Η ανατροπή δεν είναι εύκολη, όμως ο ΑΠΟΕΛ το έχει ξανακάνει

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ, για να περάσει, πρέπει να κερδίσει την Ρόσενμποργκ. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα είναι εκτός. Ίσως πρέπει να την κερδίσει και με διαφορά πέραν του ενός γκολ, καθώς από τα υπόλοιπα σκορ, μόνο το 1-0 τον φέρνει στα play off. Πρέπει επίσης να βάλει δύο ή και πιο πολλά γκολ, αφού θα είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.
Η ανατροπή δεν είναι εύκολη. Ο ΑΠΟΕΛ όμως το έχει ξανακάνει. Και με πιο δύσκολες ομάδες από τη Ρόσενμποργκ.
Κλειδιά σε αυτή την προσπάθεια είναι οι ποδοσφαιριστές που λόγω της ποιότητας και της θέσης που αγωνίζονται, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Μοράις, ο Εφραίμ, ο Γιαννιώτας.
Ο Ντε Βινσέντι είναι ο αστάθμητος παράγοντας της υπόθεσης. Μπορεί να «καθαρίσει» την πρόκριση, μπορεί και να μην είναι σε θέση να παίξει. Αναλόγως του πώς αισθάνεται…
Υπομονή…
Σημαντικός παράγοντας ίσως είναι και οι καιρικές συνθήκες. Οι Νορβηγοί έδειξαν σημάδια κατάρρευσης στο τελευταίο 20λεπτο στο «Λέρκενταλ». Εάν όντως έχουν θέμα φυσικής κατάστασης, τότε το  β’ ημίχρονο στο ΓΣΠ ίσως είναι πραγματικά δύσκολο γι αυτούς. Οπότε, η υπομονή για την ομάδα του Κρίστιανσεν θα είναι καθοριστική, καθώς ίσως η νύκτα να είναι μακρά.
Οικονομική αξία
Καλώς ή κακώς, το παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ έχει πρώτα οικονομική αξία και μετά ιστορική. Με τρεις παρουσίες σε Ομίλους του Champions League και δύο του Europa League, τρεις σερί εμφανίσεις σε Ομίλους τα τελευταία τρία χρόνια, οι πρωταθλητές δεν είναι στερούνται ευρωπαϊκών διακρίσεων. Θα είναι όμως σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, εάν στερηθούν τα 6-7 εκατ. ευρώ της πρόκρισης, τα οποία είναι απαραίτητα για να ισοσκελίσει ο φετινός τους προϋπολογισμός.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)