Woodburn: Ο 17χρονος που έγινε tabloid

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Leeds και βρέθηκε στα ημιτελικά του League Cup. Θα μου πεις το ξέρεις. Προφανώς τότε ξέρεις και ότι ο Ben Woodburn έγινε ο νεαρότερος, σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία των "Reds", όπως διαμόρφωσε αποτέλεσμα στο 81'. Είχε μπει ως αλλαγή του Kevin Stewart, στο 67'. Πρώτα να σου δείξω τη φάση και μετά θα προχωρήσουμε στο παρασύνθημα.
Ο γεννημένος στο Cheshire της Αγγλίας (στις 15/10 του 1999, για να αισθανθείς λίγο... άσχημα) επιθετικός, ο οποίος προς το παρόν έχει επιλέξει την Ουαλία για τις διεθνείς εμφανίσεις του (οι γονείς του έχουν σχετικές ρίζες), σκόραρε σε ηλικία 17 ετών και 45 ημερών. Κάπως έτσι, "έριξε" τον Μichael Owen από την πρώτη θέση της σχετικής λίστας, την οποία κρατούσε από τις 6/5 του 1997. Αυτή ήταν η ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Liverpool και ευτύχησε να σκοράρει. Ήταν 17 χρόνων και 143 ημερών. Σήμερα είναι 36 και την Τρίτη 29/11 απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Ο Benjamin, όπως τον αποκαλούν οι γονείς του ζούσε στο Tattenhall, ένα μεγάλο χωριό πληθυσμού 2.100 κατοίκων στο Cheshire -περιφέρεια που συνορεύει με το Merseyside στα βόρεια και με την Ουαλία στα δυτικά,... μεταξύ άλλων. Ήταν μαθητής στο Bishop Heber High School, αλλά κυρίως ήταν με μια μπάλα στα πόδια. Οι της Liverpool τον κάλεσαν να γίνει μέλος της ακαδημίας τους, το 2010. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να αφήσει το πατρικό του και να ζήσει με άλλη οικογένεια, στο Rainhill ώστε να μην ταλαιπωρείται από το πήγαινε-έλα στο σχολείο (το Rainhill High School, που είναι το επίσημο εκπαιδευτικό κέντρο της Liverpool FC Academy) και την ακαδημία -που είναι στο Kirby. Για να έχεις μια εικόνα, αυτή η απόσταση είναι μια ώρα με το αυτοκίνητο.
Στη συζήτηση που είχαν οι "Reds" με τους γονείς του προέκυψε ένα πρόβλημα. Η μητέρα του, Alison αρνείτο πεισματικά να δεχθεί ακόμα και την ιδέα ότι ο γιος της θα ζούσε με άλλη οικογένεια. Ρώτησε αν μπορούσε να μείνει εκεί που ήταν και να αναλάβει εκείνη τα υπόλοιπα. Δηλαδή, να μεταφέρει το παιδί στο νέο του σχολείο και φυσικά, στις προπονήσεις. Όπως τους είπε, ήθελε ο μικρός να ζήσει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Αυτές οι μέρες μάλλον πέρασαν ανεπιστρεπτί. Εν πάση περιπτώσει, τότε ο οργανισμός είχε μια καλύτερη ιδέα: να διαθέσει στο παιδί οδηγό για τις μετακινήσεις. Ήταν μόλις 15 χρόνων και συνήθως κοιμόταν στο πίσω κάθισμα. Ναι, προφανώς και κάτι είχαν δει οι ειδικοί και προχώρησαν σε αυτήν την παραχώρηση. Εννοώ δεν το έκαναν με όλους αυτό.

Σύντομα -ενώ ήταν ακόμα 15 εννοώ- βρέθηκε από την U16 στην U18 και από εκεί -στο πρόγραμμα "Future Group", που αφορά τους πιο ταλαντούχους νέους παίκτες του συλλόγου, οι οποίοι αποκτούν τη δυνατότητα να προπονηθούν μια φορά την εβδομάδα στο Melwood, με τον Pep Lijnders, προπονητή εξέλιξης παικτών στην πρώτη ομάδα. Σημείωση: συνήθως βοηθούν τον Lijnders οι Lallana και Coutinho και πάντα παρακολουθεί τις προπονήσεις ο Jürgen Klopp. Δες λίγο πώς αντέδρασε στο χθεσινό γκολ του Woodburn.



