στον τόπο του δυστυχήματος, στην περιοχή της Αντιόχειας, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μεντεγίν. Κι αυτός ουσιαστικά που έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να μην χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες...
Ο ντόπιος πιτσιρικάς, που γνώριζε άριστα όπως αποδείχθηκε την δασώδη περιοχή, ήταν... αυτόπτης μάρτυρας την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους της Lamia. Έστω κι από απόσταση δεν είχε πρόβλημα να αντιληφθεί το σημείο που συνετρίβη το αεροπλάνο και να κατευθύνει εκεί άμεσα και γρήγορα τους πρώτους διασώστες. Μάλιστα πήρε και ο ίδιος μέρος  στην αποστολή αφού με θάρρος... μικρού ήρωα μπήκε στο πρώτο αυτοκίνητο και το οδήγησε στο σημείο της πτώσης, μέσα σε δύσκολες καιρικές και φυσικές συνθήκες  ενώ  όταν έφτασαν ο 10χρονος Κολομβιανός  ήταν αυτός  που είχε εντοπίσει και τους υπέδειξε  τον πρώτο  ζωντανό της αεροπορικής τραγωδίας, που ήταν ο Ρούσελ. Με τον Σέρχιο Μαρουλάντα, από τους πρώτους που έφτασαν κατόπιν στον τόπο της τραγωδίας, να το επιβεβαιώνει.
"Όταν παρκάραμε, ένα παιδί ήρθε και μας είπε σε ποιο σημείο ήταν οι τραυματίες. Τότε ένας αστυνομικός μου είπε: "Είσαι ο πρώτος που έρχεσαι, βάλε το παιδί στο φορτηγό σου και πήγαινε να μαζέψεις τους πληγωμένους".
Χάρη στις άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων αλλά και απλών ανθρώπων που έτρεξαν να βοηθήσουν, σώθηκαν τελικά 6 άτομα, με την ταυτότητα του νεαρού ήρωα να παραμένει ακόμα άγνωστη. Το...κατόρθωμά του πάντως ήδη  έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να το εξυμνούν...
  
Πηγή: contra.gr
 

Δειτε Επισης

Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι
Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League
Φήμες για επιστροφή του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της
«Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Ράγκνικ!»
Η Άρσεναλ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Γκάμπριελ
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη