Το μεγάλο όραμα του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο για την προσεχή 3ετία

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο , πρόεδρος της FIFA, παρουσίασε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στην Ιταλία  το " The Vision (το όραμά του) για την περίοδο   2020-2023: Το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο", ένα σχέδιο δράσης για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικά οργανισμό του κόσμου, και πως πρέπει να λειτουργήσει  για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Ινφαντίνο  εξήγησε: «Αυτό το έγγραφο περιγράφει ένα σχέδιο για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κόσμου του ποδοσφαίρου, το οποίο καθιστά ακόμη πιο περιεκτικό αλλά και για να σχεδιάσουμε ένα τοπίο,  στο οποίο θα έχουμε μια μέρα τουλάχιστον 50 εθνικές ομάδες και 50 συλλόγους  από όλες τις ηπείρους στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο έως το 2023:
Το Πραγματικό Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο είναι ένα σχέδιο για τη FIFA για να επιτύχει το στόχο της,  να καταστήσει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο, με τρόπο που να αλλάζει γρηγορότερα και ταχύτερα.
Και ο πιο «ισχυρός άνδρας»του κόσμου στο χώρο του ποδοσφαίρου παρουσίασε τα 11 μεγάλα σημεία του μεγάλου του σχεδίου:
1. Εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου για το ποδόσφαιρο: επανεξέταση του διεθνούς ημερολογίου με συνολική προσέγγιση. Μεταρρύθμιση του συστήματος μεταφοράς · βελτιστοποίηση των κανονισμών. Προστασία των ενδιαφερομένων
2. Αειφόρος αύξηση των εσόδων για τη συνέχιση των επενδύσεων στο ποδόσφαιρο: καλύτερη εμπορική διαπραγμάτευση των διοργανώσεων . Παγκόσμια ανάπτυξη μάρκας . Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση στους τομείς ανάπτυξης.   Ανακάλυψη  νέων  ψηφιακών ευκαιριών.
3. Αύξηση της αποτελεσματικότητας των εθνικών ομοσπονδιών και της αποτελεσματικότητας του οργανισμού: διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τους βασικούς κανόνες. Ψηφιοποίηση εσωτερικών διαδικασιών . Ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων
4. Διασφάλιση επιτυχίας σε διοργανώσεις : δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους υποστηρικτές και το παγκόσμιο ακροατήριο. Ανάπτυξη προγραμμάτων υψηλής αξίας για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ώστε να είναι βιώσιμες οι κορυφαίες διοργανώσεις.
5. Να κάνουμε παγκόσμιες διοργανώσεις : να υιοθετήσουμε σφαιρικές και ολοκληρωμένες μορφές που να · δημιουργούν περισσότερες δυνατότητες για τα μέλη μας ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τα τουρνουά της FIFA. Να υπάρξει   αλληλεπίδραση  με ένα παγκόσμιο ακροατήριο ώστε να υπάρχει παγκόσμιος αντίκτυπος.
6. Αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας: δημιουργία πρόσθετων ευκαιριών τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Να καταστήσουμε  τεχνικούς διευθυντές, προπονητές και εκπαιδευτικούς διαθέσιμους σε όλο τον κόσμο. Ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή και να  αυξήσουμε  τα βασικά προγράμματα.
7. Μεγιστοποίηση των επιπτώσεων στην ανάπτυξη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης. Αύξηση της παγκόσμιας παρουσίας. Προώθηση της ανάπτυξης υποδομών στον κόσμο του ποδοσφαίρου
8. Επιτάχυνση της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου: διοργανώσεις μεταρρυθμίσεων. Αύξηση της εμπορικής αξίας ώστε να μπορέσει να εντείνει περισσότερο τον  επαγγελματισμό του γυναικείου ποδοσφαίρου στον αγωνιστικό χώρο και εκτός αυτού ·
9. Αύξηση της τεχνολογίας στο χώρο του ποδοσφαίρου : αυξήστε την τεχνολογία Var?  να εξερευνήσετε νέες τεχνολογίες που μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο παιχνίδι. Επωφεληθείτε από τις τεχνολογίες για να βελτιώσετε την εμπειρία των φιλάθλων. Να επεκταθούν οι  τεχνολογίες παγκοσμίως
10. Προστασία θετικών αξιών στο ποδόσφαιρο: καταπολέμηση του ρατσισμού και όλων των μορφών διακρίσεων. Να υπάρξει και να γίνει προώθηση του δίκαιου παιχνιδιού,  ώστε να έχουμε αμοιβαίο σεβασμό και  προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης καλύτερη   προστασία των ανηλίκων ·
11. Αντίκτυπος του ποδοσφαίρου στην κοινωνία: εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία μέσω του ποδοσφαίρου. Να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε  τις τρέχουσες και τις μελλοντικές γενιές μέσω του παραδείγματος των μύθων της FIFA. Ανάπτυξη λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος · συνεργασία με τις δημόσιες αρχές.
Όπως καταλαβαίνουμε αν μπορέσουν όλα αυτά και γίνουν πραγματικότητα, γιατί καλό το όραμα, αλλά στην πράξη φαίνονται όλα, τότε σίγουρα , ναι θα μπορέσει το ποδόσφαιρο να προοδεύσει και παράλληλα θα μπορεί ο φίλαθλος κόσμος να το απολαμβάνει ακόμη πιο ευχάριστα….

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...