Τέτοιο «ξήλωμα» δεν ξανάγινε!

Το παλαιότερο και πιο ισχυρό οχυρό έπεσε αυτό το καλοκαίρι. Και, κατά σύμπτωση ή παιχνίδισμα της μοίρας, συμπαρέσυρε και όλα τα υπόλοιπα. Η omada.com.cy καταγράφει το καλοκαίρι του «ξηλώματος» των αμυντικών μέσων.

Μετά από 12 χρόνια στην πρώτη γραμμή ο Νούνο Μοράις αποφάσισε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Η ερχόμενη περίοδος θα βρει τον ΑΠΟΕΛ, για πρώτη φορά μετά το 2007, με νέο πρόσωπο στη θέση «έξι». Ήδη έχει αποκτηθεί ο Άλεφ, ενώ -πλην του Λούκας Σόουζα- το πόστο μπορεί να καλύψει και ο νεοφερμένος Ούρος Μάτιτς αναπληρώνοντας τον περιθωριοποιημένο Κωστάκη Αρτυματά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Η Σουτιέσκα απέδειξε το αυτονόητο στη Σλόβαν και έστειλε μήνυμα σε ΑΠΟΕΛ

Η δεύτερη της περασμένης περιόδου ΑΕΚ δεν έχει επιδείξει ακόμη έντονη μεταγραφική δραστηριότητα, ωστόσο η αποχώρηση του Χόρχε Λαρένα δεδομένα θα φέρει νέα σύνθεση στο δίδυμο των μέσων μπροστά από την άμυνα.

Ακόμη και στον Απόλλωνα η πολύ πιθανή παρουσία του Χάμπου Κυριάκου στο πλευρό του Εστεμπάν Σατσέτι θα συνιστά διαφοροποίηση σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο, στην οποία ο Κύπριος διεθνής αγωνιζόταν κατά κανόνα ως στόπερ. Ταυτόχρονα έχει έλθει, ως αντικαταστάτης του Μπρου, ο Ροζέ Ταμπά Εμπιντά που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα «εξάρια».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Τελικά ποιος διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα;

Στην ΑΕΛ ο δανεισμός του Σίλβα στην Ακαδέμικα σημαίνει ότι ο Φιντέλις θα έχει αυξημένο χρόνο, είτε ως συμπλήρωμα είτε ως εναλλακτική ενός εκ των Ζντραβκόφσκι και Γκαθτανιάγα. Στη Νέα Σαλαμίνα η πώληση του Μαργκάσα φέρνει τον νεοαποκτηθέντα Σάσα Μαριάνοβιτς ως νέα βασική επιλογή, ενώ ο επίσης νεοφερμένος Κούλης Παναγή θα βάλει πίεση στους Ιωάννη Κωστή και Φάρσαντ Νόορ.

Αλλαγή σκυτάλης και στην Ομόνοια, από την οποία αποχώρησαν οι Χόρχε Ενρίκες, Ραούλ Λοέ και Άλεξ Σοάρες, παραδίδοντας τη σκυτάλη στους Ιωάννη Κούσουλο, Φάνο Κατελάρη (σ.σ. αμφότεροι αγωνίζονταν περισσότερο ως στόπερ την περασμένη περίοδο) αλλά και στον «καινούργιο» Βίτορ Γκόμες.

Ίδιο το σκηνικό, τέλος, και στην Ανόρθωση. Βίκτορ, Πράνιτς και Οικονομίδης αποτελούν παρελθόν, ήδη έχουν αποκτηθεί οι Ρενάτο Μαργκάσα, Ντουρμάζ Νταουσβίλι, ενώ έχει κατατεθεί ήδη πρόταση στον ΑΠΟΕΛ για τον Κωστάκη Αρτυματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