Ο 17χρονος κυκλοφορεί ήδη ως το prospect που είναι γρήγορο, δυνατό, ταλαντούχο, με τρομακτική ικανότητα ως προς τη δημιουργία, εξαιρετική πάσα και μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του στην ακαδημία, εξηγούν πως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά, αλλά και ως επιτελικός μέσος και για να καταλάβει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται, συχνά τον συγκρίνουν με τον Aaron Ramsey της Arsenal.
Ο μικρός φυσικά και έχει λογαριασμό στο Twitter (@benWoodburn), στον οποίον ακολουθεί 93 ανθρώπους και τον ακολουθούν 50.300. Είναι και verified, αλλά για να λέμε την πάσα αλήθεια, η κατακόρυφη αύξηση στους followers έγινε μετά το ντεμπούτο του -ως αλλαγή- στην Premier League, πριν τέσσερις ημέρες (26/11), στο 2-0 της Liverpool επί της Sunderland. Πρώτα ενημέρωσε ο σύλλογος του για το γεγονός και μετά ο ίδιος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έγινε ο τρίτος μικρότερος σε ηλικία παίκτης που έχει εμφανιστεί ποτέ στην πρώτη ομάδα του ιστορικού συλλόγου (πίσω από τους Jack Robinson που έκανε... σεφτέ το 2010, όταν ήταν 16 χρόνων και 250 ημερών και τον Jerome Sinclair, ο οποίος μπήκε στη λίστα το 2012 σε ηλικία 16 χρόνων και 6 ημερών).
Μεταξύ μας, ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας του μικρού, αν σκεφτείς ότι κατ' αρχάς υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο (ναι, με τους "Reds") στις 8 του μήνα. Είχε προηγηθεί η παρουσία του μεταξύ των καλύτερων, στην U23 της ομάδας που έπειτα από 13 ματς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Για την ακρίβεια, έχει 30 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Chelsea και τους ίδιους με τη Manchester City.
Αλλά ας γυρίσουμε στον καλύτερο μήνα της -μέχρι τώρα- ζωής του. Στις 15/11 σκόραρε και στο 6-2 που πανηγύρισε η U19 της Ουαλίας επί του Λουξεμβούργου. Με το δικό του γκολ μάλιστα, ισοφάρισε η παρέα του πριν κυριαρχήσει.
Παρεμπιπτόντως, στις 10/11 είχε παραστεί και στο πρώτο προκριματικό παιχνίδι της U19 για τo Euro2017 της κατηγορίας, εναντίον της Ελλάδας, στο Wrexham Stadium. Έχει προλάβει να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στην U17 τον περασμένο Γενάρη, σε ματς πάλι με την Εθνική μας.
Ο Des Maher δούλεψε μαζί του τα δυο πρώτα χρόνια του Woodburn στο Merseyside και όταν λέει ότι "έρχεται κάθε μέρα και δίνει ό,τι έχει, διαθέτει τεράστια θέληση και πάθος για το παιχνίδι και είναι προορισμένος για να κάνει μεγάλα πράγματα" προφανώς και κάτι ξέρει.
Σε αυτά που θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζεις είναι και ότι η Αγγλία έχει ήδη κινηθεί για να τον πείσει να φορέσει το δικό της εθνόσημο, αλλά και ότι το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της Liverpool το σκόραρε σε φιλικό προετοιμασίας, με την Feetwood. Εκείνη την ημέρα, ο Robbie Fowler είχε γράψει στο Twitter "το πρώτο από πολλά που θα έλθουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων". Ας μείνουμε σε αυτό το "καλώς εχόντων των πραγμάτων", αφού πρώτα δεις τι "τιτίβισε" ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μετά το πρώτο του... ανδρικό γκολ.
"Δεν έκανε και κάτι τρομερό"
Ο Klopp σαφέστατα και δήλωσε χαρούμενος για τον Woodburn, του είπε και "εύγε" και "μπράβο", όπως ομολόγησε και ότι "ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει και τι μπορεί να κάνει από τώρα. Η πρώτη μου δουλειά είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να είναι οι καλύτεροι. υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, ειδικά για να μείνει το κοινό μακριά τους για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά από την άλλη πλευρά, τον φέραμε εδώ γιατί θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Αυτό σημαίνει πως όταν είναι στον αγωνιστικό χώρο, του επιτρέπεται φυσικά, να σκοράρει, να δημιουργεί καταστάσεις, να κάνει ό,τι έκανε. Όλα είναι καλά. Το μόνο που με φοβίζει είναι τα media. Για αυτό και δεν θέλω να πω πολλά. Ίσως μπορείτε να γράψετε "goalscorer: Ben Woodburn" και τίποτα άλλο. Είναι πρόκληση. Άκουσα ότι έγραψε ιστορία, o James Milner ήταν ο νεαρότερος σκόρερ για τη Leeds, οπότε μπορεί να κάνει αξιοπρεπή καριέρα".
Παρεμπιπτόντως, θύμισε πως ο Woodburn δεν ήταν το prospect της ακαδημίας που χρησιμοποιήθηκε. Το αυτό συνέβη στο ίδιο ματς, με τους Alexander-Arnold και Ovie Ejaria. "Δεν έχει νόημα να πω το προφανές, σχετικά με τις ικανότητες του Ben. Αυτό που θα του πω του ίδιου είναι "μπράβο, αλλά δεν έκανες και κάτι τρομερό. Και εγώ θα έβαζα αυτό το γκολ! Βέβαια, αν συνεχίσει να σκοράρει θα είναι δύσκολο να διατηρήσει τη ψυχραιμία του. Απόψε ήταν πολύ σημαντικό που μπορούσαμε να τον έχουμε στον πάγκο και να τον βάλουμε στο ματς, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η επίθεση μας. Ήταν πολύ σημαντικό που κατάφερε να παίξει για εμάς και να σκοράρει, γεγονός που κάνει το όλο θέμα ακόμα πιο διασκεδαστικό".
 
Δες τώρα πώς αντιμετώπισαν οι εφημερίδες το θέμα του Woodburn.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι
Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League
Φήμες για επιστροφή του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της
«Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Ράγκνικ!»
Η Άρσεναλ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Γκάμπριελ
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη