Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων (8η μέρα)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, ανά ημέρα, οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου

Χρυσά Μετάλλια - 21
Στίβος (γυναίκες: 100μ & έπταθλο, άνδρες: δισκοβολία, 10χλμ & μήκος), Ποδηλασία (ομαδικό pursuit & keirin γυναικών), Ξιφασκία (ομαδικό γυναικών - σπάθη), Γυμναστική (τραμπολίνο ανδρών), Κωπηλασία (μονό & οκτάκωπος ανδρών - γυναικών), Σκοποβολή (25μ & Σκιτ ανδρών), Κολύμβηση (άνδρες: 1500μ ελεύθερο & 4Χ100 μικτή, γυναίκες: 50μ ελεύθερο & 4Χ100 μικτή), Τένις (μονό γυναικών), Άρση Βαρών (94kg ανδρών)

H Kύπρος
Η συμμετοχή του Απόστολου Παρέλλη στον τελικό της Δισκοβολίας στις 16:50 είναι το γεγονός της ημέρας. Ο Παρέλλης είναι μόλις ο τρίτος Κύπριος αθλητής στίβου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που προκρίνεται σε τελικό, μετά τους Σταύρο Τζιωρτζή (1972) και Κυριάκο Ιωάννου (2012). Ο Παρέλλης μπήκε στον τελικό με την 8η καλύτερη επίδοση.

- Οι κυπριακές συμμετοχές της 13ης Αυγούστου

Δυο τελευταίες ιστιοδρομίες πριν τη medal race για τον Παύλο Κοντίδη που είναι 10ος. Πρώτος στόχος να διατηρηθεί στη 10αδα για να μπει στη medal race της Δευτέρας (15/8) και κατόπιν να πλησιάσει στα μετάλλια. Στη medal race οι βαθμοί μετρούν διπλοί.

Με 69/75 δίσκους είναι δύσκολο ο Αντρέας Χάσικος να βρεθεί στην 6αδα του Σκιτ. Σήμερα θα ρίξουν άλλους 50 δίσκους, πριν την τελική φάση όπου μετέχουν οι πρώτοι έξι.

Η Ελλάδα
Tέσσερις ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του στίβου το Σάββατο (13/8) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ έχουμε μάχες σε ιστιοπλοΐα και σκοποβολή. Στο στίβο θα δούμε τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν και τον Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ, ενώ στα προκριματικά των 400μ θα μετάσχει η Ειρήνη Βασιλείου. Την προσπάθειά της συνεχίζει στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου με τα τρία τελευταία αγωνίσματα.

Από 'κει και πέρα, έχουμε τη συνέχιση της προσπάθειας του Μάκη Μίτα στα προκριματικά του Σκιτ (69/75) και φυσικά δράση στην ιστιοπλοΐα με το δίδυμο Μπεκατώρου-Πατενιώτης και τον Μιτάκη να ρίχνονται στη μάχη για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Highlights
- To Σούπερ Σάββατο του Λονδίνου θέλουν να επαναλάβουν τα ξημερώματα οι Βρετανοί. Τότε είχαν κερδίσει Έπταθλο (Jessica Ennis-Hill), 10.000μ (Mo Farah) και μήκος (Greg Rutherford). O Rutherford πέρασε στον τελικό με 7.90μ και τη 10η καλύτερη επίδοση.

- Στις 18:00 ο Usain Bolt ξεκινάει την προσπάθειά του από τα 100μ.

- Τελευταία εμφάνιση για τον Michael Phelps στην πισίνα. Θα  κολυμπήσει στην 4Χ100μ μικτή ψάχνοντας το 23ο του Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

- Στον τελικό του τένις γυναικών θα παίξουν η Γερμανίδα Angelique Kerber με την Monica Puig από το Πουέρτο Ρίκο. Στο δεύτερο ημιτελικό ανδρών ο Rafael Nadal αντιμετωπίζει τον Juan Martin del Potro, ο οποίος απέκλεισε τον Djokovic. Ο Nadal κέρδισε το χρυσό στο διπλό.

  πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sport24.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)