Οι δέκα παίκτες της Λίβερπουλ στους οποίους απαγορεύεται να… αγγίζουν την επιγραφή «This is Anfield»

Το “Άνφιλντ” πρόκειται για ένα από τα διασημότερα και ιστορικότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στον κόσμο αλλά και γνωστό για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ.

Χάρη στην ιστορία του και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι των “κόκκινων” το “Άνφιλντ” πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα γήπεδα που θα ήθελε να επισκεφτεί κάθε ποδοσφαιρόφιλος. Σε αυτό μάλιστα υπάρχει ένα εμβληματικό σημείο, το οποίο δεν μπορεί να το δει το κοινό, αλλά το έχουν αγγίξει χιλιάδες παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται φυσικά για την πινακίδα "This is Anfield", που είναι το τελευταίο πράγμα που βλέπουν οι παίκτες πριν μπουν στο γήπεδο και με τα χρόνια έχει γίνει παράδοση για τα αστέρια της Λίβερπουλ να αγγίζουν την πινακίδα κατά την έξοδό τους από το τούνελ.

Η πινακίδα τοποθετήθηκε στο γήπεδο για πρώτη φορά από τον θρυλικό προπονητή της Λίβερπουλ, Bill Shankly, πριν από 50 χρόνια, και υπογράμμισε μία από τις πιο διάσημες ατάκες του: "Είναι εκεί για να θυμίζει στα παλικάρια μας για ποιον παίζουν και για να θυμίζει στους αντιπάλους για ποιον παίζουν"!

Ωστόσο, το 2016 ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε τέλος στην παράδοση να αγγίζουν οι παίκτες του την πινακίδα. Στις αρχές της θητείας του στη Λίβερπουλ, ο Γερμανός προπονητής δήλωσε "Έχω πει στους παίκτες μου να μην αγγίζουν την πινακίδα "This Is Anfield" μέχρι να κερδίσουν κάτι! Είναι ένδειξη σεβασμού. Το άγγιξα όταν ήμουν προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά χάσαμε 4-0".

Η Λίβερπουλ έχει να κερδίσει τρόπαιο από τότε που νίκησε την Τσέλσι στα πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2022.

Εξαιτίας αυτού, υπάρχουν πλέον δέκα παίκτες στην ομάδα του Κλοπ που δεν έχουν κερδίσει κάποιο τρόπαιο και ως εκ τούτου τους απαγορεύεται να αγγίζουν την περίφημη πινακίδα.

Ο Ντάργουιν Νούνιεζ ήρθε στον σύλλογο με μετακίνηση 85 εκατομμυρίων λιρών από την Μπενφίκα ένα μήνα μετά την κατάκτηση του τελικού κυπέλλου, οπότε δεν του επιτρέπεται να εκτελέσει το τελετουργικό πριν από το παιχνίδι.

Ο Κόντι Γκάκπο και ο νεαρός Stefan Bajcetic απαγορεύεται να το κάνουν, όπως και οι Αλέξις ΜακΆλιστερ, Ντομινίκ Σομποσλάι, Γουατάρου Έντο, Ράιαν Γκράφενμπερχ και Μπεν Ντόακ, οι οποίοι εντάχθηκαν στον σύλλογο μετά την τελευταία κατάκτηση του τροπαίου.

Στην απαγορευμένη λίστα προστίθενται και οι απόφοιτοι των ακαδημιών Jarell Quansah και Conor Bradley, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δέκα παίκτες.

Οι εν λόγω δέκα παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να τερματίσουν αυτή την απαγόρευση όταν η Λίβερπουλ αντιμετωπίσει την Τσέλσι στον τελικό του Carabao Cup στις 25 Φεβρουαρίου.

Εδώ θα βρεις οτιδήποτε ψάχνεις για το στοίχημα με live αποτελέσματα και τα καλύτερα προγνωστικά!

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά
Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ: Το πρώτο βήμα οι βιόλα, την έκπληξη οι Βέλγοι
Τιτανομαχία στο Ολίμπικο και ματσάρα στο Βελοντρόμ για τα ημιτελικά του Europa League
Φήμες για επιστροφή του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
Αντσελότι: Η Μπάγερν μας έδειξε την καλύτερη εκδοχή της
«Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Ράγκνικ!»