Αυτοί που έσπασαν τα κοντέρ την περασμένη δεκαετία

Μέσα στο πέρασμα της δεκαετίας πολλοί ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν με την παρουσία τους, έχοντας πάρα πολλές συμμετοχές στο σύνολο. Στις έξι μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος μας, υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έσπασαν τα κοντέρ, έχοντας πάρα πολλές συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Όταν η Κύπρος ανάγκασε την Ευρώπη να υποκλιθεί την τελευταία δεκαετία
 
ΑΠΟΕΛ

Στον πολυπρωταθλητή της δεκαετίας ΑΠΟΕΛ, ο Νούνο Μοράις κατέχει τα πρωτεία, αφού ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέσα σε πέντε σεζόν της νυν δεκαετίας. Τη σεζόν 09/10 με 40, τη σεζόν 13/14 με 44, τη σεζόν 15/16 με 45, τη σεζόν 17/18 με 46 και τη σεζόν 18/19 με 36.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα γήπεδα στις… Κεντρικές-Ο Κωστέκογλου μέσα από τις φυλακές στην OMADA
 
Ενδιάμεσα, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης είχε 35 συμμετοχές τη σεζόν 10/11, ο Έλιο Πίντο 46 στην ονειρική σεζόν της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 11/12 και ο Γκουστάβο Μαντούκα με 37 την επόμενη.

Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ Μάριο Σέρτζιο τη σεζόν 14/15 είχε 40 συμμετοχές, ενώ ο Μπόι Βάτερμαν είχε 50 τη σεζόν 16/17.

Ομόνοια

Στην Ομόνοια έχουμε ισορροπία, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές από σεζόν σε σεζόν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι σκέψεις για ενίσχυση με τη νέα χρονιά στην Ομόνοια
 
Τη σεζόν 09/10 πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Ντάβιντσον Μοράις με 33, την επόμενη σεζόν ο Κωνσταντίνος Μακρίδης με 36 και την μεθεπόμενη, ο Ισραηλινός Γιουβάλ Σπούνγκιν με 32.

Τη σεζόν 2012/13 πήρε σκυτάλη ο Δημήτρης Χριστοφή με 34, ενώ θέση στη λίστα παίρνει και ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Ζοσέ Μορέιρα με 38 συμμετοχές τη σεζόν 13/14. Την επόμενη σεζόν, ο Μίκαελ Ποτέ ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές με 35, ενώ ο Κύπριος νυν μέσος του Ολυμπιακού Γιώργος Οικονομίδης ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές τη σεζόν 15/16 με 38.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από το ποδόσφαιρο στα… όπλα-Το κατάστημα πρωτοτυπία στο Παραλίμνι
 
Τη σεζόν 16/17 υπήρχαν τρεις ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, που ισοβάθμησαν στην κορυφή με 37 συμμετοχές. Αυτοί ήταν οι Ρενάτο Μαργκάσα, Κλέιτον και Ματ Νταρμπισάϊαρ. Την επόμενη σεζόν, οι Ζαρσίνιο Αντόνια και Νταρμπισάϊαρ ισοβάθμησαν στην κορυφή με 33, ενώ στην περσινή ο Γιόρντι Γκόμεθ βρέθηκε στην πρώτη θέση με 30.

Ανόρθωση

Στην Ανόρθωση, ο Σεμέδο Καφού έχει δύο πρωτιές στις συμμετοχές στις αρχές της δεκαετίας (09/10 με 33 και 10/11 με 36 συμμετοχές).
 
Στη συνέχεια, οι Γιούργκεν Κόλιν και Γιάννης Οκκάς ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 35, ενώ την επόμενη σεζόν ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Κύπρου ισοβάθμησε ξανά με τον Σπαντάτσιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ποια θέση φιγουράρουν οι κυπριακές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ
 
Την σεζόν 13/14 ο Ρομπέρτο Κολαούτι πρώτευσε στη σχετική λίστα με 34 συμμετοχές, ενώ την επόμενη οι Μακρής και Καμίνσκι ισοβάθμησαν στις 30.

Τη σεζόν 2015/16, οι Γιαν Κόπριβετς και Νίκο Μαρτίνες ήταν μαζί στην πρώτη θέση με 33, ενώ ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Γκάμπριελ Μόουρα ήταν πρώτος σε συμμετοχές τη σεζόν 16/17 με 34.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ευχαριστώ και η ευχή των Απολλωνιστών για τη νέα χρονιά
 

Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας Άριελ Χάρους ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές για την ομάδα της Αμμοχώστου τη σεζόν 17/18 με 36, ενώ ο Γκόρντον Σίλντενφελντ πρώτευσε με 32 την περσινή σεζόν.  

