Στις κάλπες για ανάδειξη των τριών αντιπροέδρων του κόμματος οι Συναγερμικοί

Το παζλ της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΣΥ συμπληρώνεται σήμερα με την ανάδειξη των τριών αντιπροέδρων του κόμματος, οι οποίοι θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της 7ης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης της παράταξης.  
 
Υπενθυμίζεται πως στην προεδρία του ΔΗΣΥ επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ στη θέση του αναπληρωτή προέδρου επανεξελέγη επίσης χωρίς ανθυποψήφιο ο Λευτέρης Χριστοφόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανεκλέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους Αβέρωφ και Λευτέρης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέφυγε τη μεγάλη εσωστρέφεια ο ΔΗΣΥ, αναδιοργάνωση στα χαμηλότερα δώματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ Νεοφύτου: Πέρασα δύσκολα στην πρώτη θητεία μου στη ηγεσία του ΔΗΣΥ
 
Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, και συγκεκριμένα οι:
*Γεωργίου Γιώργος
*Δίπλαρος Ευθυμίος
*Κυριακίδου Στέλλα
*Νουρής Νίκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούρσα τετραπλής παραλλαγής η μάχη για τις αντιπροεδρίες στον ΔΗΣΥ
 
Για τους σκοπούς της σημερινής Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ θα λειτουργήσουν συνολικά 85 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα τρία στο εξωτερικό.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θ’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο που θα λειτουργήσει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου, στις 10:30 το πρωί. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει… λίφτινγκ ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ- Αναδιοργάνωση δομών σε δύο άξονες
 
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα χωρίς διακοπή, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά γύρω στις δέκα το βράδυ, αναλόγως και του βαθμού συμμετοχής των μελών και «φίλων» του κόμματος που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.
 
Ωστόσο, πρόκειται για παράμετρο(σ.σ. αυτή της προσέλευσης) που δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια, αφού οι εκλογές πραγματοποιούνται μόνο για τις αντιπροεδρίες, μιας και όπως έχει προαναφερθεί τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος επανεξελέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να διαφαίνεται εκ των πραγμάτων σχετικά περιορισμένο.
 
Η παράμετρος πάντως αυτή, δηλαδή του βαθμού προσέλευσης, θεωρείται πως μπορεί ενδεχομένως ν’ αποβεί καθοριστική ως προς το αποτέλεσμα της Εκλογικής Συνέλευσης, κυρίως ανάλογα με τη γεωγραφική της σύνθεση. Και αυτό, καθώς έκαστος των υποψηφίων θεωρείται και είναι λογικό να συγκεντρώνει τη μάζα της δύναμης πυρός του στην επαρχία από την οποία προέρχεται.
 
Επισημαίνεται πως κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει δύο ή τρεις υποψήφιους. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από δύο ή περισσότερες από τρεις επιλογές θα θεωρηθεί άκυρο.
 
Με τη σημερινή διαδικασία, ο ΔΗΣΥ ολοκληρώνει την πρώτη φάση των εσωκομματικών εκλογικών διεργασιών του, για ν’ ακολουθήσει στο πλαίσιο του Παγκύπριου Συνεδρίου της 12ης Μαΐου, η εκλογή της Προέδρου της γυναικείας οργάνωσης του ΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΣΥ(σ.σ. θέση την οποία σήμερα κατέχει η Ξένια Κωνσταντίνου), καθώς και των 20 μελών του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
 
Οι υποψηφιότητες, τόσο για την προεδρία της ΓΟΔΗΣΥ όσο και για το Πολιτικό Γραφείο θα υποβληθούν μεθαύριο Δευτέρα 30 Απριλίου.
 
Ο κύκλος των εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων στον ΔΗΣΥ θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη, οπόταν και θα αναδειχθούν οι νέες Επαρχιακές Γραμματείες του κόμματος, ενώ εντός του φθινοπώρου αναμένεται να εκκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με τη σύνθεση των Τοπικών Επιτροπών.
 

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία