ΒΙΝΤΕΟ: Μητέρα και νεογέννητο σώθηκαν δύο φορές από τα συντρίμμια στην Τουρκία

Μια μητέρα από τη Συρία και το νεογέννητο μωράκι της αναρρώνουν μετά τη διάσωσή τους για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα από τα ερείπια του σπιτιού τους, στη συριακή πόλη Τζινταϊρις. Όπως μεταδίδει το BBC η Ντίμα βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν ο σεισμός της προηγούμενης Δευτέρας προκάλεσε την πτώση ενός μέρους του σπιτιού της. 

Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και λίγο αργότερα έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι που το ονόμασε Αντνάν. Η γέννα πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στο Αφρίν που υποστηρίζεται από την Syrian American Medical Society (Sams). Η μητέρα και το νεογέννητο γύρισαν στο σπίτι τους το οποίο, ωστόσο, μετά από τρεις μέρες κατέρρευσε πλήρως.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν σωστικά συνεργεία με τους διασώστες να δίνουν μάχη για τον απεγκλωβισμό τους. Εν τέλει τα κατάφεραν λίγο πριν σταματήσουν τις έρευνες. Το μωράκι μεταφέρθηκε σε κρίσιμη στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ίκτερο και σοβαρή αφυδάτωση ενώ η μητέρα του είχε τραυματιστεί βαριά στα κάτω άκρα. 

O παιδίατρος Abdulkarim Hussein al-Ibrahim μιλώντας την Δευτέρα στο BBC μέσω WhatsApp, είπε ότι ο μικρούλης ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία. «Η κατάσταση του Αντνάν... έχει βελτιωθεί σημαντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Απλώς τον ταΐζουμε και [παρέχουμε] τις υπόλοιπες ανάγκες του μέσω ενδοφλέβιας αντιβίωσης». Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Sams έδειχνε τον Adnan να κοιμάται ήσυχος μέσα σε μια θερμοκοιτίδα.

Η Ντίμα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο για άλλη μια φορά και ζει σε μια σκηνή μαζί με τον σύζυγό της, Αμπντούλ Majid, και τα ανίψια τους ενώ καθημερινά ταξιδεύει στο Αφρίν για να επισκεφτεί τον Αντνάν στο νοσοκομείο.

Η οικογένειά της αναγκάστηκε να επιστρέψει στο μερικώς κατεστραμμένο σπίτι της αφού γέννησε, επειδή δεν υπήρχε εναλλακτικό καταφύγιο στη Τζινταϊρίς, μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Γυναίκα διασώθηκε μετά από 203 ώρες στα ερείπια

Μια γυναίκα διασώθηκε σήμερα από τα ερείπια ενός κτιρίου στην πόλη Χατάι της νότιας Τουρκίας 203 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά αναφερόταν ότι το πρόσωπο που διασώθηκε είναι ένας άνδρας, όμως αργότερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε πως μια γυναίκα ανασύρθηκε από τα ερείπια στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στιγμές ελπίδας από τα ερείπια στην Αντιόχεια-«Κόψτε μου το πόδι και γλιτώστε με»

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Τουρκία, η Συρία παραλαμβάνει ξένη βοήθεια

Ο αριθμός των θυμάτων στην Τουρκία αυξάνεται την ώρα που στη γειτονική Συρία και στον Λίβανο φτάνουν αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Στην Τουρκία, το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών από τους μεγάλους σεισμούς της προηγούμενης εβδομάδες έφτασε στους 31.794.

Την ίδια ώρα, το συριακό πρακτορείο «SANA» μετέδωσε την είδηση ότι ο Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Λιβάνου, Αλί Χαμίεχ, ανακοίνωσε ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού θα υποδεχθεί 3 ρουμανικά αεροπλάνα που θα μεταφέρουν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Συρία.

Ο λιβανέζος Υπουργός ανανέωσε τη δέσμευση του Λιβάνου να ανοίξει τους εναέριους χώρους και τα λιμάνια του μπροστά σε όλους όσοι επιθυμούν να παράσχουν βοήθεια στη Συρία.

Σύμφωνα με το «SANA», ένα αεροπλάνο βοήθειας που έστειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, μεταφέροντας 37 τόνους ιατρικού υλικού έκτακτης ανάγκης, υλικά για τη θεραπεία της πνευμονίας και σκηνές για τους πληγέντες από τον σεισμό.

Ένα άλλο αεροπλάνο αρωγής, που μετέφερε 25 τόνους ιατρικού υλικού που έστειλε η UNICEF, έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού προερχόμενο από την Κοπεγχάγη της Δανίας.

Ένα πακιστανικό αεροσκάφος φορτωμένο με βοήθεια για τους πληγέντες από τον σεισμό έφτασε επίσης, την Τρίτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η πακιστανική ομάδα περιλαμβάνει 10 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί ειδικευμένοι στη νευρολογία και την ορθοπεδική χειρουργική.

Τέλος, ένα κινεζικό αεροπλάνο τσάρτερ που μετέφερε ανθρωπιστικές προμήθειες αναχώρησε για την πληγείσα από τον σεισμό Συρία νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κίνας (CIDCA).

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία