Τραγωδία Σαπεκοένσε: οι πρώτες ανατριχιαστικές μαρτυρίες των επιζώντων

O τεχνικός Έργιν Τουμίρι και η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρεζ είναι οι μοναδικοί επιζώντες από το πλήρωμα του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε και η αποστολή της Σαπεκοένσε. Τρεις ποδοσφαιριστές που ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μιλήσουν, καθώς υποβάλλονται σε συνεχείς επεμβάσεις και παραμένουν σε καταστολή. 
 
«Έβαλα τις τσάντες ανάμεσα στα πόδια μου και κάθισα σε εμβρυακή στάση, πληροφορία την οποία μας δίνουν σε περίπτωση δυστυχήματος. Πριν πέσει το αεροπλάνο, πολλοί είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και φώναζαν. Σώθηκα επειδή ακολούθησα το πρωτόκολλο που ισχύει σε περιπτώσεις ανάγκης», είπε ο Τουμίρι. 
 
«Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι να σβήνουν τα φώτα στην καμπίνα. Ακολούθησαν δυνατές αναταράξεις και το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος. Μετά υπάρχει κενό» ήταν τα λόγια της αεροσυνοδού. 
 
Τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκαν στα συντρίμμια μερικές ώρες μετά τη συντριβή. Σύμφωνα με τις αρχές της Κολομβίας, ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από την πτώση και ανέφερε βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του αεροσκάφους και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.  
 
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ εφημερίδας της Κολομβίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τον πύργο ελέγχου να έδωσαν προτεραιότητα στην προσγείωση άλλου αεροπλάνου παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί για το τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος της πτήσης BAe 146.  
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι
Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League
Φήμες για επιστροφή του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της
«Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Ράγκνικ!»
Η Άρσεναλ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Γκάμπριελ
Έμερι: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη