ΒΙΝΤΕΟ: Ο 19χρονος χρυσός Γιώργος Μπαλαρτζασβίλι και το… κρυμμένο χρυσό μετάλλιο

Είναι μόλις 19 χρονών και τα κατάφερε τα στεφθεί πρωταθλητής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στο Τζούντο στην Κατηγορία των 66 κιλών.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαλαρτζασβίλι, τον νεαρό χρυσό Τζουντόκα της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, ο οποίος έκανε με την κατάκτηση ενός εκ των δύο χρυσών της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ περήφανη ολόκληρη την κυπριακή αποστολή, τους απόδημους εδώ στην Αγγλία αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

Ο 19χρονος Γιώργος, εκτός από εξαιρετικός αθλητής με ψηλούς στόχους και προσήλωση στο άθλημα του, είναι ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, ευγενικό, μετρημένο και με αξίες, που έχει κερδίσει με τον χαρακτήρα του όλους εδώ στο Μπέρμιγχαμ. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ευφυής, κάτι που καταδεικνύεται και από το χιούμορ του.

Η μεγάλη επιτυχία του αθλητή μας δημιούργησε κλίμα ευφορίας. Χαρακτηριστική η στιγμή με την επιστροφή του ιδίου και της ομάδας του στο Ολυμπιακό χωριό αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Συγκεκριμένα, στην είσοδο του Ολυμπιακού χωριού και κάθε άλλου αθλητικού χώρου, υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, και κάθε ένας που επιθυμεί να εισέλθει στο χώρο θα πρέπει να αφήσει τα πράγματα του για να περάσουν από  ηλεκτρονικό έλεγχο και να περάσει ο ίδιος κάτω από την αψίδα ελέγχου, όπου θα πρέπει να αφαιρέσει ότι μεταλλικό αντικείμενο έχει επάνω του.

Ο Γιώργος άφησε σκόπιμα το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο λαιμό του και κάτω από την μπλούζα του για να αστειευτεί με τους ανθρώπους της ασφάλειας αλλά και για να προκαλέσει το γέλιο στα μέλη της ομάδας του.

Με το πέρασμα του κάτω από την αψίδα, ο συναγερμός ήχησε με τον Γιώργο να απορεί γιατί, ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε από την μπλούζα του το χρυσό μετάλλιο που είχε κρεμασμένο στο λαιμό του, γελώντας ο ίδιος και χαρίζοντας γέλιο και επευφημίες σε όλους, στους ανθρώπους της ασφάλειας, στους συναθλητές και στον προπονητή του.

«Ευχαριστούμε τον Γιώργο για το βίντεο που μας έστειλε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα και για όλους τους υπόλοιπους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Με αυτό τον χαρακτήρα και αυτή την αγάπη που έχει για το άθλημα και τη ζωή, είμαστε βέβαιοι ότι η καριέρα του και η ζωή του θα είναι γεμάτη επιτυχίες», αναφέρει η ΚΟΕ.

Ο απόηχος του Χρυσού μεταλλίου

Τους συντελεστές αυτής της ιστορικής επιτυχίας πρόταξε και συνεχάρη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή του, παρακολουθώντας από την εξέδρα την υπέροχη προσπάθεια του αθλητή και στη συνέχεια συγχαίροντας τον για την μεγάλη επιτυχία του.

«Να πω και δημόσια αυτό που έχω πει και στον Γιώργο, μόλις είχε κερδίσει το μετάλλιο. Τον ευχαρίστησα για το δωρεάν καρδιογράφημα! Απίστευτα τα συναισθήματα! Μας καρδιοχτύπησε και ευτυχώς, τέλος καλό... όλα καλά!» είπε ο κ. Χρυσοστόμου, συγχαίροντας παράλληλα και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

«Θα πρέπει ταυτόχρονα συγχαρούμε και τον Πέτρο Χριστοδουλίδη και τη Σοφία Ασβεστά για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Μόνο αποτυχία δεν είναι που έμειναν εκτός μεταλλίων και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή του Γιώργου, Χρίστο Χριστοδουλίδη, τον οποίο ο αθλητής του, τον έχει ξεπεράσει. Και να σημειώσω ότι είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ομοσπονδία του τζούντο, άρα θερμά συγχαρητήρια και στην Ομοσπονδία και στον φίλο πρόεδρο, Σώτο Τρικωμίτη».

«Είναι ιδιαίτερη μου τιμή που είχα την τύχη και τη χαρά να είμαι παρών σε αυτή την ιστορική στιγμή, στο πρώτο χρυσό μετάλλιο της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής σε αυτούς τους αγώνες», είπε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) εξήρε επίσης την αφοσίωση των αθλητών και αθλητριών μας στο Ολυμπιακό πνεύμα τονίζοντας τα ακόλουθα: «Η δική μας αποστολή είναι να υπηρετούμε τους αθλητές, τις ομοσπονδίες, τους προπονητές. Υπηρετούμε τον αθλητισμό, έτσι απλά».

«Το τι ζητούμε από τους αθλητές είναι να καταβάλλουν πάντα την καλύτερη προσπάθεια, να υπερβάλλουν εαυτό και οι επιτυχίες θα έρθουν όπως και έχουν έρθει. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομοσπονδίες για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Και αυτή η συνεργασία αποτυπώνεται στα αποτελέσματα. Συλλογική προσπάθεια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις συνεχείς επιτυχίες των Κυπρίων αθλητών τελευταία, ο πρόεδρος της ΚΟΕ και της ΚΕΚΑ σημείωσε πως η πολιτεία και η ΚΟΕ επενδύουν στον αθλητισμό και ευχαρίστησε τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όσο και το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα τους Υπουργούς Πρόδρομο Προδρόμου και Κωσταντίνο Πετρίδη.

«Σίγουρα με τη συνεργασία και τη σύμπνοια από όλους τους φορείς, τα αποτελέσματα θα έρθουν. Καμία επιτυχία δεν είναι ούτε της Ολυμπιακής Επιτροπής ούτε του προέδρου της. Είναι επιτυχία των ίδιων των αθλητών μας στηριγμένη και στη συλλογική η προσπάθεια. Και αυτή η συλλογική προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί, για το καλό των αθλητών μας και του αθλητισμού γενικότερα», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράξη δεύτερη για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ
Περήφανος δηλώνει ο Μάριος Γεωργίου-Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς
ΒΙΝΤΕΟ: Ιάπωνας σκιέρ πέταξε στο αέρα για δέκα δευτερόλεπτα αλλά η ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει το ρεκόρ του
ΒΙΝΤΕΟ: Μπουνιές, σύρραξη και ήττα για τους Μπακς στην Ιντιάνα
Με τέσσερα μετάλλια επιστρέφει από το Ρίμινι ο Πρωταθλητής Ευρώπης Μάριος Γεωργίου
Έκανε ανατροπή, έριξε κατοστάρα και περιμένει με «αέρα» τη Ρεάλ η Μπασκόνια
Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία