Usain… Gold!

Ο Γιουσέιν Μπολτ ανακηρύχθηκε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, ως ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών.
Συνολικά, έχει συγκεντρώσει έξι ατομικά χρυσά μετάλλια και τρία χρυσά ομαδικά από τους Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο, ενώ κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα.
Ως αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας του, ο ίδιος έχει καταφέρει να συσσωρεύσει τεράστια ποσά, ενώ από τα χρηματικά έπαθλα και τις ευκαιρίες χορηγιών προβλέπεται να λάβει πολλά ακόμη εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.
Ακόμη είναι ο μόνος αθλητής που από τα 32 περίπου εκατ. δολάρια που υπολογίζεται ότι λαμβάνει ετησίως, μόλις τα δυο εκατ. προέρχονται από τη δραστηριότητά του στο στίβο. Δείτε πώς ακριβώς ξοδεύει τα μετρητά του ο σπρίντερ της Τζαμάικα:
 

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου, με αξία περιουσίας 32,5 εκατ. δολαρίων.
 

H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ
H «σχέση» του με την Puma ξεκίνησε το 2002, ενώ η συμφωνία τους ύψους 20 εκατ. δολαρίων είναι η πιο προσοδοφόρα στον αθλητισμό. Μεγάλοι χορηγοί του επίσης είναι οι εταιρείες Hublot, Gatorade και Virgin Media με προσφορές που κυμαίνονται από ένα έως τέσσερα εκατ. δολάρια.
 

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Η αξία των βραβείων στις αθλητικές διοργανώσεις είναι σχετικά χαμηλή. Ο Μπολτ κερδίζει 10.000 δολάρια σε κάθε αγώνα που κερδίζει στη Diamond League, ενώ συχνά λαμβάνει επιπλέον 400.000 δολάρια για κάθε του εμφάνιση. Τους τελευταίους 12 μήνες, συγκεκριμένα, έλαβε 2,5 εκατ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα και τις εμφανίσεις του, σύμφωνα με το Forbes.
 

ΤΟ TEMPLE RUN ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ένα άλλο μέρος των εσόδων του προέρχεται από το παιχνίδι Temple Run, το οποίο μπορεί κανείς να «κατεβάσει» στο κινητό του και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει πάνω από ένα δισεκατομμύρια downloads.
 

H ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
Είναι αναμενόμενο ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο να απολαμβάνει τις υψηλές ταχύτητες και στο δρόμο. Μια από τις πιο πολυτελείς αγορές του είναι ένα μαύρο Nissan GT – R, αξίας 105,000 δολαρίων. Ακόμη, κατέχει μια ειδική έκδοση αυτοκινήτου GT-R σε χρυσό χρώμα, την οποία δέχθηκε ως δώρο από τη Nissan όταν έλαβε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
 

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΖΑΜΑΪΚΑ
O Mπολτ γεννήθηκε και μεγάλωσε με τους γονείς του στη Τζαμάικα. Παρά τη διεθνή επιτυχία του, ο ίδιος επέλεξε να μην απομακρυνθεί και πολύ από το πατρικό του. Μία από τις μεγαλύτερες αγορές του διάσημου αθλητή είναι η έπαυλή του στο Norbrook του Κίνγκστον, ωστόσο ο ακριβής αριθμός αγοράς της παραμένει άγνωστός.
 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ... ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ
Οι γείτονες του Μπολτ τυχαίνει να είναι ο ράπερ Sean Paul και το μοντέλο Jodi ” Jinx ” Stewart – Henriques, οι οποίοι στο παρελθόν έχει τύχει να κάνουν παράπονα για τα θορυβώδη πάρτυ του διάσημου αθλητή. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν περιορίζεται και πολύ στο σπίτι του: Το 2015, παρήγγειλε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μέιφεαρ μία βότκα αξίας 10.000 δολαρίων, ενώ φεύγοντας ξέχασε να πληρώσει τον λογαριασμό. Όταν κατάλαβε το λάθος του την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο νυχτερινό κέντρο για να διευθετήσει τις οφειλές του.
 

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ
Παρά τα φανταχτερά πάρτυ και τις πολυτελής αγορές, ο Μπολτ ξοδεύει ένα μέρος των χρημάτων του στα πάτρια εδάφη. Τακτικά δωρίζει αθλητικό εξοπλισμό στο Thorpe William Knibb Memorial High School στην Τζαμάικα, όπου ήταν κάποτε μαθητής. Συγκεκριμένα, το 2015 δώρισε αθλητικό εξοπλισμό αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων στο παλιό του σχολείο, ενώ το 2013 έδωσε τέσσερα εκατ. δολάρια για να ανακαινιστεί ένα νέο κέντρο υγείας στο Sherwood Content της Τζαμάικα.
 

TO ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΟΜΠΙ
Ένα από τα αγαπημένα του χόμπι είναι η μουσική. Μάλιστα, μέχρι το 2010 ο ίδιος έπαιρνε συχνά το ρόλο του DJ σε διάφορα νυχτερινά κέντρα.
 

H ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΣΙ ΜΠΕΝΕΤ
Ο Μπολτ δηλώνει ερωτευμένος με την 26χρονη Κάσι Μπένετ. Μαζί πραγματοποιούν ταξίδια πολύ συχνά σε διάφορα σημεία του κόσμου, με ιδιωτικό τζετ. Σύμφωνα με την αδερφή του διάσημου αθλητή, ο ίδιος αναμένεται να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του μόλις επιστρέψει από το Ρίο.
 

OΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ
Ο Μπολτ έχει πολλούς φίλους, διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Χάρι. Ωστόσο τον περισσότερο χρόνο επιλέγει να προπονείται.
Πηγή: fortunegreece.gr  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...