Ο Ντιμάρκο έστειλε την Ίντερ στον τελικό Coppa Italia για 15η φορά

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Ίντερ, η οποία ήταν καλύτερη κόντρα στη Γιουβέντους στο Derby d' Italia και με το 1-0 του Φεντερίκο Ντιμάρκο πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου για 15η φορά στην ιστορία της.

Οι "νερατζούρι" παρατάχθηκαν χωρίς τον πρωταγωνιστή (για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους) του 1-1 στο Τορίνο, Ρομέλου Λουκάκου, όμως από τα πρώτα λεπτά χτύπησαν τη Γιουβέντους στα κενά της άμυνας.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες πλησίασε το γκολ ύστερα από μπαλιά του MVP του παιχνιδιού, Νικολό Μπαρέλα, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Ντένζελ Ντάμφρις ήταν κι αυτός επικίνδυνος λίγο αργότερα, ενώ στο 15' ο Μπαρέλα έβγαλε την ασίστ κι ο Φεντερίκο Ντιμάρκο από κοντά άνοιξε το σκορ.

Η Γιουβέντους διατηρούσε άκρως παθητική στάση, παίζοντας μόνο με τον Φεντερίκο Κιέζα στην κορυφή και τον Άνχελ ντι Μαρία πίσω του σε υποστηρικτικό ρόλο. Το τρικ του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν έπιασε από τη στιγμή που ο Φίλιπ Κόστιτς στα αριστερά έμεινε αρκετά πίσω για να βοηθήσει στο πρέσινγκ των γηπεδούχων.

Στην ανάπαυλα, ο Σέρβος εξτρέμ έδωσε τη θέση του στον Αρκάντιου Μίλικ κι η Γιουβέντους έπαιξε πιο ορθολογικά και εν μέρει ο Αλέγκρι δικαιώθηκε όταν ο Έντιν Τζέκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αν και το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Η Ίντερ δεν είχε πρόβλημα να παραχωρήσει μπάλα και μέτρα στους "μπιανκονέρι" και να χτυπήσει πλέον στην κόντρα ή με στημένες φάσεις. Σε μία τέτοια περίπτωση, έπειτα από φάουλ που κόντραρε στο τείχος, ο Χένριχ Μικίταριαν είχε μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Ματία Περίν του είπε "όχι".

Ο Αντρέ Ονανά είχε δουλειά μόνο σε μια προσπάθεια του Ντι Μαρία και μία του Μίλικ στο τέλος, με συνέπεια η Ίντερ να προκριθεί στον τελικό του θεσμού για 15η φορά στην ιστορία της, διεκδικώντας το ένατο τρόπαιο και δεύτερο σερί.

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (68' Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου (83' Γκαλιαρντίνι), Μικίταριαν, Ντιμάρκο (78' Γκόζενς), Τζέκο (68' Λουκάκου), Μαρτίνες (78' Κορέα)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Μπονούτσι (68' Ντανίλο), Μπρέμερ, Σάντρο, Ντε Σίλιο, Μιρέτι (79' Πογκμπά), Λοκατέλι (63' Παρέδες), Ραμπιό, Κόστιτς (46' Μίλικ), Ντι Μαρία, Κιέζα

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γιουβέντους - Ίντερ 1-1 (83' Κουαδράδο / 90+5' πέν. Λουκάκου)

Κρεμονέζε - Φιορεντίνα 0-2 (20' Καμπράλ, 75' πεν. Γκονσάλες)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ίντερ - Γιουβέντους 1-0 (15' Ντιμάρκο)

27/04 22:00 Φιορεντίνα - Κρεμονέζε

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι
Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League
Φήμες για επιστροφή του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της