Η Φενέρ είναι «καυτή» επιθετικά και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Φενέρμπαχτσε για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα υψηλό εμπόδιο μπροστά τους για να ξεπεράσουν, αφού η τουρκική ομάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σύνολο με εξαιρετικές μονάδες και ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η δυσκολία που έχει το εν λόγω «ζευγάρωμα» για τον Ολυμπιακό αποδεικνύεται και από ένα ιστορικό ρεκόρ που έσπασε η Φενέρμπαχτσε, το οποίο υπήρξε από τη σεζόν 1999/2000.

Πρόκειται για το ρεκόρ σκοραρίσματος τουρκικής ομάδας σε μια σεζόν, το οποίο κατείχε η Γαλατασαράι. Τότε η «τσιμπόμ» είχε πετύχει 126 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, με την Φενέρ να «σπάει» αυτή την επίδοση παρότι ακόμη υπάρχει δρόμος στην ποδοσφαιρική χρονιά.

Μετά την «τεσσάρα» απέναντι στην Αδάνα Ντεμίρσπορ (4-2), η Φενέρμπαχτσε έφτασε ήδη τα 128 γκολ σε 48 αγώνες! Αριθμός τεράστιος, ο οποίος ισοδυναμεί με 2,6 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Πώς μεταφράζονται αυτά τα γκολ; Στη Super Lig η τουρκική ομάδα έχει 83 γκολ σε 26 ματς, στο Κύπελλο μετρά άλλα 8 σε 3 αγώνες και στο Europa Conference League έχει 37 τέρματα σε 14 αναμετρήσεις!

Όσον αφορά τους παίκτες που σκοράρουν; Μπόλικοι και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα. Ο Τζέκο έχει 23 τέρματα, ο Μπατσουαγί 21, ο Τάντιτς και ο Καχβετσί από 14, ενώ ο Σιμάνσκι 12.

Πέντε διψήφιοι με άθροισμα… 84 γκολ! Εκπληκτικό αν μη τι άλλο, ενώ τα υπόλοιπα 44 γκολ της Φενέρμπαχτσε μοιράζονται σε 17 ποδοσφαιριστές. Αν μη τι άλλο, η ερχόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει εκπληκτικούς παίκτες στο ρόσερ της αλλά και πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

Δειτε Επισης

Η ιστορία της γηραιότερης Ολυμπιονίκη και επιζήσασας του Ολοκαυτώματος-Είναι 103 ετών
Βάρντι: Ο τελευταίος των ρομαντικών θα σκοράρει για 13η σεζόν στη Λέστερ
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
Τσάβι: Πιο πολλές αποβολές ως προπονητής παρά ως παίκτης, με το 1/7 των αγώνων
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο οξυγόνο για τους Βάσκους
Η μέρα που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο με το ταξίδι ειρήνης στο Βελιγράδι
Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου