Ημιτελικός… ψυχολογίας ανάμεσα σε Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς εν όψει ATP Finals

Κάθε παιχνίδι για τον Στέφανο Τσιτσιπά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι πρόκληση.

Κατ’ αρχάς ξεκινάει πάντα από την θέση του αουτσάιντερ. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα στον ημιτελικό του Παρισιού, όπου ο Ελληνας τενίστας πηγαίνει μετά από δύο σερί εύκολες νίκες.

Ο Τζόκοβιτς βέβαια είναι… άλλη ιστορία και στον αγώνα που αρχίζει στις 17:30 ώρα Ελλάδος (Cosmote Sport6) o Στέφανος καλείται να ανεβάσει το επίπεδο παιχνιδιού του.

Εχοντας παίξει 10 παιχνίδια απέναντι στον Νόλε, έχει κερδίσει μόλις τα δύο. Από τις 8 ήττες, οι 7 είναι στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια κι αυτό είναι ένα σερί που θέλει να σπάσει ο Τσιτσιπάς. Κυρίως για λόγους ψυχολογίας εν όψει του ATP Finals σε δύο εβδομάδες.

Πάντως, από τα 10 ματς που έχουν παίξει μεταξύ τους, μόνο τα δύο έγιναν σε κλειστό στάδιο με σκληρή επιφάνεια. Το ένα ήταν πριν δύο εβδομάδες στον τελικό της Αστάνα, όπου ο Τζόκοβιτς κέρδισε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ.

Το δεύτερο ήταν πίσω στο 2019, στο ίδιο τουρνουά που παίζουν και σήμερα, στο Παρίσι. Εκείνο το ματς ήταν το χειρότερό του απέναντι στον Σέρβο καθώς έχασε με 6-1, 6-2 στα προημιτελικά. Ηταν η πρώτη από τις 7 σερί ήττες που μετράει ο Τσιτσιπάς. Τελευταία φορά που τον κέρδισε, ήταν την ίδια χρονιά στο τουρνουά της Σαγκάη με 2-1 σετ.

Οσο απίθανο κι αν ακούγεται, οι δυο τους μόνο μία φορά έχουν παίξει σε ημιτελικό. Ηταν στο Roland Garros το 2020 όπου ο Νόλε χρειάστηκε 5 σετ για να κερδίσει τον Τσιτσιπά. Το ίδιο έγινε και πέρυσι στον τελικό του τουρνουά.

Συνολικά από τα 10 προηγούμενα ματς, τα 5 ήταν σε τελικό. Σε όλα έχει κερδίσει ο Τζόκοβιτς…

Πριν από αυτό το ματς, θα γίνει ο άλλος ημιτελικός στις 15:00. Ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ που έχει 16 νίκες σερί και του Χόλγκερ Ρούνε που μετρά 15 νίκες σε 16 παιχνίδια!

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)