Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Βάλτερι Μπότας πήρε την pole position

Eίναι, πια, κλασικά και εικονογραφημένα: πριν από το εκάστοτε grand prix η Μερσέντες αρχίζει τη μηχανοκίνητη κλάψα, ισχυρίζεται πως η Φεράρι είναι 4 αγωνιστικούς αιώνες μπροστά της, η Ρεντ Μπουλ 2, η Ρενό 1 και η ίδια θα παλέψει με την Γουίλιαμς για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Στις ελεύθερες δοκιμές παίζει εντέχνως κρυφτούλι και μετά, όταν έρχονται οι κατατακτήριες και οι αγώνες, αρχίζει να μοιράζει μεγάλες ποσότητες πόνου- όπερ εγένετο και στο Μπακού: η Φεράρι- και, πρωτίστως, ο Σαρλς Λεκλέρκ- έδειχνε πως είχε την ταχύτητα για να πάρει την pole, όμως γι' ακόμα μια φορά τ' Ασημένια Βέλη έβαλαν μπροστά το party mode, με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει, εν τέλει, την pole (8η στην καριέρα του), μπροστά από τον 2ο Χάμιλτον.

Τον 3ο χρόνο πίσω από τις 2 απλησίαστες Μερσέντες «έγραψε» ο Φέτελ, με τον Μαξ Φερστάπεν ν' ακολουθεί και τους Πέρεζ, Κβίατ, Νόρις (ακόμα ένα εκπληκτικό Σάββατο για τον μικρό...), Τζιοβινάτσι, Ράικονεν και Λεκλέρκ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα των επεισοδιακών δοκιμών στο Μπακού, που διεκόπησαν δύο φορές λόγω των ατυχημάτων του Κουμπίτσα και του Λεκλέρκ!

Αύριο στις 15.10, λοιπόν, η Μερσέντες ξεκινά γι' ακόμα μία φορά με τα λευκά στην σκακιέρα και πηγαίνει για ένα ανέλπιστα εύκολο πρωτάθλημα, παρά τις προβλέψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε... μακελειό φέτος.

 

 

Πηγή: www.sdna.gr

Δειτε Επισης

Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος-Είναι 103 ετών
Χάνει μια θέση στην κατάταξη ο Τσιτσιπάς
Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Περήφανος δηλώνει ο Μάριος Γεωργίου-Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Ιάπωνας σκιέρ πέταξε στο αέρα για δέκα δευτερόλεπτα αλλά η ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει το ρεκόρ του
ΒΙΝΤΕΟ: Μπουνιές, σύρραξη και ήττα για τους Μπακς στην Ιντιάνα
Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει από το Ρίμινι ο Πρωταθλητής Ευρώπης Μάριος Γεωργίου
Έκανε ανατροπή, έριξε κατοστάρα και περιμένει με «αέρα» τη Ρεάλ η Μπασκόνια
Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