Το οικονομικό deal της μεταγραφής Γιαννιώτα

Χαμόγελα σκόρπισε στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ η επισημοποίηση της επιστροφής του Γιάννη Γιαννιώτα στον «Αρχάγγελο».
 
Η ποιότητα του Ελλαδίτη εξτρέμ είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου.
 
Ο 23χρονος εξτρέμ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος και το γεγονός πως θα φοράει και τη νέα περίοδο τη γαλαζοκίτρινη φανέλα ενισχύει αφάνταστα την γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ.
 
Με τον Γιαννιώτα στο ρόστερ ο πρωταθλητής Κύπρου βάζει ταχύτητα στο παιχνίδι του και γίνεται πιο απρόβλεπτος, καθώς ο Ελλαδίτης επιθετικός πατά συχνά περιοχή σκοράρει και σερβίρει τέρματα στους συμπαίκτες του.
 
Ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει πάρα πολλά στον αγωνιστικό τομέα με την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα, ενώ βγαίνει κερδισμένος και οικονομικά από το γεγονός πως η μεταγραφή έγινε υπό τη μορφή δανεισμού.
  
 
 
Μπορεί οι γαλαζοκίτρινοι να είναι σε καλύτερη μοίρα στον οικονομικό τομέα απ’ ότι οι ανταγωνιστές του, εντούτοις στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ανακοινώθηκε ότι το 2015 έκλεισε με ζημιά δύο εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα  1.975.652 ευρώ).
 
Το να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ μισό εκατομμύριο στον Ολυμπιακό Πειραιώς για να κάνει δικό του τον Γιαννιώτα, εκτοξεύοντας και πάλι τον προϋπολογισμό (εκρεμεί ακόμη η απόκτηση επιθετικού που πιθανότατα θα είναι η πιο δαπανηρή μεταγραφή) θα ήταν τεράστιο ρίσκο.
 
Επιπλέον οι απολαβές του ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Πειραιά ανέρχονται στις 400 χιλιάδες ευρώ, ποσό που ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να διαθέσει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Εφόσον οι γαλαζοκίτρινοι αποκτούσαν τον Γιαννιώτα με ελεύθερη μεταγραφή θα ήταν υποχρεωμένοι να καλύψουν τις απαιτήσεις του.
 
Κλείνοντας το deal με τη μορφή δανεισμού θα καλύψουν περίπου το 75% των ετήσιων απολαβών του Γιαννιώτα με τον Ολυμπιακό να πληρώνει το υπόλοιπο ποσό. Στην ομάδα του Πειραιά δείχνουν αφενός πως παρά το γεγονός ότι ο Ελλαδίτης εξτρέμ κόπηκε δύο φορές στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας πιστεύουν στην αξία του και αφετέρου προτιμούν να πληρώνουν (έστω μέρος του συμβολαίου του) παρά να τον δουν να αγωνίζεται σε ανταγωνιστική ομάδα. 
 
 

Δειτε Επισης

Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Διάστρεμμα ο Στεπίνσκι-Τα δεδομένα ενόψει τελικού κυπέλλου
Συνάντηση Ομόνοιας 29ης Μαΐου με ΓΣΠ-Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Τούτιτς
«Πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι θέλει μόνο νίκη, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες»
Τρία παιχνίδια για την προτελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Δασκαλάκης: O ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα, πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά