Συμπληρώνεται το παζλ της ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΣΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις εννέα το πρωί η 7η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο της οποίας θα αναδειχθούν οι τρεις αντιπρόεδροι του κόμματος, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας, έπειτα από την επανεκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Λευτέρη Χριστοφόρου στις θέσεις του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου αντίστοιχα, χωρίς ανθυποψήφιους.  
 
Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι και συγκεκριμένα οι:

*Γεωργίου Γιώργος
*Δίπλαρος Ευθυμίος
*Κυριακίδου Στέλλα
*Νουρής Νίκος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις κάλπες για ανάδειξη των τριών αντιπροέδρων του κόμματος οι Συναγερμικοί

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 το πρωί στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου, όπου το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν επίσης οι δύο εκ των τεσσάρων υποψήφιων για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων. Η Στέλλα Κυριακίδου και ο Νίκος Νουρής.

 «Σήμερα είναι ακόμη ένα εκλογικό βήμα προς τη συμπλήρωση της ηγετικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επόμενη πενταετία. Τα μέλη και οι φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού ψηφίζουν σήμερα για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων. Έχουμε τέσσερις υποψήφιους. Θέλω να δηλώσω πως στον Δημοκρατικό Συναγερμό όλοι θα κερδίσουν με πρώτο τον Δημοκρατικό Συναγερμό», ανέφερε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Γιατί», συνέχισε, «για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν περισσεύει κανένας. Και όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη μας, όλοι έχουν ρόλο, λόγο και μπορούν να προσφέρουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό».

Όπως έχει προαναφερθεί, στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στην Πινδάρου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ο Νίκος Νουρής και η Στέλλα Κυριακίδου.

Στην Πινδάρου, ψήφισε και η σύζυγος του προέδρου του ΔΗΣΥ, η οποία προσήλθε μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.  
Για τους σκοπούς της σημερινής Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ λειτουργούν συνολικά 85 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα τρία στο εξωτερικό.
 
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις έξι το απόγευμα χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε  διακοπή, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά γύρω στις δέκα το βράδυ, αναλόγως και του βαθμού συμμετοχής των μελών και «φίλων» του κόμματος που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.
Ωστόσο, πρόκειται για παράμετρο(σ.σ. αυτή της προσέλευσης) που δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια, αφού οι εκλογές πραγματοποιούνται μόνο για τις αντιπροεδρίες, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να διαφαίνεται εκ των πραγμάτων σχετικά περιορισμένο.
 
Η παράμετρος πάντως αυτή, δηλαδή του βαθμού προσέλευσης, θεωρείται πως μπορεί ενδεχομένως ν’ αποβεί καθοριστική ως προς το αποτέλεσμα της Εκλογικής Συνέλευσης, κυρίως ανάλογα με τη γεωγραφική της σύνθεση. Και αυτό, καθώς έκαστος των υποψηφίων θεωρείται και είναι λογικό να συγκεντρώνει τη μάζα της δύναμης πυρός του στην επαρχία από την οποία προέρχεται.
Επισημαίνεται πως κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίζει δύο ή τρεις υποψήφιους. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από δύο ή περισσότερες από τρεις επιλογές θα θεωρηθεί άκυρο.

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία