ʼνετα η Στέλλα με 8653 ψήφους, πάλεψαν οριακά Γεωργίου, Νουρής, Δίπλαρος

Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Νουρής είναι οι τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων που εξελέγησαν στη θέση των τριών αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ κατά την σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα σε 82 εκλογικά κέντρα σε όλη την Κύπρο και σε τρία στο εξωτερικό. Εκτός ηγετικής ομάδας του κόμματος έμεινε ο Ευθυμίος Δίπλαρος.
 
Η κούρσα των τεσσάρων υποψηφίων αποδείχθηκε ιδιαιτέρως αμφίρροπη, αφού η Στέλλα Κυριακίδου φάνηκε από τα πρώτα στάδια της καταμέτρησης των ψήφων-και ενόσω προχωρούσε η καμέτρηση- να κλειδώνει από νωρίς την μία εκ των τριών διαθέσιμων θέσεων, με τους άλλους τρεις υποψήφιους ωστόσο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος και να εναλάσσονται συνεχώς όσον αφορά το ποιοι δύο θα επικρατούσαν, μέχρι και την τελευταία στιγμή.
 
Ωστόσο, η βραδιά δεν εξελίχθηκε όπως την ανέμεναν στην Πινδάρου, καθότι τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα αποστολής των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, καθυστέρησε για πέραν της μιας ώρας την έκδοσή τους.
 
Το αποτέλεσμα των εκλογών, λόγω της μικρής διαφοράς στις ψήφους-σε συνδυασμό με το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε-αμφισβήτησε ο χαμένος των εκλογών Ευθύμιος Δίπλαρος, υποβάλλοντας συνολική ένσταση επί της διαδικασίας.  
 
Ο Λεμεσιανός βουλευτής αμφισβήτησε αυτή καθ’ αυτή και την ύπαρξη τεχνικού προβλήματος στο σύστημα αποστολής των αποτελεσμάτων, αφήνοντας σκιές ως προς την εγκυρότητά τους.
 
Σε σύνολο ψήφων 13601:
 
*Η Στέλλα Κυριακίδου εξασφάλισε: 8653 ψήφους
*Ο Γιώργος Γεωργίου εξασφάλισε: 7961 ψήφους
*Ο Νίκος Νουρής εξασφάλισε: 7627 ψήφους
*Ο Ευθύμιος Δίπλαρος εξασφάλισε: 7420
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συμπληρώνεται το παζλ της ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΣΥ 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αθρόα προσέλευση των Συναγερμικών για την ανάδειξη των τριών αντιπροέδρων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των Συναγερμικών στις κάλπες
 
Με την ανάδειξη των τριών αντιπροέδρων, συμπληρώθηκε το παζλ της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος, αφού Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου επανεξελέγησαν άνευ ανθυποψηφίων στις θέσεις του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου, αντίστοιχα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει… λίφτινγκ ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ- Αναδιοργάνωση δομών σε δύο άξονες
 
Στη σημερινή 7η Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ ψήφισαν 13 601 μέλη και «φίλοι» του κόμματος, αριθμός που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που γίνονταν στην Πινδάρου σε σχέση με την προσέλευση η οποία αναμενόταν, μιας και οι εκλογές αφορούσαν την ανάδειξη αξιωματούχων για στο τέταρτο στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος σκαλοπάτι. Αυτό των τριών αντιπροέδρων.  
 
Με τη σημερινή διαδικασία, ο ΔΗΣΥ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των εσωκομματικών εκλογικών διεργασιών του, για ν’ ακολουθήσει στο πλαίσιο του Παγκύπριου Συνεδρίου της 12ης Μαΐου, η εκλογή της Προέδρου της γυναικείας οργάνωσης του ΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΣΥ(σ.σ. θέση την οποία σήμερα κατέχει η Ξένια Κωνσταντίνου), καθώς και των 20 μελών του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
 
Οι υποψηφιότητες, τόσο για την προεδρία της ΓΟΔΗΣΥ όσο και για το Πολιτικό Γραφείο θα υποβληθούν μεθαύριο Δευτέρα 30 Απριλίου.
 
Ο κύκλος των εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων στον ΔΗΣΥ θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη, οπόταν και θα αναδειχθούν οι νέες Επαρχιακές Γραμματείες του κόμματος, ενώ εντός του φθινοπώρου αναμένεται να εκκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με τη σύνθεση των Τοπικών Επιτροπών.
 
H επίσημη ανακοίνωση 
Σε γραπτή του δήλωση, που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίτης, αναφέρει τα εξής:
 
«Έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία της 7ης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του Δημοκρατικού Συναγερμού για την ανάδειξη των τριών Αντιπροέδρων του κόμματος, όπως επίσης και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
 
Η εκλογική διαδικασία κύλησε άψογα και χωρίς προβλήματα. 13,601 εκλογείς, μέλη και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού, προσήλθαν στα 84 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν παγκύπρια, αλλά και στο εξωτερικό και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
 
Τα αποτελέσματα είναι:
 
Στέλλα Κυριακίδου: 8653 ψήφους
Γιώργος Γεωργίου: 7961
Νίκος Νουρής: 7627
Ευθύμιος Δίπλαρος: 7420
 
Ως εκ τούτου, στις τρεις θέσεις του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού εκλέγονται οι Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Νουρής.
 
Συγχαίρω και τους τέσσερεις υποψηφίους για την συνεργασία και το πολιτικό ήθος που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας.
 
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις χιλιάδες Συναγερμικούς που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες, τις εκατοντάδες εθελοντές, τους αξιωματούχους καθώς και τα επαγγελματικά στελέχη που εργάστηκαν και συνέβαλαν στην ομαλή διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας υπό την εποπτεία της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος, υπό την Προεδρία του κ. Παναγιώτη Δημητρίου. 
 
Με αυτή τη διαδικασία ολοκληρώθηκε η Α’ φάση των ενδοκομματικών εκλογών με την ανάδειξη της Ανώτατης Ηγεσίας του Κόμματος. Η επόμενη φάση θα λάβει χώρα την 12η Μαίου με την εκλογή της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ και των 20 Μελών του Πολιτικού Γραφείου»
 

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία