Πιέρος, Χάμπος στο εξωτερικό, Χριστοφή σε πτώση, Εφραίμ τραυματίας… μοιραία χωρίς Κύπριο

Η εικόνα του Κύπριου ποδοσφαιριστή πλήττεται ακόμη μία φορά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας του ΠΑΣΠ.
Ούτε και ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους για την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περσινή χρονιά στην καλύτερη ενδεκάδα συμπεριλήφθηκαν πέντε Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Δηλαδή οι μισοί. Ήταν οι Γιώργος Μερκής (ΑΠΟΕΛ), Νικόλας Ιωάννου (ΑΠΟΕΛ), Χάμπος Κυριάκου (Απόλλωνας), Δημήτρης Χριστοφή και Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ).

Επιπλέον, υπήρχαν άλλοι τρεις υποψήφιοι: Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ), Αντώνης Γιωργαλλίδης (ΑΕΚ) και Κωνσταντίνος Παναγή (Ομόνοια).

Από τους πέντε αυτούς ποδοσφαιριστές ο μόνος που μπορούσε να διεκδικήσει θέση στη φετινή ενδεκάδα ήταν ο Γιώργος Μερκής, αλλά δεν μάζεψε αρκετούς ψήφους σε σχέση με τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Νικόλας Ιωάννου έχασε μεγάλο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού, ο Δημήτρης Χριστοφή παρασύρθηκε και αυτός στη κακή σεζόν της Ομόνοιας, ενώ οι Χάμπος Κυριάκου και Πιέρος Σωτηρίου την έκαναν για το εξωτερικό – ο πρώτος στην Εστορίλ και ο δεύτερος στην Κοπεγχάγη.

Μοιραία η καλύτερη ενδεκάδα, αλλά ακόμη και η 23άδα δεν θα έχει Κύπριο ποδοσφαιριστή, γεγονός που διόλου δεν τιμάει το κυπριακό ποδόσφαιρο. «Είναι η πρώτη φορά που κανένας Κύπριος δεν επιλέχθηκε στην 11άδα της χρονιάς, ένα στοιχείο που φανερώνει γι΄ άλλη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή Κυπρίων στο πρωτάθλημα…» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΑΣΠ.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)