O… σκηνοθέτης που σταμάτησε τον Κριστιάνο!

Είναι ο Χάνες Χάλντορσον, ετών 32. Πρώτα σκηνοθέτης και μετά τερματοφύλακας! Στα 12 του, εν έτει 1996 γύρισε το πρώτο του ταινιάκι με μία απλή κάμερα χειρός και ένα απόλυτα παιδικό σενάρια. Μία παρωδία του Superman, με ένα ήρωα που κατασκεύασε στο παιδικό του μυαλό και ήταν κάτι σαν… ναυαγοσώστης!   
 
Από εκείνη την ημέρα, η κάμερα δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια του. Σταδιακά σε αυτά προστέθηκαν και τα γάντια τερματοφύλακα, αλλά η κάμερα δεν σταμάτησε ποτέ να αποτελεί προέκταση του χεριού του. Βλέπετε, από την σκηνοθεσία έβγαζε λεφτά, από την μπάλα όχι. Για Ισλανδία μιλάμε! «Μέχρι τα 30 μου έπαιζα στις μικρές κατηγορίες της Ισλανδίας, όπου το ποδόσφαιρο είναι καθαρά ερασιτεχνικό και δεν απαιτεί καθημερινή αφοσίωση. Εκείνη την εποχή, το μεγαλύτερο μέρος από το μηνιαίο μου εισόδημα προερχόταν από την σκηνοθεσία!», ομολογεί με ειλικρίνεια!

Η συμμετοχή σε ένα Euro δεν ήταν ποτέ ένα όνειρο του. Η φιλοδοξία του ήταν κάτι πολύ πιο ρεαλιστικό. Ένα άλλο ευρωπαϊκό… πανηγύρι, αλλά αυτό της Eurovision. Το πάλεψε. Έφτασε πολύ κοντά. Το 2012 σκηνοθέτησε το βίντεο-κλιπ από το τραγούδι Never Forget των Greta Salome και Jonsi που έφτασαν ως τον εγχώριο τελικό, άλλα έχασαν στα σημεία. Φέτος, που το δίδυμο αυτό εκπροσώπησε τους ψαράδες στην Eurovision, ο Χάνες Χάλντορσον είχε γίνει κανονικός ποδοσφαιριστής, που προετοιμαζόταν για την παρθενική συμμετοχή στο Euro 2016! Πού χρόνος για σκηνοθεσία;
Δεν είναι κανένας τυχαίος; Έχει σκηνοθετήσει τις διαφημίσεις που γύρισαν για την Ισλανδία κολοσσοί, όπως η Coca-Cola και η ΙΚΕΑ! To 2014 ήταν αυτός που έκανε ταινία μικρού μήκους την πορεία της Εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την οποία παίζει η Iceland-air στις πτήσεις της! 
 
Το φετινό έπος της παρθενικής συμμετοχής σε Euro μιας χώρας που αριθμεί 330.000 ψυχές λογικά θα είναι ότι καλύτερο έχει βγει από την… κάμερά του! Μόνο που δεν το υπογράψει ως ένας απλός σκηνοθέτης, αλλά ως πρωταγωνιστής! Αυτό κι αν είναι έκπληξη!

Τον Δεκέμβριο του 2013 αποφάσισε να ρίξει μία ζαριά. Να ενταχθεί για πρώτη φορά σε επαγγελματική ομάδα για να δει πως είναι. Υπέγραψε στην νορβηγική Σάντνες Ουλφ, με σκοπό να προετοιμαστεί καλύτερα για τα μπαράζ απέναντι στην Κροατία για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Σταδιακά, του είδε ότι η ζωή του ποδοσφαιριστή έχει πλάκα. Η εταιρία στην οποία δούλευε (SagaFilm) του υποσχέθηκε πως μόλις αυτή η… πλακίτσα του ποδοσφαίρου τελειώσει, η κανονική δουλειά του θα τον περιμένει πίσω. 

Το παραμύθι όμως άρχισε να γίνεται ακόμα πιο ωραίο! Η πρόταση της ολλανδικής Ναϊμέγκεν το περασμένο καλοκαίρι ήταν αδύνατον να απορριφθεί. Ο Χάνες πήρε την κάμερα του κι έφυγε να ζήσει κι αυτό το όνειρο, το οποίο κράτησε μόνο ένα εξάμηνο. Οι ελάχιστες συμμετοχές του εκεί τον έφεραν δανεικό στην Μπόντο-Γκλιμτ ώστε να μην… σκουριάσει ενόψει Euro και ζήσει από πρώτο χέρι κανένα θρίλερ!

Στο χορτάρι του «Ζοφρουά Γκισάρ» ο Χάνες Χάλντορσον στην 33η του συμμετοχή με το ισλανδικό εθνόσημο γύρισε την πιο όμορφη ταινία της ζωής του, μία με αυτοσχέδιο σενάριο και απίθανη πλοκή. Με κάποιο περίεργο τρόπο, οι περισσότερες από τις 25 τελικές που έκαναν οι Πορτογάλοι είτε «ξύριζαν» την εστία του, είτε πήγαιναν πάνω του, λες και είχε κάποιο μαγνήτη που τραβούσε την μπάλα! 
Τα τελειώματα του Κριστιάνο Ρονάλντο θύμιζαν αυτά ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η εστία του ξαφνικά έμοιαζε με κουμπότρυπα για τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Οι 8 αποκρούσεις του Ισλανδού… σκηνοθέτη (οι περισσότερες από οποιοδήποτε τερματοφύλακα σε ματς του Euro 2016) ήταν αυτές που έφεραν το ασύλληπτο 1-1 για τους Σκανδιναβούς «ψαράδες» στην πρεμιέρα τους σε τελική φάση Euro. 

Αυτό, όμως δεν ήταν παρά το πρώτο επεισόδιο στο παραμύθι που γυρίζει στα γαλλικά γήπεδα ο 32χρονος σκηνοθέτης / τερματοφύλακας. Είστε έτοιμοι για την συνέχεια; Φώτα, κάμερα, πάμε..
 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)