Ιμπραχίμοβιτς, Ρονάλντο και άλλοι παικταράδες που δεν έχουν κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ

Παρί Σεν Ζερμέν δεν υποστηρίζουν πολλοί μακριά από το Παρίσι. Αν υπήρχε, όμως, ένας λόγος για τον οποίοι πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι θα ήθελαν τους Γάλλους στα ημιτελικά ή και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν για χάρη του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός έχει γεμίσει με τίτλους πρωταθλητή. αλλά φαίνεται πως θα κρεμάσει τα παπούτσια του χωρίς το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο παλμαρέ του.  
 
Όπως ίσως θα συμβεί και με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος μπορεί να έχει σηκώσει Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γιουβέντους δεν έχει αναδειχθεί. Αυτοί και άλλοι εννέα σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων έχουν πια αποσυρθεί, δεν έχουν γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 

Τζιανλούιτζι Μπουφόν
Για κάποιους ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ένα σωρό πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους στην Ιταλία, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Πάρμα, πρωταθλητής κόσμου με τη «σκουάντρα ατζούρα» το 2006, αλλά στην πηγή του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε δύο φορές, το 2003 και πέρυσι, και νερό δεν ήπιε. 

Φάμπιο Καναβάρο
Άλλος ένας πρωταθλητής κόσμου με την εθνική ομάδα της Ιταλίας και κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» το 2006, ο Ιταλός στόπερ δεν κατάφερε ποτέ να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. 

Μπόμπι Μπουρ
Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που πανηγύρισε το Μουντιάλ του 2006, ο Μουρ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Γουέστ Χαμ και ίσως ήταν αυτός ο βασικός λόγος που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. 

Λόταρ Ματέους
Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε το γερμανικό ποδόσφαιρο, καλύτερος παίκτης στον κόσμο το 1990. Mε τη Μπάγερν κατέκτησε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά στους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1987 και το 1999 έφυγε ηττημένος. 

Πατρίκ Βιειρά 
Πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία το 1998, φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ, της Γιουβέντους και της Ίντερ, αλλά δεν κατάφερε με καμία να πάρει Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πάβελ Νέντβεντ
Ο παίκτης που πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» το 2003 ήταν για πολλά χρόνια κινητήριος μοχλός στη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους. Πήρε Κύπελλο Κυπέλλουχων με τη Λάτσιο και έφτασε με τη «μεγάλη κυρία» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003. 

Ντιέγο Μαραντόνα
Στα χρόνια που έβαλε τη σφραγίδα του στη Νάπολι, ο Αργεντινός κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε, επίσης, σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, αλλά ευρωπαϊκός τίτλος δεν ήρθε. 

Ρομπέρτο Μπάτζιο 
Άλλος ένας θρύλος της μπάλας που όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο δεν μέτρησε ανάμεσα στις δεκάδες επιτυχίες του ένα πρωτάθλημα Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο. Ο «μικρός Βούδας» κατέκτησε με τη Γιουβέντους το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1993, τη χρονιά που αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. 

Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς Λατινοαμερικάνους που… πάτησαν Ευρώπη. Πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» το 1999, αλλά ούτε με τη Μπαρτσελόνα ούτε με τη Μίλαν πανηγύρισε το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ρονάλντο
Έπαιξε σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ και Μίλαν κι όμως δεν κατάφερε με καμία να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Βραζιλιάνος. Είναι στην κατηγορία αυτών που έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, αν και το γεγονός ότι δεν σήκωσε Τσάμπιονς Λιγκ στη δική του περίπτωση είναι… αμελητέο. 

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς
Σε όποια ομάδα κι αν πήγε, μετά τη Μάλμε στην οποία άρχισε τη σπουδαία καριέρα του, ο Σουηδός κατέκτησε το πρωτάθλημα. Και παρά το γεγονός ότι οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε κατέκτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το Τσάμπιονς Λιγκ αυτός μάλλον διάλεγε την… λάθος στιγμή για να φύγει. Ίσως να έχει άλλη μια ευκαιρία την επόμενη σεζόν, αλλά θα πρέπει να πετύχει διάνα στην επιλογή της επόμενης ομάδας του! 

Προπονητής – Αρσέν Βενγκέρ
Ένας από τους top class προπονητές που δεν έχει καταφέρει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ, στην οποία κλείνει φέτος είκοσι χρόνια. Έφτασε πολύ κοντά το 2006, αλλά στον τελικό επικράτησε η Μπαρτσελόνα. 
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος-Είναι 103 ετών
Βάρντι: Ο τελευταίος των ρομαντικών θα σκοράρει για 13η σεζόν στη Λέστερ
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου