Η μοιραία απόφαση Κονναφή που έφερε το τέλος του στον Απόλλωνα

Το αναμενόμενο διαζύγιο μεταξύ Πέτρου Κονναφή και Απόλλωνα δεν άργησε να έρθει, καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, με τη διοίκηση της ομάδας της Λεμεσού να κάνει αποδεκτό το αίτημα του.

Τους τελευταίους μήνες οι ιθύνοντες του Απόλλωνα, δέχθηκαν έντονη κρητική και αλλεπάλληλα πυρά από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι ήταν ενάντια στην στήριξη της διοίκησης του προσώπου του Κονναφή.

Η απομάκρυνση του Σωφρόνη Αυγουστή από τον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού, στις 30 Αυγούστου, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, με τον πρόεδρο, Νίκο Κίρζη, να δέχεται επικρίσεις ως προς την ασπίδα προστασίας που έστησε στον Κονναφή, ο οποίος στην ουσία ήταν αυτός που οδήγησε τον Κύπριο τεχνικό στην πόρτα εξόδου.

Μάλιστα, έγινε λόγος πως ο Αυγουστή απομακρύνθηκε από την ομάδα της Λεμεσού, καθώς οι διοικούντες ήθελαν να «κάνουν το επόμενο βήμα». Ένα βήμα που ωστόσο δεν έγινε με την πρόσληψη του προπονητή Ιβάν Βουκομάνοβιτς, ο οποίος τελικά απολύθηκε άρον-άρον και η διοίκηση του Απόλλωνα, έριξε ξανά άγκυρα στο λιμάνι του Σωφρόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ραγδαίες εξελίξεις στον Απόλλωνα-Παραιτήθηκε ο Κονναφής, ανέλαβε την ευθύνη

Οι δύο απανωτές ήττες των κυανολεύκων στο πρωτάθλημα και το ξέσπασμα του Αυγουστή, έσφιξαν τον κλοιό γύρω από τον Κονναφή, με τους οπαδούς του Απόλλωνα να απαιτούν την παραίτηση του άμεσα, η οποία δεν άργησε να έρθει.

«Δεν είναι άλλοι όμως από εμάς που πρέπει να το αλλάξουμε. 35 ημέρες έγιναν πάρα πολλά. Θα προσπαθήσω να τα διορθώσω μέχρι το καλοκαίρι αν είμαστε καλά από το Θεό. Η ομάδα δεν είναι αυτή που είχα τα προηγούμενα χρόνια και που θαύμαζε όλος ο κόσμος. Το τι έγινε στις 35 μέρες απουσίας μου, δεν ξέρω, και γι’ αυτό τους ενημέρωσα τους ποδοσφαιριστές πως δεν είναι κανείς άλλος εκτός από εμάς που θα βρει τους στόχους. Σίγουρα δεν με ικανοποιεί έμενα, ούτε τους παίκτες αυτή η εμφάνιση. Ο Απόλλωνας δεν έχει κανένα ανάγκη, γι’ αυτό η ομάδα θα βρει τον τρόπο της με κάποιες σωστές αποφάσεις από όλους, στο ψυχολογικό κομμάτι που θέλει πολύ δουλεία. Ποτέ δεν είχα ποδοσφαιριστές να διώχνουν μπάλες. Σίγουρα η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή αλλά αυτή τη στιγμή, λέω την αλήθεια, ότι δεν βρήκα αυτά που άφησα τις προηγούμενες 35 μέρες.  Ο Πέτρος είναι ένα κομμάτι της διοίκησης, είναι υπόχρεος κάθε προπονητής και ποδοσφαιριστές, αν παρθεί η απόφαση από την ομάδα. Εγώ με τον Πέτρο δεν έχω κάτι, αλλά από τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις η διοίκηση είναι άλλο κομμάτι», ήταν οι δηλώσεις του Κύπριου τεχνικού, μετά την ήττα στο ντέρμπι από την ΑΕΛ», είχε αναφέρει ο Κύπριος τεχνικός μετά την ήττα από την ΑΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αυγουστή
 
Η παραίτηση Κονναφή φαίνεται να αφήνει ικανοποιημένους τους οπαδούς του Απόλλωνα, οι οποίοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρετίζουν την απόφαση του, γράφοντας μάλιστα πως έπρεπε να απομακρυνθεί νωρίτερα από τον Απόλλωνα.
Ο Πέτρος Κονναφής, διετέλεσε ποδοσφαιριστής στον Απόλλωνα τη σεζόν 2007-08, ενώ ανέλαβε επίσημα ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Λεμεσού, την 1η Μαρτίου 2019. Με το ποδόσφαιρο διατηρούσε επαφή, από το πόστο του μάνατζερ.

Με τον πρόεδρο των κυανολεύκων Νίκο Κίρζη, υπήρξε στενός συνεργάτης προτού αναλάβει τεχνικός διευθυντής, κάτι το οποίο οδήγησε τον πρόεδρο του Απόλλωνα, να τον εμπιστευτεί για να υλοποιήσει το μεταγραφικό προγραμματισμό της ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»