Πίτσα και μπύρα ναι. Θέαμα

Παρακολουθώντας τον τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ευδιάκριτη η αυτοθυσία των ποδοσφαιριστών. Οι πλείστοι υπερέβαλαν εαυτούς για να καταφέρουν να κρατηθούν όρθιοι μέχρι το τελικό σφύριγμα της ημίωρης παράτασης.
 
Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει ενώπιον του την πρόκληση της κατάκτησης του σημαντικότερου τίτλου διασυλλογικής διοργάνωσης και αντί να «μασά» σίδερα εξοικονομεί δυνάμεις περπατώντας, πάει να πει πως οι φυσικές δυνάμεις υπερνικούν τη θέληση. Η άρνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο να χάσει τον τελικό έστω και αν σπατάλησε τον περισσότερο χρόνο της αναμέτρησης περπατώντας και η εικόνα του Γκάρεθ Μπέιλ να πιάνει υποφέροντας το πόδι του αμέσως μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία μαρτυρά σε μεγάλο βαθμό τι θα επακολουθήσει στα γήπεδα της Γαλλίας.
 
Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου το ποδόσφαιρο γιορτάζει. Τελετή έναρξης, καθημερινές «μάχες» στα γήπεδα και χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Οι μεγάλες διοργανώσεις εθνικού επιπέδου έχουν κάτι το ξεχωριστό και γι’ αυτό εξιτάρουν και καθηλώνουν δισεκατομμύρια κόσμου. Η αύξηση στις πωλήσεις μπύρας και πίτσας ανά το παγκόσμιο θα είναι ραγδαία το μήνα διεξαγωγής του EURO. Αυτό είναι δεδομένο. Για το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε εντός των τεσσάρων γραμμών αμφιβάλλω.
 
Με τους ποδοσφαιριστές στα όρια κατάρρευσης από μια βαρυφορτωμένη σεζόν με υποχρεώσεις στα εγχώρια πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η άμεση ενσωμάτωση τους στις Εθνικές ομάδες για προετοιμασία και η τελική φάση του EURO μοιάζουν με Γολγοθά. Μακάρι να διαψευστώ αλλά έχω την εντύπωση ότι στις περισσότερες αναμετρήσεις θα κάνουν απλά τα απαραίτητα, κυνηγώντας την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Κριστιάνο Ρονάλντο αν δεν μπορέσει να κάνει τις συνηθισμένες κούρσες αδειάζοντας 3-4 αντιπάλους. Ούτε τον Γκριεζμάν αν δεν δικαιώσει τις προσδοκίες των Γάλλων που περιμένουν να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του τροπαίου.
 
Ας καθίσουμε λοιπόν αναπαυτικά με την ελπίδα πως πέραν της πίτσας και της μπύρας το EURO 2016 θα μας χαρίσει και θέαμα.  
  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)