Το σκεπτικό των Αρχών για το μπλόκο στους οπαδούς και η στάση των ομάδων

Για το σκεπτικό πίσω από την εισήγηση απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και της Νέας Σαλαμίνας, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, την ίδια ώρα που οι τρείς ομάδες για την ώρα επιλέγουν το δρόμο της σιωπής.   

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως τα μέτρα είχε εισηγηθεί από την αρχή του πρωταθλήματος για έξαρση της βίας, δεν εφαρμόστηκαν και ότι το επόμενο βήμα ήταν η εισήγηση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλει απαγόρευση να καλύψει αδυναμίες η Αστυνομία-Το μπαλάκι στο γήπεδο της ΚΟΠ

«Να ξεκινήσουμε από την αρχή. Μετά από τα επεισόδια που ξεκίνησαν από την 1η αγωνιστική, εμείς καλέσαμε τις αρχές των σταδίων για να τους πούμε να κάνουν καλύτερο έλεγχο στα άτομα που μπαίνουν στα γήπεδα. Μετά ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ για να βρεθεί λύση με όλα όσα γίνονται. Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση στη Λάρνακα στη γενική συνέλευση της ΚΟΠ με όλους τους προέδρους για να τους πούμε ότι πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα βίας, αλλιώς θα προχωρήσουμε στην εισήγηση αυτού του μέτρου. Οι πρόεδροι είπαν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν για να μειωθούν. Επειδή τίποτα από τα μέτρα που είπαμε δεν έγιναν εμείς προχωρήσαμε σε αυτή την εισήγηση και στην νομοθεσία που προβλέπει αυτά τα μέτρα. Πήγαμε στην τελευταία αγωνιστική που έγιναν αυτά τα επεισόδια προχωρήσαμε στην εισήγηση αυτού του μέτρου για τις ομάδες που έκαναν οι οπαδοί τους τα επεισόδια. Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα, την περιουσία και να παρέχεται ασφάλεια στους πολίτες. Από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και σήμερα, έχουμε προσχωρήσει σε 26 συλλήψεις μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς και τους έχουν επιβληθεί ποινές».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ξεκαθάρισε πως η εισήγηση για το μέτρο αυτό αφορά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Όπως είπε «υπάρχει άρθρο στην συγκεκριμένη νομοθεσία το οποίο αναφέρεται για αυτή την εισήγηση. Είναι στα χέρια της ΚΟΠ τι θα αποφασίσει για να μην θρηνήσουμε θύματα. Επίσης κάναμε εισήγηση να γίνει μία επιτροπή από την ΚΟΠ και την Αστυνομία με την οποία θα επιβλέπει το πώς θα μετακινούνται οι οπαδοί αυτών των ομάδων μετά τις 31 Δεκεμβρίου. Οποιαδήποτε ομάδα άλλη που οπαδοί τους κάνουν τα οποιαδήποτε επεισόδια θα γίνεται το ίδιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να περιοριστούν τα επεισόδια. Κάναμε συναντήσεις και διάφορες ενέργειες. Θέλουμε τη βοήθεια των σωματείων και του απλού κόσμου να μας δείξουν ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι που κάνουν τα επεισόδια».

Ερωτηθείς στις επικρίσεις πως η Αστυνομία είχε καθυστερήσει να παρέμβει όταν ξέσπασαν τα επεισόδια στο γήπεδο ο κ. Ανδρέου είπε ότι «κάθε φορά που γίνεται ένα αγώνας, γίνεται ένας σχεδιασμός. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί και το πότε θα δράσουν οι ανεγκέφαλοι. Μετά τον αγώνα, γίνονται όλοι σοφοί. Όταν συμβαίνουν όμως αυτά τα επεισόδια η Αστυνομία επεμβαίνει, τώρα αν υπήρξε κάποια καθυστέρηση, ήταν γιατί έπρεπε να μπουν μέσα στο γήπεδο από κάποιο σημείο. Την ευθύνη για εσωτερικά του γηπέδου έχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας. Δεν είμαστε αλάνθαστοι. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε αυτούς τους ανεγκέφαλους. Είναι πολύ εύκολο να μιλάμε για λύσεις. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις, έχουμε κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, η Αστυνομία σπαταλά τόσους πόρους για να σταματήσουμε αυτό το πράγμα. Προλαβαίνουμε πολλά επεισόδια που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα και για αυτό δε φαίνεται η δράση μας. Κάνουμε πράγματα που δεν γνωρίζει κανένας. Για παράδειγμα στο Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ, πετάξαμε ελικόπτερο γιατί είχαμε μία πληροφορία για την μετακίνηση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και έπρεπε να προστατεύσουμε τον κόσμο. Μέλημα μας είναι ένα και είναι η ασφάλεια του κόσμου».

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής οι τρεις επηρεαζόμενες ομάδες, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας και Νέα Σαλαμίνα, τηρούν σιγή ιχθύος και δεν τοποθετούνται για το εν λόγω ζήτημα, καθώς βρίσκονται στο ακουστικό και παρακολουθούν τις εξελίξεις μεταξύ Αστυνομίας και ΚΟΠ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει φθάσει κοντά τους καμία ενημέρωση απαγόρευσης για τη μετακίνηση των οπαδών τους στα εκτός έδρας παιχνίδι.

Την ίδια ώρα, το μπαλάκι πλέον είναι στην ΚΟΠ, η οποία στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται να συζητήσει την εισήγηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Ομοσπονδία είναι αρνητική σε ένα τέτοιο μέτρο.

Πάντως, εάν τελικά εφαρμοστεί η απαγόρευση φιλάθλων, θα αποτελεί ένα τεράστιο αυτογκόλ για όλους τους εμπλεκόμενους στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού πρόκειται για ένα μέτρο που δεν λήφθηκε ούτε την περίοδο προ της κάρτας φιλάθλου, όταν και πάλι το κυπριακό ποδόσφαιρο ταλαιπωρείτο από συνεχόμενα επεισόδια. Από την άλλη, τίθεται το ερώτημα, εάν εφαρμοστεί το μέτρο, τι προτίθεται να κάνουν οι αρμόδιοι, ώστε μετά την άρση του, σε περίπτωση που επιστρέψουν και στα εκτός έδρας οι οργανωμένοι, τι θα αλλάξει και πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν ανάλογες καταστάσεις με αυτές του Τσιρείου;

Από την άλλη, η ατιμωρησία δίνει πάτημα στους χούλιγκαν να μετατρέπουν τα γήπεδα σε πεδία μάχης, αφού ο αριθμός των συλλήψεων που έχουν γίνει μετά από επεισόδια, δεν αντιστοιχεί στον αριθμό των εμπλεκομένων, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου δεν συνελήφθησαν ανεγκέφαλοι που συμμετείχαν στα έκτροπα, αλλά διαφημίζονταν συλλήψεις ατόμων που πιάστηκαν με φωτοβολίδες.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περισσότεροι οι πυρσοί από τα τσιγάρα πλέον στα γήπεδα-Άλλη μια ανεπούλωτη πληγή

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...