Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε τον Λίνο Γαβριήλ

Οι Νεοσμυρνιώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Κύπριου προπονητή. 

Η ανακοίνωση αναφέρει, «Η ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Λίνο Γαβριήλ, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.

Ο γεννημένος στην Κύπρο, 44χρονος τεχνικός, πραγματοποιεί αυτή την ώρα την πρώτη του προπόνηση με τον Ιστορικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου (26/10) με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Ο Λίνος Γαβριήλ διατελεί χρέη Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ομάδα της Κύπρου και παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει πλούσια εμπειρία, έχοντας δουλέψει σε Κύπρο & Αφρική, ενώ έχει συμμετάσχει (2017) και στο Global Basketball Summer League του Las Vegas, όπου, μάλιστα, κατέκτησε και τον τίτλο.

O νέος προπονητής του Πανιωνίου Su Casa ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 21 ετών, όταν και εντάχθηκε στο τιμ των ακαδημιών του Παναθλητικού, ενώ τη διετία 1997-1999 ήταν στην ακαδημία του Τυφώνα στη Θεσσαλονίκη.

Τη σεζόν 1999-00 ήταν τεχνικός διευθυντής του Νέστορα και head coach της εφηβικής ομάδας του Αετού Τούμπας, όπου έμεινε ως το 2001.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του (2001-07) ήταν ο ΑΠΟΕΛ, επιστρέφοντας στην γενέτειρα του για να εργαστεί ως βοηθός προπονητή, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και προπονητής της εφηβικής ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας, παραμένοντας στον Κυπριακό σύλλογο για 6 χρόνια.

Παράλληλα εργάστηκε για την κυπριακή ομοσπονδία (Γ.Γ. του συνδέσμου Προπονητών Κύπρου και υπεύθυνος της προώθησης και ανάπτυξης του μπάσκετ), καθοδηγώντας την Εθνική Ενόπλων της χώρας το 2004 και το 2005.

Το 2007 αναλαμβάνει χρέη assistant coach στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, όπου δούλεψε  την τριετία 2007-2010. Παράλληλα ήταν προπονητής στην ομάδα Γυναικών της ΑΕ Λεμεσού.

Τη σεζόν 2010-11 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας της ΑΕ Λεμεσού, ενώ την επόμενη χρονιά  επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ.

Το 2012 αρχίζει την Διεθνή του καριέρα υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας στην Τυνησία με την Etoile Sportive Du Sahel, κατακτώντας με τα χρώματα της το πρωτάθλημα του 2013, ενώ ήταν φιναλίστ του FIBA Africa Basketball League, όπως και την επόμενη χρονιά (2014), πριν μετακομίσει στην Etoile Sportive Rades για τη σεζόν 2014-15.

Το 2015 ο coach από τη Λευκωσία επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας, στο τιμόνι της οποίας παρέμεινε ως το 2017, οδηγώντας την στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και του Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε ως το Top-16 στο FIBA Europe Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής ομάδας.

Το 2017 επέστρεψε για την δεύτερη του θητεία με τα Εθνικά χρώματα της πατρίδας του, αναλαμβάνοντας Ομοσπονδιακός Τεχνικός στην Εθνική Ομάδα της Κύπρου, με την οποία ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία του μέχρι το 2022 και την καθοδηγεί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Ο Πανιώνιος Su Casa καλωσορίζει τον Λίνο Γαβριήλ στην κυανέρυθρη οικογένεια και του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)