«Ζωντανή» η Τουρκία, «σπίτι» της η Τσεχία (vids)

Η Τουρκία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Ο 18χρονος Εμρέ Μορ (στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα) βρήκε τον Μπουράκ Γιλμάζ και αυτός με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0! Ήταν ένα υπέροχο γκολ και το 21ο του 30χρονου επιθετικού με το εθνόσημο! Αυτή ήταν επί της ουσίας και η τελευταία «επίσκεψη» της Τουρκίας στην εστία των Τσέχων. Το γκολ του Γιλμάζ αποδείχθηκε πως «ξύπνησε» τους Τσέχους, που «ανέβηκαν» πιο ψηλά στο γήπεδο για να «ψάξουν» την ανατροπή. Άλλωστε, δεν είχαν τίποτα να χάσουν, αφού με ήττα έμεναν εκτός συνέχειας.
Στο 16' η Τσεχία έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σίβοκ χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 23' ο Μπαμπατσάν δήλωσε «παρών» στην προσπάθεια του Καντεράμπεκ και ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Νέσιντ να «πρωταγωνιστήσει» σε χαμένη ευκαιρία των Τσέχων.
Πλησιάζοντας προς το μισάωρο η κατοχή μπάλας ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα για τις δύο ομάδες, εντούτοις οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην εστία του Τσεχ. Αντίθετα, οι Τσέχοι «έψαχναν» μεθοδικά την ισοφάριση, πίεζαν και στο 31' άγγιξαν το γκολ. Ο Νέσιντ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι, ο Καντεράμπεκ έκανε την προβολή από κοντά, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Το ρεσιτάλ των καλών ευκαιριών για την Τσεχία ολοκληρώθηκε στο 38' με τον Μπατσαμπάν να διώχνει με εντυπωσιακή επέμβαση το καλό σουτ του Πλάσιλ.
Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την Τουρκία να προηγείται, αλλά με σκορ που την άφηνε εκτός διοργάνωσης. Ήθελε τουλάχιστον ένα γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση και οι Τσέχοι ήθελαν ανατροπή.
Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου πέρασαν δίχως κάτι το αξιόλογο και έπρεπε να φτάσουμε στο 58' για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή. Ο Εμρέ Μορ κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, πέρασε έναν αντίπαλό του και τελείωσε την φάση με δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στην ευκαιρία του 18χρονου η Τσεχία «απάντησε» με δυνατό σουτ του Νταρίντα που μπλόκαρε ο Μπατσαμπάν. Στο 61' ο τερματοφύλακας της Τουρκίας είπε «όχι» και στον Νέσιντ και στο 65' η Τουρκία με το δεύτερο σουτ στην εστία στο ματς έκανε και το 2-0! Ο Τοπάλ από θέση οφσάιντ «έστρωσε»« την μπάλα στον Τουφάν και αυτός με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Τουρκίας!
Η Τσεχία δεν το παράτησε, «έφτιαξε» ευκαιρίες για να κυνηγήσει την μεγάλη ανατροπή και το... θαύμα, αλλά είτε οι παίκτες της δεν έβρισκαν στόχο, είτε έβλεπαν τον Μπατσαμπάν να τους σταματάει. Τα λεπτά ως το φινάλε πέρασαν δίχως κάτι αξιοσημείωτο και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Τούρκους «ζωντανούς» στο παιχνίδι της πρόκρισης κατακτώντας την τρίτη θέση του ομίλου και τους Τσέχους να λένε «αντίο» στην διοργάνωση.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Η ενδεκάδα της Τουρκίας: Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκονούλ, Ινάν, Τουράν, Κοΐμπατσι, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90' Τοσούν), Τσεν (60' Οζιακούπ), Μορ (69' Σαχάν).
Η ενδεκάδα της Τσεχίας: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέσιντ, Ντότσκαλ (71' Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90' Κόλαρ), Παβέλκα (56' Σκόντα), Κρέιτσι, Ντάριντα.

Πηγή: sdna.gr
 

 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)