Απόλλωνας

Για τον Απόλλωνα, μπορούμε να τονίσουμε πως είναι η δεκαετία του Μπρούνο Βάλε. Ο θρυλικός τερματοφύλακας της ομάδας της Λεμεσού ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές σε έξι σεζόν (2012/13, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 17/18/19) , μέσα στη δεκαετία που τελειώνει, με περισσότερες από 200 συμμετοχές. Ισοβάθμησαν μαζί του τη σεζόν 2012/13 οι Τόνι Λόπες και Ρομπέρτο Γκαρσία με 28.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απάντησε για τα σενάρια επιστροφής στον Ερυθρό Αστέρα ο Σάβιτς
 
Ο Ανδρέας Αβραάμ με 31 συμμετοχές τη σεζόν 09/10, ο Μίλιαν Μρντάκοβιτς με 32 την επόμενη σεζόν, ο Εντί Οσενί με 31 τη σεζόν 11/12 και ο Άλεξ Ντα Σίλβα τη σεζόν 16/17 με 37 ήταν οι πρώτοι στη σχετική λίστα για την ομάδα της Λεμεσού.

ΑΕΚ

Στην ομάδα της Λάρνακας, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που έχουν τα πρωτεία σε συμμετοχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μεταγραφικές σκέψεις της διοίκησης Πετρίδη-Αυτοί που αναμένεται να αποχωρήσουν
 

Ο Ολλανδός μέσος Γκρέγκορ Φαν Ντάικ ήταν πρώτος σε συμμετοχές σε δύο συναπτές σεζόν (10/11 και 11/12), ο Άλεξ Ντα Σίλβα την επόμενη σεζόν ήταν πρώτος με 31, ενώ ο Νέστορας Μυτίδης πρώτευσε τη σεζόν 12/13 με 33.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παρομοίωση Λαΐφη-Σεμέδο και η άποψη του Γκαλίτσιου Κωστή
 
Την επόμενη σεζόν, τέσσερις παίκτες της ομάδας της Λάρνακας βρέθηκαν πρώτοι στη σχετική λίστα με 30 συμμετοχές. Αυτοί ήταν οι Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς και Καταλά.

Την επόμενη σεζόν, πρώτευσε ο Άντρε Άλβες με 35 συμμετοχές, ενώ ο Χόρχε Λαρένα ήταν πρώτος στη σχετική λίστα με 40. Έπειτα, ήταν η σειρά των τερματοφυλάκων, με Χουάν Πάμπλο και Τόνιο Ραμίρεθ να είναι πρώτοι σε συμμετοχές την προπέρσινη και την περσινή σεζόν με 42 συμμετοχές, αντίστοιχα.

ΑΕΛ

Στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν καταλυτικά με την παρουσία τους, την προηγούμενη δεκαετία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αμείλικτος Τιμούρ, το άκυρο σε μάνατζερ και ο άσος στο μανίκι της Ανόρθωσης
 
O Αργεντινός επιθετικός Σίλβιο Γκονζάλες ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές τη σεζόν 09/10 με 29. Τον ίδιο αριθμό συμμετοχών είχε και ο Φρέντι την επόμενη σεζόν.

Την σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα, οι Καρλίτος και Σίλας ισοβάθμησαν με 31 συμμετοχές, ενώ ο Ματίας Ντεγκρά είχε 40 συμμετοχές την επόμενη σεζόν. Ο Χόρχε Μοντέιρο βρέθηκε πρώτος στη σχετική λίστα τη σεζόν 2013/14 με 35, ενώ ένας συμπατριώτης του βρεθηκε πρώτος την επόμενη σεζόν. Ο λόγος για τον Εντμάρ, ο οποίος είχε 31 συμμετοχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπαθώνουν και προειδοποιούν παίκτες και διοίκηση οι ΑΠΟΕΛίστες
 
Οι Αντριάν Σαρντινέρο και Μτιέ Κουτατέρ ισοβάθμησαν με 32 συμμετοχές τη σεζόν 2015/16, ενώ ο Μάρκο Σοάρες ήταν πρώτος την σεζόν 16/17 με 35.

Ο Γιοσιμάρ Βοζίνια ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας για την ομάδα της Λεμεσού τη σεζόν 2017/18, ενώ ο Ρούμπεν Χουράδο πρώτευσε με 31, στο τέλος της περσινής σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Επιπλέον ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή στον Σπιλέφσκι