Ικανοποίηση Συνδέσμου Σκοπευτών για την ανακοίνωση Επιτροπής Δεοντολογίας-Φώναζαν οι αθλητές

Την ικανοποίηση του για τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού σήμερα Παρασκευή εκφράζει ο Σύνδεσμος Σκοπευτών, υποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ότι τα ευρήματα της Επιτροπής δείχνουν μία κατάσταση απογοητευτική, για την οποία οι αθλητές φωνάζουν τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Υπενθυμίζοντας ότι η ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα σε 31 άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα και σε ομάδες ατόμων που λειτουργούν κατά τρόπο ο οποίος αντίκειται στο νόμο περί χειραγώγησης, ο οποίος προβλέπει σοβαρότατες ποινές σε περίπτωση καταδίκης αλλά και στην αναγκαιότητα λήψης διορθωτικών μέτρων από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού σε ότι αφορά τις χορηγίες και τη χρήση των σκοπευτηρίων, ο Σύνδεσμος Σκοπευτών αναφέρει ότι οι αθλητές έχουν επιβεβαιωθεί για όλα όσα έχουν αναφέρει μέσα από τις ανακοινώσεις τους, τη δημοσιογραφική τους διάσκεψη και όλες τις αποφάσεις τους.  

«Σχετικά με αναφορά στην ανακοίνωση της Επιτροπής για τέσσερις νεαρούς αθλητές, χωρίς να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους αυτής, θέλουμε να μεταφέρουμε ότι παραγκωνισμένα ταλέντα υπάρχουν και στα τρία Ολυμπιακά Αγωνίσματα, ως επίσης και φτασμένοι αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου», αναφέρει ο Σύνδεσμος Σκοπευτών.

Προσθέτει ότι το πάγιο αίτημα του για παραίτηση σύσσωμου του νυν Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, ως εξαγγέλθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023, ημερομηνία κατά την οποία τα μέλη του Συνδέσμου αποχώρησαν από τις όποιες  επίσημες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας υπό την υφιστάμενη Διοίκηση, «παραμένει και τσιμεντώνεται υπό τις περιστάσεις».

Υπενθυμίζει δε την τοποθέτηση του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέα Μιχαηλίδη, στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, ότι ο ίδιος αλλά και το Συμβούλιο του Οργανισμού θα είναι αμείλικτο σε περίπτωση που διαφανεί οτιδήποτε μεμπτό.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ακόμη ότι «σε οποιοδήποτε άλλο Οργανισμό, Αρχή ή θεσμό της πολιτείας υπήρχαν ευρήματα παρόμοια με το πόρισμα για τη σκοποβολή, θα μιλούσαμε για διαθεσιμότητες, απομακρύνσεις και διάφορα άλλα».

Σημειώνει τέλος ότι σε συνάντηση στο Προεδρικό την ερχόμενη εβδομάδα το κύριο αίτημα του θα είναι η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για πλήρη κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της  Ομοσπονδίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, έγραψε ιστορία
«Από τις πιο σημαντικές εμπειρίες να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς»
Πέθανε ο παλαίμαχος ΝΒΑer και Hall of Famer Ντικέμπε Μουτόμπο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός ταξί αναγνώρισε τον Καραλή στο Μπαλί και ο «Μανόλο» ενθουσιάστηκε
ΒΙΝΤΕΟ: Τσιρλίντερ της ομάδας του Όμπερν στο NFL «κατεδάφισε» παίχτη της αντίπαλης ομάδας
«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»