Λαμβάνει την κρίσιμη απόφαση για τις μετακινήσεις οπαδών η ΚΟΠ-Όλα ανοιχτά

Στα χέρια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, βρίσκεται πλέον η καυτή πατάτα για την κρίσιμη και καθοριστική απόφαση, μετά και την εισήγηση της Αστυνομίας για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, σε μια τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας εντός αγωνιστικών χώρων, που κάθε αγωνιστική βρίσκονται στο επίκεντρο και αμαυρώνουν ολοένα και περισσότερο τον ποδοσφαιρικό μας κόσμο και όχι μόνο. 

Τα όσα ντροπιαστικά επεισόδια εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στο Τσίρειο Στάδιο, που για καλή μας τύχη, δεν θρηνήσαμε θύματα για άλλη μια φορά, παρά μόνο ένα τραυματισμό, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής αλλά και της υπομονής, με την Αστυνομία, να δείχνει για άλλη μια φορά τα κενά που υπάρχουν στην παροχή ασφάλειας σε αγώνες υψηλού κινδύνου και ταυτόχρονα την αδυναμία της, να περιορίσει τους χούλιγκανς, που καταφέρνουν να ξεσπούν και να προκαλούν διάφορα έκτροπα τόσο εκτός, αλλά κυρίως και εντός αγωνιστικών χώρων. 

Έτσι, μετά από τα τραγικά γεγονότα στο στάδιο της Λεμεσού, αλλά και προηγουμένως τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Αμμόχωστος», ανάμεσα σε Σαλαμίνα και Πάφο, όπου οι ποδοσφαιριστές με το τέλος της αναμέτρησης εγκλωβίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να πάνε καν στα αποδυτήρια, καθώς κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα από τους εξαγριωμένους οπαδούς, οι Αρχές, θεώρησαν ως δρόμο... μονόδρομο την απόφαση-εισήγηση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, τουλάχιστον για τις τρεις ομάδες που εμπλέκονταν στα επεισόδια στους τελευταίους αγώνες. 

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στην κρίσιμη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, που καλείται να μελετήσει όλα τα δεδομένα και να λάβει την οριστική απόφαση για τις μετακινήσεις οπαδών. Δηλαδή, είτε να αποδεχθεί την εισήγηση της Αστυνομίας και από την αμέσως επόμενη αγωνιστική να απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της Νέας Σαλαμίνας, μέχρι το τέλος της σεζόν, ή που θα απορρίψει αυτή την εισήγηση, προχωρώντας σε διαφορετικές ενέργειες. 

Εξάλλου, από τη μια στις τάξεις της Ομοσπονδίας, επικρατεί προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί και ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα και από την άλλη, πως δεν πρέπει να τιμωρηθεί το άθλημα και οι υγιείς φίλαθλοι, για δέκα και είκοσι χούλιγκαν που εμπλέκονται κάθε φορά στα επεισόδια. Επίσης, σε ενδεχόμενη απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στις τρεις ομάδες, τότε δικαιολογημένα, θα υπάρξει αντίδραση από αυτές, με το επιχείρημα ότι δεν γίνεται να μην ισχύσει και σε άλλες ομάδες που μόλις στις προηγούμενες αγωνιστικές, δημιουργούσαν σοβαρά επεισόδια. 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών για όλες τις ομάδες, κάτι που ασφαλώς, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και στις ίδιες τις ομάδες και πάλι θα υπάρχουν ποικίλες αντιδράσεις. Επιπρόσθετα, μια εισήγηση που είναι αρκετά ορατή, είναι να απαγορευθεί η μετακίνηση οπαδών στα κρίσιμα ντέρμπι, που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και έτσι θα αποφεύγονται τα οποιαδήποτε ντροπιαστικά επεισόδια, αφού σε αγώνες χαμηλού κινδύνου, όπου και ο φίλαθλος κόσμος είναι λιγότερος, ασφαλώς και οι πιθανότητες επεισοδίων, είναι πιο μειωμένες. 

Πάντως, από πλευράς ΚΟΠ, οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, θα είναι στη λογική της Αστυνομίας, αφού το όλο σκηνικό αφορά την αστυνόμευση και την εποπτεία ενός αγώνα. Έτσι και οι τρεις επηρεαζόμενες ομάδες, όπως και ο υπόλοιπος ποδοσφαιρικός κόσμος, βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης, αφού ίσως να υπάρξουν και αλυσιδωτές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου, που ίσως να επηρεάζεται και ο κάθε αγνός φίλαθλος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)